Back On Track
Voit käyttää haussa asteriskia *
Salasana unohtunut?

Helsinki International Horse Show

Mirkku
RotuSuomenhevonenSukupuolioriReknroTt 257
ro Haapavesi
Syntynyt1870MaaSuomiEmälinja
Säkä155 cm Värirt
KasvattajaSalunen, RuovesiOmistajaSuomen valtio, sij. Törnqvist Gustaf, kauppias, Haapavesi, Suomi
Ravander, Oulu, Suomi
Lindman, apteekkari, Haapavesi, Suomi
Ilola Antti, Saarijärvi, Suomi (1874-1875)
Suomen valtio, sij. Flinckman F., Haapavesi , Suomi (1875 ->)
Ennätykset2.03,2piStartitVoitto- ja sija%Voittosumma
SiirtohistoriaJälkeläisluokkaJälkeläiset4 jälkeläistä
Muuta"Isäksi on ilmoitettu Haapaveden ro Almu, mutta toisaalta tri Gummerus aikanaan väitti Mirkkua Ruoveden pitäjässä syntyneeksi." (Lauri Rinta, Etelä-Pohjanmaan hevonen, s.33)

"Ruununori Mirkku, sanotaan olleen Ruovedellä syntyneen ja joutuneen sieltä Saarijärvelle ja sittemmin Flinkmanin kanssa kun Flinkman 1874 (?) muutti Saarijärveltä tänne Haapavedelle. Pidettiin hyvänä hevosena, mutta merkillistä kyllä, ei se mitään mainittavaa näillä seutuvilla hevoskasvatukseen vaikuttanut. Ainoastaan täällä Haapavedellä tunnetaan pari kappaletta, jotka muistuttavat Mirkkua ja myös joku tahi muutamia varsoja Ylivieskassa. Flinkmanin jouduttua konkurssiin sijoitettiin hevonen kauppias Törnqvistille ja joutui häneltä Ravanderille Oulussa. Minkäänlaista heimolaisuutta Almun ja Mirkun välillä varmastikaan ei ollut, sillä niin kokonaan erilaisia olivat molemmat hevoset koko rakenteeltaan ja yleensä ulkonäöltään. Mirkun näin ensi kerran Kuopion kilpa-ajoissa muistaakseni 1876 ja luulen, että jäi sen kuva monen muunkin mieleen. Ainakin minä sitä en ole unehuttanut. Ikävä kyllä ei sen syntymä- eikä kantaperästä ole varmempia tietoja olemassa, kun ainoastaan se mitä forstmästari R. Lindströmin kirjeestäkin selviää. Että hevonen joka oli 155 sm. korkea, tumman punanen, ykskarvanen, hyväjalkanen ja erittäin ylävä - ja vilkasliikkeinen sekä kovapintainen hevonen - ehdottomasti oli vierasveristä kantaa - täytynee sen tunnustaa, joka tottuneella silmällä vilkasikaan tuon oriin ulkomuotoa ja esiintymistä. Se olisi ollut ensi luokan juoksijakin, jos ei liika ylevä jalkojen liike olisi sitä hidastuttanut. Miten Mirkun elämän vaiheet sittemmin kuluivat, Mirkku 800 mk:sta myytiin Ouluun, missä se monta vuotta veti tavaroita, vaan kun tuo jalo eläin alkoi kangistua lähetettiin se Kuopion markkinoille, jossa se joutui konikutsarien rääkättäväksi - sitä se ahneus tekee!" (Muistelmia, kirj. J. Kock, Hevoshoitolehti 6/1915)

"Minä omistin Mirkun, joka oli paras hevonen, mikä minulla milloinkaan on ollut. Mirkku oli kova juoksija ja erittäin tulinen luonoltaan ja sitäpaitsi oli se konkuri (passgångare). Olin kerran sen kanssa Kuopion kilpa-ajoissa, vaan kun Mirkku rikkoi liian monta kertaa jäin palkinnotta, vaan samana vuotena sain toisen palkinnon Oulussa, jolloin se ostettiin 1 600 markan hinnalla ruunun oriiksi ja jätettiin minulle hoidettavaksi." (Heikki Vesterisen kirje J. Kockille 2.10.1898, Muistelmia, kirj. J. Kock, Hevoshoitolehti 7/1915)
Onko tiedoissa puutteita tai korjattavaa? Jätä palaute
     
 
  
 
   
 
  
 
    
 
  
 
   
 
  
 
suomenhevostamma
(Salusen, Ruovesi)
rn FIN

sh
    
 
  
 
   
 
  
 
    
 
  
 
   
 
  
 
Sukutiedot
Sukusiitosaste0.000 %Täysiä sukupolvia0Kauimmainen sukupolvi1
Lisää tälle kuva...
Lisää tälle kuva...
 

© Sukuposti.net 2001-2023 - Kaikki oikeudet pidätetään