Voit käyttää haussa asteriskia *
Salasana unohtunut?
Tamma- ja varsanäyttely, Joensuu 19.6.2010
Arvostelulautakunta: Ilona Pykäläinen (pj.), Marianna Paavolainen ja Camilla Simonsén
A'Jour-Z
A'Jour-Z
2516
A'Jour-Z
A'Jour-Z
2516
A'Jour-Z
A'Jour-Z
2516
Ceana Stone
Ceana Stone
1383 SH
Ceana Stone
Ceana Stone
1383 SH
Desert Apach
Desert Apach
1092 SH
Desert Apach
Desert Apach
1092 SH
Diamant Noir
Diamant Noir
3150
Diamant Noir
Diamant Noir
3150
Flower v. Bunswaard
Flower v. Bunswaard
1093 SH
Gulia
Gulia
2517
Gulia
Gulia
2517

Kaikki kuvat (37 kpl)
HevonenPalkintoPisteetSäkäk.Lautask.Muuta
II8-8-7-8-8=3999.5 cm103.0 cm
Tamma on ryhdikäs ja vankka ja sillä on hyvä rotu- ja tammaleima. Ponilla on raskas pää ja hyvä ylälinja. Runko on sopusuhtainen, mutta tammalla on lyhyehkö kaula ja lyhyehkö reisi. Jaloissa on hieman hennot etusääret. Molemmat etujalat ovat hajavarpaiset ja liike on kerivää. Takajalat ovat länkiset käynnissä, mutta oikenevat ravissa. Käynti on matkaavoittavaa ja edestä irtonaista. Ravissa on hyvä mekaniikka ja hyvä tahti.
II8-8-7-7-7=37145.0 cm148.0 cm
Tamma on hyvin kehittynyt, sillä on hyvä tammaleima ja se edustaa hyvää ratsuhevostyyppiä. Varsalla on ilmeikäs pää, melko hyvin liittyvä kaula, hyvä lapa ja hyvä säkä. Runko on lihaksikas. Jalat ovat sivusta hyväasentoiset ja niissä on riittävä luusto. Molemmat etujalat ovat hajajalkaiset ja se kerii. Käynti on matkaavoittavaa, mutta takaa voimatonta. Ravi on tahdikasta, mutta takaa voimatonta.
BIS
II8-8-7-7-7=37120.0 cm120.0 cm
Poni on hyvin kehittynyt ja ryhdikäs ja sillä on hyvä rotuleima. Ponilla on ilmeikäs pää, hyvä kaula ja hyvä säkä. Lapa on pysty. Runko on sopusuhtainen ja siinä on hyvä syvyys. Lautanen on lyhyt. Jalka-asennot on melko hyvät, mutta etusääret ovat supistuneet. Levittää takaa käynnissä ja ravissa. Käynti on tarmokasta, mutta ponin on vaikea säilyttää siinä tahti. Ravi on kevyttä, mutta vielä takaa voimatonta.
II8-7-6-7-7=3586.0 cm90.0 cm
Tammalla on hyvä rotu- ja tammaleima, mutta se on ikäisekseen kehittymätön. Ponilla on ilmeikäs pää, vahva etuosa ja lyhyt lautanen. Runko on sopusuhtainen. Molemmat etujalat ovat lievästi hajavarpaiset ja niissä on vennot vuohiset. Liikkeessä levittää takaa. Käynti on tarmokasta, mutta takaa jäykkää. Ravi on edestä kevyttä, mutta takaa jäykkää.
II8-8-7-8-7=38102.0 cm106.0 cm
Poni on kookas ja ryhdikäs ja sillä on hyvä rotu- ja tammaleima. Tammalla on ilmeikäs pää, hyvä ylälinja, mutta raskaat kaulan liittymät. Tammalla on syvä ja vankka runko. Reisi on lyhyehkö. Molemmat etujalat ovat hajavarpaiset. Kaikissa jaloissa on vennot vuohiset. Liike on takaa ahdasta. Käynti on matkaavoittavaa ja irtonaista. Ravi on kevyttä, mutta poni saisi siinä työntää paremmin.
II8-8-6-7-7=36160.5 cm159.5 cm
Tamma on ryhdikäs, melko suurilinjainen ja hyvin kehittynyt. Tammalla on hyvä ylälinja ja hyvä kaula sekä hyvä runko. Varsalla on pysty ja hieman piirteetön lapa sekä pitkä ja suora lautanen. Jaloissa on riittävä luusto, mutta nivelet ovat pienet ja vuohiset pystyt. Molemmat etujalat ovat suppuvarpaiset ja niissä on yhdensuuntaissiirtymät. Takajalat ovat pihtiset. Liikeet ovat melko suorat. Käynti on melko tahdikasta, mutta jäykkää. Ravi on kevyttä ja tahdikasta, mutta lapa saisi olla irtonaisempi.
I9-9-7-7-8=40126.0 cm126.0 cm
Tammalla on erittäin hyvä rotu- ja tammaleima. Ponilla on ilmeikäs pää, hyvä ylälinja ja hyvä etuosa. Runko on sopusuhtainen. Takaosa on rotutyypillinen. Jaloissa on hieman hento luusto. Molemmat etujalat ovat suppuvarpaiset. Liikkeet ovat suorat. Käynti on tarmokasta, mutta lyhyttä. Ravi on kevyttä.
II8-8-7-8-7=3897.0 cm100.5 cm
Ori on hyvin kehittynyt ja ryhdikäs. Ponilla on hieman raskas kaulan liittymä sekä lyhyt ja luisu lautanen, muuten vankka ja sopusuhtainen runko. Jaloissa on painuneet etupolvet. Vasen etujalka on hajavarpainen. Oikea etujalka hajajalkainen ja se kerii liikkeessä. Kaikissa jaloissa on pystyt vuohiset. Käynti on tarmokasta. Ravi on kevyttä, mutta vielä voimatonta.
II7-7-7-8-8=3794.0 cm95.0 cm
Tamma on ryhdikäs, mutta se saisi olla suurilinjaisempi. Jouhet on hyvät. Tammalla on hyvä rotu- ja tammaleima. Ponilla on pitkä pää, lyhyt kaula ja pitkä, mutta pysty ja luisu lapa. Rungossa on hyvä syvyys. Selkä on lyhyt ja lautanen on luisu ja lyhyt. Jaloissa on hyvä luusto. Kaikissa jaloissa on lyhyet vuohiset. Molemmat etujalat ovat hajajalkaiset ja pihtipolviset. Käynti on tarmokasta ja melko matkaavoittavaa. Ravi on kevyttä ja tahdikasta.
II8-8-7-8-7=3894.5 cm96.5 cm
Tamma on hyvin kehittynyt ja sillä on hyvä rotu- ja tammaleima. Ponilla on hyväilmeinen, mutta hieman pitkä pää. Runko on melko sopusuhtainen ja pitkä. Jaloissa on riittävä luusto ja ne ovat sivusta hyväasentoiset. Vasen etujalka on suppuvarpainen ja oikea etujalka on hajavarpainen. Käynnissä levittää takaa. Käynti on matkaavoittavaa. Ravi on kevyttä ja siinä on melko hyvä mekaniikka.
III7-7-6-6-6=3297.0 cm99.5 cm
Ponilla on selvä rotu- ja tammaleima, mutta se saisi olla suurilinjaisempi. Tammalla on hieman pitkä pää, lyhyt niska ja pitkä ja pysty lapa. Rungossa on hyvä syvyys. Ponilla on lyhyt lautanen ja lyhyt reisi. Jaloissa on hento luusto. Molemmat etujalat ovat hajavarpaiset ja niissä on vennot vuohiset. Levittää takaa käynnissä ja ravissa. Käynti on lyhyttä ja takaa voimatonta. Ravi on lyhyttä.
III7-7-5-6-7=32103.5 cm104.5 cm
Ori on hyvin kehittynyt ja kookas ja sillä on selvä rotuleima. Ponilla on hieman pitkä pää, hyvä kaula sekä lihaksikas ja pyöreä runko. Ponilla on suora lanne sekä lyhyt ja luisu lautanen. Jaloissa on riittävä luusto. Molemmat etujalat ovat hajavarpaiset. Kintereet ovat kiverät. Etujalat kerii liikkeessä. Takajalat on käynnissä epävakaat. Poni levittää sekä käynnissä että ravissa. Käynti on matkaavoittavaa, mutta rikkoo helposti passiin. Ravi on kevyttä ja melko tahdikasta.
II8-7-7-7-8=37100.5 cm102.0 cm
Tamma on hyvin kehittynyt ja sillä on hyvä rotu- ja tammaleima. Ponilla on hyvät jouhet. Tammalla on hieman pitkä pää, lyhyehkö kaula, pysty lapa ja hyvä säkä. Rungossa on hyvä syvyys. Lautanen on lihaksikas, mutta lyhyehkö. Jaloissa on riittävä luusto. Molemmissa etujaloissa on taittuneet varvasakselit. Molemmat takajalat on hajavarpaiset. Liikkeet ovat melko suorat. Käynti on melko matkaavoittavaa, mutta ponin on vaikea säilyttää siinä tahti. Ravi on kevyttä ja tahdikasta.
II8-8-7-7-8=3892.0 cm96.0 cm
Poni on hyvin kehittynyt ja ryhdikäs ja sillä on hyvä rotuleima. Oriilla on ilmeikäs pää ja hyvä ylälinja, lyhyehkö lautanen, muuten sopusuhtainen runko. Jaloissa on riittävä luusto. Molemmat etujalat ovat hajavarpaiset. Liikkeet ovat suorat. Käynti on tarmokasta, mutta poni saisi työntää siinä paremmin takaa. Ravi on kevyttä ja tahdikasta, mutta siinä saisi olla parempi työntö takaa.
II8-8-6-7-7=3691.0 cm94.0 cm
Ori on hyvin kehittynyt ja sillä on hyvä rotuleima. Ponilla on hyvä kaula, sopusuhtainen ja pitkä runko sekä lyhyt lautanen. Jalat ovat sivusta hyvänasentoiset. Molemmat etujalat ovat hajavarpaiset. Poni levittää takaa. Käynti on melko matkaavoittavaa, mutta takaa jäykkää. Ravi on kevyttä, mutta takaa jäykkää.
II9-8-7-6-7=3795.0 cm96.0 cm
Ponilla on erittäin hyvä rotu- ja tammaleima. Tammalla on ilmeikäs pää ja pieni takaosa, muuten sopusuhtainen ja lihaksikas runko. Jaloissa on riittävä luusto. Jalat ovat sivusta hyväasentoiset. Molemmissa etujaloissa on taittuneet varvasakselit. Liikkeessä levittää takaa varsinkin käynnissä. Käynti on voimatonta takaa ja se saisi olla matkaavoittavampaa. Ravi on kevyttä, mutta lyhyttä.
II7-7-7-8-8=37104.0 cm105.0 cm
Poni on kookas ja sillä on selvä rotuleima, mutta tässä kasvuvaiheessa se on korkeajalkainen. Ponilla on ilmeikäs pää, hyvä etuosa, mutta lihasköyhä ylälinja. Rungossa on hyvä syvyys. Lautanen on luisu. Jaloissa on hieman hento luusto. Etujalkojen liike on melko suoraa, takajalkojen liike on pihtistä. Käynti on matkaavoittavaa ja tahdikasta. Ravi on kevyttä ja tahdikasta.
I9-9-7-7-8=40104.0 cm106.0 cm
Tamma on kookas ja sillä on erittäin hyvä rotu- ja tammaleima. Tammalla on ilmeikäs pää, hyvä ylälinja, sopusuhtainen runko ja lyhyehkö reisi. Jaloissa on riittävä luusto. Molemmat etujalat on suppuvarpaiset ja niissä on yhdensuuntaissiirtymät. Käynti on tarmokasta, mutta helposti kiireistä. Ravissa on hyvä mekaniikka ja hyvä irtonaisuus.
III7-7-6-7-7=34102.0 cm103.0 cm
Ori on hyvin kehittynyt ja sillä on selvä rotuleima, mutta se saisi olla sopusuhtaisempi. Ponilla on pitkä pää, hyvä kaula ja hyvä lapa. Rungossa on hyvä syvyys, mutta oriilla on lyhyt ja kattomainen lautanen. Jaloissa on riittävä luusto. Molemmat etujalat ovat hajajalkaiset ja liike on kerivää. Kintereet ovat kiverät. Takajalat ovat epävakaat ja pihtiset käynnissä. Käynti on melko matkaavoittavaa, mutta ponin on ajoittain vaikea säilyttää siinä tahti. Ravi on edestä hyvin pyörivää, mutta jäykkää takaa.
II8-7-7-8-9=39125.5 cm124.5 cm
Tamma on ryhdikäs ja sillä on hyvä rotu- ja tammaleima. Ponilla on ilmeikäs pää, hieman raskaat kaulan liittymät ja pitkä ja hyväasentoinen lapa. Rungossa on hyvä syvyys. Ponilla on rotutyypillinen lautanen ja lyhyt reisi. Jaloissa on riittävä luusto. Kaikissa jaloissa on taittuneet varvasakselit. Kintereet ovat kiverähköt. Etujalat kerii. Käynti on aktiivista ja matkaavoittavaa. Ravissa on hyvä mekaniikka ja se on lennokasta.
II7-7-7-7-7=35100.5 cm103.0 cm
Tamma on hyvin kehittynyt ja kookas ja sillä on hyvät jouhet. Poni on tässä kehitysvaiheessa korkeajalkainen. Ponilla on lihaksikas ja sopusuhtainen runko, mutta pitkät kyynärvarret sekä pitkät koivet ja lyhyehkö lautanen. Jaloissa on pitkät sääriluut ja kintereet ovat kiverät. Käynti on tarmokasta, mutta helposti kiireistä. Ravi on kevyttä, mutta vielä voimatonta.
III7-7-6-6-7=3387.5 cm92.5 cm
Ponilla on selvä rotuleima ja hyvät jouhet, mutta se saisi olla suurilinjaisempi. Ponilla on ilmeikäs pää, hyväasentoinen lapa ja hyvä syvyys rungossa. Ponilla on lyhyt selkä sekä lyhyt ja jyrkkä lautanen. Jaloissa on hento luusto ja sääret ovat supistuneet. Molemmat etujalat ovat hajavarpaiset ja liike on kerivää. Käynti on lyhyttä ja takaa jäykkää. Ravi on kevyttä, mutta poni jättää takajalat taakse.
Jalostusarvostelut

HevonenPalkintoPisteetSäkäk.Lautask. 
II8-8-7-7-7=37170.50 cm168.00 cmKantakirjaustiedot
III6-6-7-7-7=33104.00 cm103.50 cmKantakirjaustiedot
I9-8-8-8-8=41103.50 cm105.00 cmKantakirjaustiedot
II8-7-6-7-8=36164.00 cm161.00 cmKantakirjaustiedot
III7-7-6-7-6=33172.00 cm166.00 cmKantakirjaustiedot
II7-7-7-7-7=3598.00 cm99.00 cmKantakirjaustiedot
II8-8-7-8-7=38175.00 cm174.00 cmKantakirjaustiedot
II8-7-7-7-7=36162.00 cm161.00 cmKantakirjaustiedot
I9-8-7-8-8=40104.50 cm107.00 cmKantakirjaustiedot
II8-7-7-7-8=37107.00 cm108.50 cmKantakirjaustiedot
II8-7-7-8-8=3895.00 cm98.00 cmKantakirjaustiedot