Voit käyttää haussa asteriskia *
Salasana unohtunut?

Smetanka
RotuArabialainen täysverinenSukupuolioriReknro
Syntynyt (kuollut 1777)MaaTuntematonEmälinja
Säkä153 cm Värikm
KasvattajaOmistajaOrlov Aleksej, Ostrov, Pihkova, Venäjä (1776-1777)
SiirtohistoriaTurkki > Venäjä (1776)
JälkeläisluokkaJälkeläiset4 jälkeläistä
MuutaOrlovravurin historia alkoi vuonna 1776, kun kreivi Aleksej Orlov toi Venäjälle hyvin arvokkaan ja ulkonäöltään kauniin arabioriin, Smetankan. Se ostettiin valtavalla 60 000 ruplan hinnalla Turkin sulttaanilta ja toimitettiin Turkin hallituksen luvalla Venäjälle maanteitse Turkin, Unkarin ja Puolan kautta. Matka oli pitkä ja kesti kaksi vuotta.

Smetanka oli poikkeuksellisen suuri rotunsa edustaja ja tyylikäs, pitkärunkoinen ori. Sillä oli 19 kylkiluuparia tavanomaisen kahdeksantoista sijaan. Nimensä se sai vaaleanharmaan kermaa muistuttavan värinsä perusteella (ven. smetana = kerma). Sen askellajien kerrotaan olleen erinomaiset, etenkin ravin.

Ori ei kuitenkaan elänyt Venäjällä kuin vajaan vuoden verran, vaan menehtyi vuonna 1777. Sen kuolinsyy on jäänyt epäselväksi, mutta siitä on esitetty useita arvioita. Yhden mukaan sen hoitaja veti sitä ohjaksista liian lujaa jolloin Smetanka liukastui ja löi päänsä kaivon reunukseen. Toisen mukaan se ei kestänyt rasittavia olosuhteita ja Venäjän raakaa ilmastoa. Kolmannen mukaan sille tarjottu rehu ei sopinut sille.

Oriin luuranko säilöttiin Ostrovin siittolan museoon. Myöhemmin luurankoa säilytettiin pitkään Hrenovskin siittolassa Voronezhissa ennenkuin se katosi kokonaan.

Smetankasta jäi neljä vuonna 1778 syntynyttä orivarsaa ja yksi tammavarsa. Yksi orivarsoista, Polkan, osoittautui arvokkaimmaksi myöhempää orlovravurirodun kehittymistä ajatellen.
Onko tiedoissa puutteita tai korjattavaa? Jätä palaute
     
 
  
 
   
 
  
 
    
 
  
 
   
 
  
 
     
 
  
 
   
 
  
 
    
 
  
 
   
 
  
 
SmetankaLisää tälle kuva...
Lisää tälle kuva...
Kaikki kuvat (1 kpl)