Voit käyttää haussa asteriskia *
Salasana unohtunut?
Tamma- ja varsanäyttely, Kestilä 28.8.2012
Bonice
Bonice
1171 SH

Kaikki kuvat (1 kpl)
HevonenPalkintoPisteetSäkäk.Lautask.Muuta
hylätty8-7-7-7-7=3697.5 cm100.0 cm
Tammalla on hyvä rotu- ja tammaleima. Saisi olla suurilinjaisempi. Sillä on hyvä ilme, hyvin liittyvä kaula, hyväasentoinen lapa sekä hyvä rungon syvyys. Lautanen ja reisi ovat lyhyitä. Jaloissa on hento luusto. Liikkeet ovat ahtaat ympäriinsä. Käynti on tarmokasta, lavoista irtonaista, mutta saisi työntää paremmin takaa. Ravi on tarmokasta, mutta kiireistä. Muita huomioita: Voimakas alapurenta - ei voida palkita (ks. jalostusohjesääntö/shetlanninponit).
II8-7-7-8-8=3887.5 cm90.5 cm
Tammalla on hyvä rotu- ja tammaleima, se on vankka ja hieman matalajalkainen. Tammalla on ilmeikäs pää, hyvänmuotoinen, mutta lyhyehkö kaula, hyvä rungon syvyys sekä lihaksikas, mutta lyhyt, luisu lautanen. Jaloissa on riittävä luusto. Kinner on kiverä. Käynti on aktiivista. Ravi on tahdikasta ja lennokasta.
II
Ori on lihaksikas ja hyvin kehittynyt. Sillä on ilmeikäs pää, pitkä, hieman alhaalta liittyvä kaula, vahva lapa sekä hyvä säkä ja hyvin kulmautunut takaosa. Jaloissa on riittävä luusto. Mej:t ovat hajavarpaiset. Vuohiset ovat pystyt. Käynti on melko matkaavoittavaa. Ravi on tahdikasta, hieman etupainoista. Laukka on rytmikästä.
II7-7-7-7-7=35153.0 cm152.5 cm
Ori edustaa hyvää ratsuhevostyyppiä, voisi olla ryhdikkäämpi. Nyt hankalassa kehitysvaiheessa. Sillä on pitkä, vielä ohut kaula, lyhyt niska, vahva lapa sekä hyvä säkä, suora lanne ja suora lautanen. Jaloissa on riittävä luusto. Oej on hajavarpainen. Käynti on matkaavoittavaa ja melko irtonaista, mutta saisi olla jäntevämpää. Ravissa on melko hyvä mekaniikka, mutta se voisi olla tasapainoisempaa.
I
Tamma on elegantti, sopusuhtainen ja feminiini. Sillä on erittäin ilmeikäs pää ja pitkä, hyvänmuotoinen sekä hyvinliittyvä kaula. Jaloissa on riittävä luusto, mutta vinot polvet. Käynti on matkaavoittavaa. Ravi on jäntevää, lennokasta ja tahdikasta. Laukka on ylämäkeen suuntautuvaa.
I9-8-7-8-8=40170.5 cm166.5 cm
Tamma on suurilinjainen ja sillä on hyvä tammaleima. Tamma edustaa erittäin hyvää ratsuhevostyyppiä. Sillä on ilmeikäs pää, hyvänmuotoinen kaula, pitkä ja pysty lapa, hyvä säkä ja hyvä rungon syvyys. Lanne on pitkä ja lautanen on pitkä. Jalat ovat hieman piirteettömät. Etukaviot ovat matalakantaiset. Takajalat levittää liikkeessä. Käynti on matkaavoittavaa ja irtonaista. Ravi on joustavaa ja siinä on hyvä mekaniikka.
II8-8-7-7-7=37162.0 cm162.5 cm
Ori on ryhdikäs, suurilinjainen ja edustaa hyvää ratsuhevostyyppiä. Sillä on ilmeikäs pää, hyvänmuotoinen kaula, vahva lapa sekä hyvä säkä ja hyvä rungon syvyys. Lautanen on pitkä ja lihaksikas. Jaloissa on hyvä luusto. Kinner on suora. Liikkeet ovat melko suorat. Käynti on tänään jännittynyttä, mutta melko irtonaista. Ravi on joustavaa, mutta siinä on kuitenkin vaikeuksia säilyttää tahti.
I9-8-7-8-8=4098.5 cm101.0 cm
Tammalla on erittäin hyvä rotu- ja tammaleima. Sillä on ilmeikäs pää, pitkät korvat ja pitkä, hyvin liittyvä kaula ja hyvä kaulan ylälinja. Lautanen on lyhyt. Jaloissa on riittävä luusto. Vej on lievästi suppuvarpainen. Liikkeet ovat takaa ahtaat. Käynti on aktiivista ja irtonaista. Ravissa on hyvä mekaniikka.
II8-7-7-8-7=3778.0 cm79.0 cm
Ori on vankka ja hyvin kehittynyt, sillä on hyvä rotuleima. Oriilla on erittäin ilmeikäs pää, alhaalta liittyvä kaula, piirteetön lapa sekä hyvä rungon syvyys ja hieman pieni takaosa. Jaloissa on hyvä luusto. Oej on voimakkaasti hajavarpainen. Käynti on tarmokasta ja melko matkaavoittavaa. Ravi on kevyttä.
I8-8-7-9-8=40104.5 cm107.0 cm
Tammalla on hyvä rotu- ja tammaleima ja se on hyvin kehittynyt. Sillä on ilmeikäs pää, hyvänmuotoinen, mutta lyhyt kaula, hyvä rungon syvyys sekä leveä runko. Jaloissa on riittävä luusto. Takavuohiset ovat vennot. Liikkeet ovat suorat. Käynti on matkaavoittavaa ja irtonaista. Ravi on aktiivista ja siinä on hyvä mekaniikka. Muita huomioita: Liian lihava.
II7-7-7-8-7=36159.5 cm161.5 cm
Tamma on ryhdikäs ja sillä on hyvä tammaleima. Ikäisekseen vielä kehittymätön. Sillä on lyhyehkö kaula, lihasköyhä ylälinja, pitkä ja hyväasentoinen lapa sekä hyvä säkä ja pitkä lautanen. Jaloissa on riittävä luusto. Mej:t ovat hajavarpaiset. Liikkeet ovat takaa ahtaat. Käynti on irtonaista ja matkaavoittavaa, mutta vielä voimatonta. Ravissa on hyvä mekaniikka, mutta se on vielä voimatonta.
II8-8-8-7-7=38141.0 cm143.5 cm
Tamma on hyvin kehittynyt, mutta se saisi olla suurilinjaisempi. Sillä on hyvä rotu- ja tammaleima. Tammalla on ilmiekäs pää, hyvänmuotoinen, mutta lyhyt kaula, lyhyt ja pysty lapa sekä hyvä säkä ja hyvä rungon syvyys. Sillä on pitkä lanne ja lyhyt lautanen. Jaloissa on hyvä luusto ja jalat ovat selväpiirteiset. Oej on hajavarpainen. Käynti on irtonaista ja matkaavoittavaa, saisi olla jäntevämpää. Ravi on kevyttä ja melko lennokasta. Muita huomioita: 1-2 mm yläpurentaa.
II8-8-7-7-7=37124.5 cm125.5 cm
Tammalla on hyvä rotu- ja tammaleima ja se on hyvin kehittynyt. Sillä on erittäin ilmeikäs pää, lihaksikas ylälinja, mutta hieman alhaalta liittyvä kaula ja pysty lapa. Muuten runko on melko sopusuhtainen ja lihaksikas. Jaloissa on riittävä luusto. Kinner on epävakaa. Etukaviot ovat pitkät ja matalakantaiset. Käynti on tahdikasta, voisi olla irtonaisempaa. Ravi on kevyttä, mutta siinä on lukkiutunut lapa. Muita huomioita: Alahammas noin 3 mm ulkona.
II8-8-7-9-7=39171.0 cm170.0 cm
Tamma on suurilinjainen ja se edustaa hyvää ratsuhevostyyppiä. Sillä on hyvänmuotoinen, mutta hieman lyhyt kaula, pitkä lapa ja hyvä säkä. Tammalla on pitkä lanne sekä pitkä ja lihaksikas lautanen. Jaloissa on hyvä luusto. Mej:t ovat suppuvarpaiset ja ne meloo. Kinner on epävakaa. Liikkeet takaa käynnissä kiertävät ja ravissa ahtaat. Käynti on irtonaista ja erittäin matkaavoittavaa. Ravi on tahdikasta ja siinä on hyvä mekaniikka. Ravi saisi olla lennokkaampaa.
II8-8-7-8-8=39124.0 cm122.0 cm
Oriilla on hyvä rotuleima, se on ryhdikäs ja hyvin kehittynyt. Sillä on erittäin ilmeikäs pää, hyvä kaulan ylälinja, hyväasentoinen lapa sekä hyvä säkä. Rungossa on hyvä syvyys. Jaloissa on riittävä luusto ja jalat ovat sivusta hyväasentoiset. Liikkeet ovat edestä ahtaat. Käynti on aktiivista. Ravi on tahdikasta ja kevyttä.
II8-8-7-7-7=37142.0 cm144.0 cm
Tammalla on hyvä rotu- ja tammaleima ja se on hyvin kehittynyt. Tammalla on ilmeikäs pää, pitkä ja hyvänmuotoinen kaula, pitkä lapa sekä pyöreä säkä ja hyvä rungon syvyys. Kyynärvarsi ja koipi ovat ohuet. Jalat ovat hieman piirteettömät. Vej:ssa on taittunut varvasakseli. Liikkeet ovat melko suorat. Käynti on energistä, mutta tänään jännittynyttä. Ravi on aktiivista.
I
Tamma on hyvin kehittynyt, feminiini ja sillä on hyvä rotuleima. Tammalla on ilmeikäs pää, lyhyehkö kaula, pitkä lapa ja rotutyypillinen takaosa. Jaloissa on riittävä luusto. Hieman pihtipolvinen. Käynti on tarmokasta. Ravi on tahdikasta, elastista ja lennokasta. Laukka on energistä ja tarmokasta.
III7-7-6-7-6=33122.0 cm123.0 cm
Ponilla on selvä rotuleima, saisi olla sopusuhtaisempi. Sillä on ilmeikäs pää, pitkä, mutta alakaulainen kaula, hyvä säkä ja hyvä rungon syvyys. Takaosa on pieni ja runko on kaita. Sääriluut ovat pitkät ja etupolvet ovat painuneet. Vej on hajajalkainen. Levittää takaa liikkeessä. Käynti on tarmokasta, mutta saisi olla irtonaisempaa. Ravi on lyhyttä ja jäykkää.
II7-7-7-7-7=35110.0 cm113.5 cm
Tammalla on selvä rotuleima, mutta se on vielä kehittymätön. Sillä on ilmeikäs pää, pitkä kaula, mutta lihasköyhä ylälinja, vahva lapa sekä hyvä rungon syvyys. Tammalla on pitkä lanne ja erittäin luisu lautanen. Jalat ovat selväpiirteiset. Vej on hajavarpainen. Liikkeet ovat suorat. Käynti on irtonaista ja matkaavoittavaa, mutta vielä voimatonta. Ravi on kevyttä ja tahdikasta, mutta vielä voimatonta. Muita huomioita: Esitetty kuivassa kunnossa.
I9-8-7-8-8=40133.5 cm137.5 cm
Tamma on hyvin kehittynyt ja suurilinjainen, sillä on erittäin hyvä rotu- ja tammaleima. Tammalla on ilmeikäs pää, pitkä kaula, hyvä säkä ja hyvä rungon syvyys. Jaloissa on riittävä luusto. Etukaviot ovat korkeakantaiset. Vej kerii. Käynti on aktiivista ja irtonaista. Ravi on kevyttä ja tahdikasta.
II8-7-7-7-8=37165.0 cm163.0 cm
Ruuna on ryhdikäs ja se edustaa hyvää ratsuhevostyyppiä. Sillä on hyvänmuotoinen ja pitkä kaula, pitkä ja pysty lapa sekä hyvä säkä ja pitkä lanne. Runko on kaita ja lautanen on suora. Jaloissa on hyvä luusto. Takavuohiset ovat pystyt. Liikkeet ovat ahtaat ympäriinsä. Käynti on tahdikasta, saisi olla matkaavoittavampaa. Ravi on elastista ja siinä on hyvä mekaniikka.
II8-7-6-8-8=3796.0 cm99.5 cm
Tamma on hyvin kehittynyt ja ryhdikäs, sillä on hyvä tammaleima. Tammalla on hyvä ilme, pää saisi kuitenkin olla ponimaisempi. Kaula on hyvin liittynyt ja rungossa on hyvä syvyys. Takaosa on lihaksikas. Jaloissa on hento luusto. Oej:ssa on taittunut jalka-akseli ja se kerii. Takajaloissa on vennot vuohiset. Käynti on aktiivista ja siinä on hyvä työntö. Ravi on kevyttä ja tahdikasta.
I, BIS9-8-7-8-9=41108.0 cm110.0 cm
Tammalla on erittäin hyvä rotu- ja tammaleima ja se on hyvin kehittynyt. Sillä on ilmeikäs pää, pitkä ja hyvin liittyvä kaula, hyväasentoinen lapa sekä hyvä säkä ja hyvä rungon syvyys. Lautanen on lihaksikas, mutta hieman lyhyt. Jaloissa on pitkät sääriluut. Mej:t ovat lievästi hajavarpaiset. Käynti on aktiivista ja matkaavoittavaa. Ravi on tahdikasta, kevyttä ja siinä on hyvä mekaniikka.
II8-8-7-7-8=38141.0 cm143.0 cm
Ori on ryhdikäs ja hyvin kehittynyt, sillä on hyvä rotu- ja orileima. Oriilla on ilmeikäs pää, hyvänmuotoinen, mutta lyhyehkö kaula, hyväasentoinen ja pitkä lapa sekä hyvä säkä. Rungossa on hyvä syvyys, mutta se on kaita. Lautanen on lyhyt. Jaloissa on hyvä luusto. Mej:t ovat lievästi suppuvarpaiset. Etusääret ovat hieman supistuneet. Käynti on tahdikasta, saisi työntää paremmin takaa. Ravi on kevyttä ja lennokasta.
Jalostusarvostelut

HevonenPalkintoPisteetSäkäk.Lautask. 
II7-7-7-7-7=35, laukka 8100.00 cm104.00 cmKantakirjaustiedot
II8-8-7-8-8=39, laukka 8106.50 cm109.50 cmKantakirjaustiedot
I8-8-7-8-9=40, laukka 8103.50 cm105.00 cmKantakirjaustiedot
I9-9-7-8-8=41, laukka 8101.50 cm103.50 cmKantakirjaustiedot
II7-7-6-7-8=35, laukka 8121.00 cm122.50 cmKantakirjaustiedot
III6-6-6-7-7=32, laukka 7101.50 cm101.50 cmKantakirjaustiedot
II7-7-7-7-7=35, laukka 7100.50 cm104.50 cmKantakirjaustiedot
II8-7-7-7-8=37, laukka 899.50 cm104.00 cmKantakirjaustiedot