Back On Track
Voit käyttää haussa asteriskia *
Salasana unohtunut?

Helsinki International Horse Show

Herkules
RotuRisteytysSukupuolioriReknroTt 9
9 Pohjois-Ruotsin kantakirja (?)
ro Haapajärvi
Syntynyt1858MaaSuomiEmälinja
Säkä153.5 cm Värirn (ei merkkejä)
KasvattajaVestzynthius, RautalampiOmistajaWetterhoff, Honkola, Suomi
Utterström Gustaf, Haaparanta, Suomi
Blåfield A., tuomari, Sääksmäki, Suomi (1865)
Lindberg, Tampere, Suomi (1865)
Ennätykset2.11,4StartitVoitto- ja sija%Voittosumma
SiirtohistoriaNorja > Ruotsi ()
Ruotsi > Suomi ()
Suomi > Venäjä ()
JälkeläisluokkaJälkeläiset6 jälkeläistä
Muutaviety Pietariin

"Tarunomainen sekaverikkö Herkules Tt 9, kuulu ravuri ja vetohevonen" - Suomenhevosjalostusta Kymijoelta Laatokan rannoille, Ilmari Ojala 2014

"emänsä puolesta norjalaista rotua" (Orikantakirja I)

"Tämän omisti noin parikymmentä vuotta taaksepäin kauppias Gustaf Utterström Haaparannalta. Herkules oli ollut suuri kaunis ruunikko mustaharja hevonen omaten keskinkertaiset juoksunlahjat. Ruotsissa se oli joissakin kilpa-ajoissa tullut palkituksi. Oriin sukuperästä kertoo eräs ruotsinmaalainen, joka sen aikoinaan tiesi ja tunsi, että siinä oli 3/4 norjalaista verta ja 1/4 jotakin muuta vierasta rotua; suomalaista ei yhtään. Kertomuksen mukaan on se ollut Norjassa nykyään esiintyvän suuremman raskaamman rodun esikuva, ja muistelen kuulleeni, että se on Norjan puolelta Haaparannalle joutunutkin. Mainitun kaupungin ympäristöön on sitten kylväytynyt sen jälkeläisiä, joista 3 - kaikki Ruotsin puolella syntyneet, tosin puhtaista suomalaisista tammoista - oli aikoinaan ostettu Oulun orinäyttelyissä eri vuosina ruununoriiksi Suomeen. Tässä asiassa on meidän silloinen valtionasiamies hevosasioita varten tehnyt aivan omapäisesti ja vastoin meidän asetuksia, jotka ruununorijärjestelmää varten on laadittu. Niissä ei löydy puolustusta hänen menettelylleen, kun kerran nimen omaan sanotaan, että ruununoriin pitää olla puhtaan suomalaisen. Virhe on tapahtunut, ja sen seurauksia me olemme kituneet ja kidumme yhä vieläkin." (L. Porthan, Suomen urheilulehti 1905)

"Herkules oli Ruotsin puolella tuon tukevan ja harvinaisen suhtellisen ulkomuotonsa takia hyvin arvossa pidetty siitoseläin, jonka vuoksi se monena vuotena peräkkäin yleisissä näyttelyissä palkittiin I palk. Herkules oli sitä paitsi aikakautensa Ruotsin rivakin juoksijakin, niin raskaantekonen kun se olikin; jos kohtakin siihen aikaan ei eri siivekästä tuohon vaadittukaan!" (Muistelmia, J. Kock, Hevoshoitolehti 1917)
Näyttelytulokset / palkitsemiset
PvmNäyttelyPalkintoPisteetSäkäk.Lautask.Muuta
Luokittelemattomia tuloksia
  • Palkittu monena vuotena peräkkäin yleisissä näyttelyissä I palk. Ruotsissa
Onko tiedoissa puutteita tai korjattavaa? Jätä palaute
     
 
  
 
   
 
  
 
    
 
  
 
   
 
  
 
     
 
  
 
   
 
  
 
    
 
  
 
   
 
  
 
Sukutiedot
Sukusiitosaste0.000 %Täysiä sukupolvia-1Kauimmainen sukupolvi0
Lisää tälle kuva...
Lisää tälle kuva...
 

© Sukuposti.net 2001-2023 - Kaikki oikeudet pidätetään