Back On Track
Voit käyttää haussa asteriskia *
Salasana unohtunut?

Arctic Vet

Toivo
RotuSuomenhevonenSukupuolioriReknroro Haapajärvi
ro Kemi
Syntynyt1883MaaRuotsiEmälinja
Säkä157 cm Värirn
KasvattajaFräk J., Alatornio, Kukkola, RuotsiOmistajasij. Haapanen E., nahkuri, Haapajärvi, Suomi (1889-1895)
Ramstén Albin, Viipuri, Ykspää, Suomi (1895 ->)
Ennätykset54,6StartitVoitto- ja sija%Voittosumma
SiirtohistoriaJälkeläisluokkaJälkeläiset42 jälkeläistä
Muuta"10 k. 3 ½ t. korkea hyvä sävyinen, kaunis ruunin värinen hevonen pitkillä kiiltomustilla ohuilla jouhilla. Sen mukaan kuin olen kuulla saanut usealta eri taholta, oli senkin ulkomuoto ollut paljon norjalaiseen sukuperäänsä. Nahkuri E. Haapanen mainitusta pitäjästä, jonka hoidossa ori oli 6 vuotta (1889-1895), kuvailee sen seuraavaan tapaan:

Ruumis oli vahvaa tekoa, samoin jalat; selkä oli pitkällainen ei ketka heikko; lautanen tasainen, pitkä leveä; reisilihakset hyvin kehittyneet; jalat suorat vahvat hyvät vuohiset ei notkuvat, kaviot pystöt; lavat hyvät; rinta leveä syvä; kaula vahva ei mikään pitkä; pää isonlainen muuten hyvää tekoa, silmät isot kirkkaat, korvat säännöllisen pitkät terävät.

Luonto Toivolla oli erittäin hyvä, vireys keskinkertainen. Juoksunlahjoja oli sillä tyydyttävästi. Haapajärven yksityisajoissa kerrotaan sen juosseen 2 virstan radan 4:05. Siitoskyky sillä oli hyvä jättäen perillisiinsä useimpaan rotunsa leiman. Sen jälkeläisistä on tullut enimmäkseen ruunin värisiä, kookkaita mutta kömpelöitä hevosia, joitakuita lukuun ottamatta. Monestakin on tullut hyvä työhevonen; toisia taas moititaan veltoiksi, vihaisiksi ja juonikoiksi. Pari kappaletta on niistä sittemmin ostettu ruununoriiksi ja kertomusten mukaan pitäisi niitten kuulua juuri jälkimäiseen ryhmään.

Kun Toivo oli tullut täysin palvelleeksi, oli nahkuri Haapanen myönyt sen 1895 Kuopion markkinoilla 700 m:sta herra A. Ramsténille Viipuriin. Valtio oli siitä maksanut 1 000 mk. Sen vaikutuksesta Kaakkois-Suomessa ei ole kuultu mitään." (Suomalaisia hevossukuja, keräillyt L. Porthan, Suomen Urheilulehti 4/1905)
Onko tiedoissa puutteita tai korjattavaa? Jätä palaute
Herkules
Tt 9
rn 153.5 cm s. 1858 FIN
2.11,4
rist
    
 
  
 
   
 
  
 
    
 
  
 
   
 
  
 
suomenhevostamma
(maatiaisrotuinen)
rt

sh
    
 
  
 
   
 
  
 
    
 
  
 
   
 
  
 
Sukutiedot
Sukusiitosaste0.000 %Täysiä sukupolvia0Kauimmainen sukupolvi1
Lisää tälle kuva...
Lisää tälle kuva...
 

© Sukuposti.net 2001-2023 - Kaikki oikeudet pidätetään