Voit käyttää haussa asteriskia *
Salasana unohtunut?
Tamma- ja varsanäyttely, Maaninka 29.8.2012
Arvostelulautakunta: Tuula Pyöriä (pj), Annu Stenqvist, Outi Talvi
Adele Green Wind
Adele Green Wind
246001H00111592
Arancia
Arancia
1179 SH
Arancia
Arancia
1179 SH
Bailiff's Matisse
Bailiff's Matisse
246001H00092139
Bombastica II
Bombastica II
2692
Bombastica II
Bombastica II
2692
Brigatin Pancho
Brigatin Pancho
246001H00111073
Ceglia Dark
Ceglia Dark
246001H00111172
Ceglia Dark
Ceglia Dark
246001H00111172
Danelly
Danelly
2689
Danelly
Danelly
2689
Daria
Daria
2626

Kaikki kuvat (77 kpl)
HevonenPalkintoPisteetSäkäk.Lautask.Muuta
II9-8-7-8-7=39152.0 cm154.0 cm
Tamma on elegantti, ryhdikäs ja se edustaa hyvää ratsuhevostyyppiä. Sillä on hyvä tammaleima. Tammalla on ilmeikäs pää, pitkä kaula, sopusuhtainen ja lihaksikas runko. Jaloissa on riittävä luusto ja ne ovat sivusta hyväasentoiset. Vej:ssa on edestä taittunut jalka-akseli. Käynti on matkaavoittavaa, mutta tänään hieman jännittynyttä. Ravi on kevyttä ja tahdikasta, mutta vielä voimatonta.
II7-8-7-7-7=36117.0 cm117.0 cm
Tamma on suurilinjainen ja sillä on hyvä tammaleima. A-sektion leima saisi olla voimakkaampi. Tammalla on hyvin liittyvä kaula, hyvä säkä ja hyvä rungon syvyys. Takaosa on lihaksikas. Jaloissa on pitkät sääriluut. Liikkeet ahtaat ympäriinsä käynnissä. Ravissa liikkeet pihtiset takaa. Käynti on tarmokasta, tänään jännittynyttä. Ravi on kevyttä.
II
Oriilla on hyvä rotuleima, se on vankka ja hyvin kehittynyt. Sillä on ilmeikäs pää, hyvä ylälinja sekä hyvä rungon syvyys. Jaloissa on riittävä luusto. Vuohiset ovat pystyt. Käynti on aktiivista ja matkaavoittavaa. Ravi on kevyttä ja tahdikasta. Laukka on rytmikästä ja tasapainoista.
II8-8-7-7-6=3695.0 cm98.0 cm
Ori on ryhdikäs ja hyvin kehittynyt, sillä on hyvä rotuleima. Oriilla on ilmeikäs pää, pitkä kaula, hyväasentoinen lapa sekä hyvä rungon syvyys. Lautanen on hieman lyhyt. Jaloissa on hyvä luusto. Oej kerii. Levittää takaa ravissa. Käynti on aktiivista, ajoittain kiireistä. Ravi on kevyttä ja lyhyttä.
II8-8-7-8-7=3896.0 cm98.5 cm
Tamma on ryhdikäs ja hyvin kehittynyt. Sillä on hyvä rotu- ja tammaleima. Tammalla on ilmeikäs pää, hyvä ylälinja sekä hyväasentoinen lapa ja hyvä rungon syvyys. Jaloissa on hieman hento luusto. Oej on hajavarpainen ja kerii. Käynti on aktiivista ja siinä on hyvä työntö. Ravi on kevyttä, mutta vielä voimatonta.
II8-8-6-8-7=37163.0 cm165.5 cm
Tamma on ryhdikäs ja hyvin kehittynyt. Se edustaa hyvää ratsuhevostyyppiä. Sillä on hyvin liittyvä, mutta lyhyehkö kaula, pitkä ja pysty lapa, hyvä säkä sekä hyvä rungon syvyys. Lautanen on hieman lyhyt. Reisi on lihaksikas ja koipi on lihaksikas. Jaloissa on riittävä luusto. Mej:t ovat voimakkaasti suppuvarpaiset ja polvet ovat vinot. Liikkeet ovat edestä melovat ja takaa ahtaat. Käynti on aktiivista ja melko irtonaista. Ravi on tahdikasta ja lavoista irtonaista, mutta jättää takajalat taakse.
II7-7-7-8-7=36158.0 cm154.5 cm
Tamma on jalo ja sillä on hyvä tammaleima. Ikäisekseen se on kehittymätön. Sillä on ilmeikäs pää, ohut kaula ja lihasköyhä ylälinja, pitkä lapa ja pitkä, mutta luisu lautanen. Jaloissa on riittävä luusto. Mej:t ovat hajavarpaiset ja niissä on taittuneet varvasakselit. Käynti on tahdikasta ja irtonaista, mutta vielä voimatonta. Ravi on tahdikasta ja kevyttä, mutta vielä voimatonta. Muita huomioita: Esitetty kevyessä kunnossa.
II8-8-7-7-7=3795.0 cm97.0 cm
Ori on hyvin kehittynyt ja sillä on hyvä rotuleima. Oriilla on hyvä ilme, pitkä ja hyvi nliittyvä kaula, hyvä säkä ja hyvä syvyys. Lautanen on luisu. Jalat ovat sivusta hyväasentoiset. Jaloissa on pitkät sääriluut. Liikkeet ovat melko suorat. Käynti on matkaavoittavaa ja irtonaista, mutta se saisi olla energisempää. Ravi on kevyttä. Muita huomioita: Hyvät jouhet!
II8-7-7-7-7=36102.0 cm104.0 cm
Ponilla on hyvä rotu- ja orileima ja se on ryhdikäs. Sillä on hieman pienet silmät, vahva ylälinja, lyhyehkö ja raskaasti liittyvä kaula, hyvä rungon syvyys sekä lyhyt lautanen. Jaloissa on hyvä luusto, mutta pystyt vuohiset. Liikkeet takaa pihtiset. Käynti on aktiivista, mutta se saisi olla matkaavoittavampaa. Ravissa on melko hyvä mekaniikka. Muita huomioita: 2 mm yläpurentaa. Poni olisi edukseen hoikempana.
I
Ori on elegantti ja hyvin kehittynyt ratsuvarsa. Sillä on ilmeikäs pää, pitkä, hyvänmuotoinen ja hyvin liittyvä kaula sekä sopusuhtainen runko. Jalat ovat sivusta hyväasentoiset. Liikkeet ovat suorat. Käynti on matkaavoittavaa. Ravi on joustavaa, tahdikasta ja tasapainoista. Ori kantaa itsensä hyvin ravissa. Ori laukkaa hyvässä tasapainossa.
I8-8-7-9-8=40170.0 cm167.0 cm
Tamma on suurilinjainen ja ryhdikäs. Se edustaa hyvää ratsuhevostyyppiä. Tammalla on lyhyt niska, pitkä ja hyväasentoinen lapa, hyvä satulansija sekä hyvä rungon syvyys. Lautanen on pitkä ja lihaksikas, reisi on vahva. Jaloissa on hieman hento luusto. Jalat ovat sivusta hyväasentoiset. Liikkeet edestä ahtaat. Käynti on aktiivista, matkaavoittavaa ja irtonaista. Ravi on tahdikasta ja siinä on hyvä mekaniikka, mutta se on vielä hieman voimatonta.
II8-8-7-7-7=3797.5 cm99.0 cm
Poni on ryhdikäs ja hyvin kehittynyt, sillä on hyvä rotu- ja tammaleima. Tammalla on ilmeikäs pää, hyvänmuotoinen kaula ja hyväasentoinen lapa sekä lyhyt lautanen. Rungossa on hyvä syvyys. Jaloissa on hieman hento luusto. Kaviot ovat korkeakantaiset. Liikkeet ovat edestä ahtaat. Käynti on tahdikasta, saisi olla matkaavoittavampaa. Ravi on kevyttä ja tahdikasta.
I9-8-7-8-8=4079.0 cm82.5 cm
Tamma on ryhdikäs, hyvin kehittynyt ja sillä on erittäin hyvä rotuleima. Sillä on erittäin ilmeikäs pää, pitkä ja hyvin iittyvä kaula, hyväasentoinen lapa sekä lihaksikas ja sopusuhtainen runko. Jaloissa on riittävä luusto. Etukaviot ovat korkeakantaiset. Kinner on kiverä. Liikkeet ovat edestä ahtaat. Käynti on tarmokasta ja joustavaa. Ravi on lennokasta ja siinä on hyvä mekaniikka.
II7-7-6-8-7=3591.5 cm93.5 cm
Tammalla on selvä rotu- ja tammaleima. Sillä on hyvä ilme, melko pitkä kaula, mutta ylälinja saisi olla lihaksikkaampi. Tammalla on hyvä säkä ja hyvä rungon syvyys sekä pitkä lanne ja luisu lautanen. Jaloissa on hento luusto ja vennot vuohiset. Vej on suppuvarpainen. Kinner on kiverä. Liikkeet takaa pihtiset. Käynti on aktiivista ja lavoista irtonaista. Ravi on tarmokasta, mutta hieman kiireistä.
II7-7-7-8-7=36160.0 cm159.5 cm
Ruuna on vankka, hieman matalajalkainen. Sillä on ilmeikäs pää, pitkä kaula, hyvä niksa sekä lyhyt lapa ja pyöreä säkä. Runko on vahva ja lihaksikas. Jaloissa on riittävä luusto. Liikkeet edestä ahtaat. Käynti on tahdikasta ja matkaavoittavaa. Ravi on tahdikasta mutta etupainoista.
II8-8-7-8-7=3893.5 cm97.0 cm
Ori on hyvin kehittynyt ja ryhdikäs. Sillä on erittäin ilmeikäs pää, hyvin liittyvä kaula, hyväasentoinen lapa sekä lihaksikas runko. Jaloissa on pitkät sääriluut ja pystyt vuohiset. Kinner on epävakaa. Etujalkojen liike on suora. Käynti on aktiivista ja tahdikasta. Ravi on kevyttä.
II8-8-7-7-7=3797.0 cm101.0 cm
Oriilla on hyvä rotuleima. (Hieman hankalassa kehitysvaiheessa - takakorkea.) Oriilla on hyvä ilme, melko hyvin liittyvä kaula ja hyväasentoinen lapa. Sillä on hyvä säkä, hyvä rungon syvyys ja luisu lautanen. Jaloissa on riittävä luusto ja ne ovat sivusta hyväasentoiset. Liikkeet lievästi edestä kerivät. Käynti on aktiivista ja matkaavoittavaa, mutta ajoittain on vaikeuksia säilyttää tahti. Ravi on kevyttä.
II
Tamma on feminiini ja sillä on selvä rotuleima. Tammalla on ilmeikäs pää, pitkä kaula, hyvä rungon syvyys sekä lyhyt lautanen. Jaloissa on pitkät sääriluut. Kinner on epävakaa. Käynti on matkaavoittavaa ja irtonaista. Ravi on kevyttä, tahdikasta ja lennokasta. Laukka on rytmikästä ja tasapainoista.
II8-8-7-7-7=37159.0 cm159.5 cm
Ruuna on hyvin kehittynyt ja edustaa hyvää ratsuhevostyyppiä. Sillä on ilmeikäs pää, hyvä niska, pitkä ja pysty lapa sekä hyvä säkä. Lanne on pitkä ja lautanen on pitkä. Jaloissa on riittävä luusto. Jalat ovat sivusta hyväasentoiset. Liikkeet ovat melko suorat. Käynti on matkaavoittavaa, mutta saisi olla jäntevämpää. Ravi on irtonaista, mutta vielä voimatonta. Muita huomioita: Varsaa pitäisi hieman opastaa, jotta se tietää mitä siltä halutaan.
I
Ori on jalo ja ryhdikäs. Sillä on erittäin ilmeikäs pää, hyvin liittyvä kaula sekä pitkä ja lihaksikas lautanen. Jalat ovat selväpiirteiset. Liikkeissä on hyvä koordinaatiokyky. Käynti on joustavaa ja irtonaista. Ravi tahdikasta, joustavaa ja siinä on hyvä työntö takaa. Laukka on rytmikästä ja kantaa itsensä hyvin.
I
Tamma on ryhdikäs, suurilinjainen ja hyvin kehittynyt. Sillä on erittäin ilmeikäs pää, hyvänmuotoinen kaula, hyvä ylälinja sekä pitkä lautanen ja lihaksikas, sopusuhtainen runko. Jaloissa on hyvä luusto. Käynti on matkaavoittavaa ja kävelee runkonsa läpi. Ravi on tahdikasta ja joustavaa. Laukka on rytmikästä.
II
Ori on elegantti ja hyvin kehittynyt. Sillä on pitkä ja hyvänmuotoinen, hyvin liittyvä kaula, hieman pitkä lanne sekä hyvin kulmautunut takaosa. Jaloissa on hyvä luusto. Liikkeet ovat suorat. Käynti on tahdikasta ja matkaavoittavaa. Ravi on tahdikasta ja kevyttä. Laukka on tahdikasta.
III6-6-6-7-7=32103.0 cm104.0 cm
Ori on hyvin kehittynyt, mutta korkeajalkainen. Rotuleima saisi olla selvempi. Oriilla on hyvä ilme, mutta alhaalta liittyvä kaula, pitkä ja pysty lapa sekä hyvä rungon syvyys, korkea säkä sekä köyry lanne. Lautanen on lyhyt ja luisu. Jaloissa on hento luusto ja pitkät sääriluut. Kinner on kiverä. Liikkeet ovat edestä ahtaat ja pihtiset takaa. Käynti on matkaavoittavaa ja aktiivista, mutta siinä on vaikeuksia säilyttää tahti. Ravi on kevyttä. Muita huomioita: 2 mm yläpurentaa.
II9-8-8-7-7=39104.0 cm104.5 cm
Ori on ryhdikäs ja suurilinjainen, sillä on hyvä rotu- ja orileima. Ponilla on ilmeikäs pää, hyvä ylälinja, pitkä ja hyvin liittyvä kaula, hyväasentoinen lapa sekä hyvä rungon syvyys. Lautanen on lihaksikas. Jaloissa on riittävä luusto. Liikkeet ovat suorat. Käynti on melko matkaavoittavaa, ajoittain kiireistä. Ravissa on hyvä mekaniikka, mutta se on hieman kiireistä.
I
Tamma on ryhdikäs ja feminiini, sillä on erittäin hyvä rotuleima. Tammalla on erittäin ilmeikäs pää, vahva ylälinja, sopusuhtainen ja lihaksikas runko. Jaloissa on riittävä luusto. Liikkeet ovat suorat. Käynti on tarmokasta. Ravissa on hyvä mekaniikka. Laukka on tahdikasta, tasapainoista ja suuntautuu ylämäkeen.
I
Ori on hyvin kehittynyt ja sillä on hyvä rotuleima. Oriilla on erittäin ilmeikäs pää, hyvä kaula, hyvä ylälinja sekä sopusuhtainen runko. Jaloissa on riittävä luusto. Mej:t ovat hajavarpaiset. Käynti on tarmokasta. Ravi on tasapainoista, tahdikasta ja lennokasta. Laukassa kantaa itsensä hyvin, saisi käyttää niveliään paremmin.
II7-8-7-7-7=3697.0 cm100.0 cm
Tammalla on selvä rotuleima ja hyvä tammaleima, mutta se saisi olla ryhdikkäämpi. Sillä on ilmeikäs pää, pitkä kaula, pysty lapa sekä hyvä skä. Lautanen on lihaksikas, mutta hieman lyhyt. Jaloissa on riittävä luusto, mutta pystyt vuohiset. Kinner on kiverä. Liikkeet ovat edestä ahtaat. Käynti on tahdikasta, saisi olla energisempää. Ravissa on hyvä mekaniikka, mutta se on vielä voimatonta. Muita huomioita: 2 mm yläpurentaa.
II8-8-7-7-7=37101.0 cm102.0 cm
Tammalla on hyvä rotu- ja tammaleima. Sillä on hyvä ilme, pitkät korvat sekä pitkä kaula, hyväasentoinen lapa sekä hyvä rungon syvyys. Lautanen on lyhyt ja luisu. Käynti on melko matkaavoittavaa, saisi olla jäntevämpää. Ravi on kevyttä. Muita huomioita: Hyvät jouhet.
II
Ori on hyvin kehittynyt ja sillä on hyvä rotuleima. Sillä on ilmeikäs pää, pitkä kaula ja lihaksikas runko. Jaloissa on riittävä luusto ja ne ovat melko hyväasentoiset. Sääriluut ovat hieman pitkät. Käynti on tarmokasta. Ravi on tahdikasta, saisi olla matkaavoittavampaa. Laukka on rytmikästä, hieman etupainoista.
II8-7-6-7-8=36162.5 cm161.5 cm
Ori on jalo ja ryhdikäs. Se edustaa hyvää urheiluhevostyyppiä. Sillä on ilmeikäs pää, pitkä kaula, pysty lapa sekä pitkä säkä. Lanne on pitkä ja runko on kaita. Jaloissa on riittävä luusto. Liikkeet erittäin ahtaat edestä ja kerii. Käynti on tänään jännittynyttä. Ravi on aktiivista, kevyttä ja melko lennokasta. Muita huomioita: 3-4 mm yläpurentaa.
II8-8-7-8-8=39152.0 cm151.0 cm
Tamma on jalo ja ryhdikäs. Sillä on hyvä tammaleima ja se edustaa hyvää ratsuhevostyyppiä. Sillä on ilmeikäs pää, hyvä niska ja pitkä kaula, pitkä ja vahva lapa, hyvä rungon syvyys sekä hyvä säkä. Reisi on lihaksikas ja koipi on lihaksikas. Jaloissa on riittävä luusto. Vej on hajavarpainen. Käynti on matkaavoittavaa ja joustavaa. Ravissa on hyvä mekaniikka, mutta se on kuitenkin vielä voimatonta.
BIS
keskeyttänyt
I9-8-7-9-8=41128.5 cm131.5 cm
Tamma on erittäin hyvin kehittynyt ja sillä on hyvä rotu- ja tammaleima. Tammalla on ilmeikäs pää, lyhyt kaula sekä sopusuhtainen ja lihaksikas runko. Jaloissa on riittävä luusto. Liikkeet ovat edestä ahtaat. Käynti on matkaavoittavaa, irtonaista ja joustavaa. Ravissa on rotutyypillinen mekaniikka.
Jalostusarvostelut

HevonenPalkintoPisteetSäkäk.Lautask. 
II8-8-7-8-8=39, laukka 9106.00 cm109.00 cmKantakirjaustiedot
III8-7-6-7-6=34, laukka 6167.50 cm165.50 cmKantakirjaustiedot
II8-8-6-8-8=38, laukka 7169.00 cm169.00 cmKantakirjaustiedot
II8-7-7-8-8=38, laukka 8168.00 cm166.00 cmKantakirjaustiedot
II8-8-7-7-7=37, laukka 895.50 cm99.00 cmKantakirjaustiedot
II8-7-6-8-8=37, laukka 7167.00 cm163.00 cmKantakirjaustiedot
III7-7-7-7-6=34, laukka 799.50 cm100.00 cmKantakirjaustiedot
II8-7-7-8-7=37, laukka 7166.50 cm160.00 cmKantakirjaustiedot
I9-9-7-8-9=42, laukka 8141.50 cm141.00 cmKantakirjaustiedot
II8-7-7-7-7=36, laukka 8105.50 cm108.50 cmKantakirjaustiedot