Farmari-maatalousnyttely 4.-6.7.2024
Voit käyttää haussa asteriskia *
Salasana unohtunut?
Maanviljelysnäyttely, Seinäjoki 10.9.1909
"Hevososasto Etelä-Pohjanmaan Maanviljelysseuran Maanviljelysnäyttelyssä Seinäjoella syyskuun 9-10 pnä, järjesti Vaasan läänin Hevosjalostusyhdistysten Liitto. Hevoset olivat ryhmitetyt viiteen eri luokkaan nim. I luokka, käsittäen 1-vuotiset oriit ja tammat, II l. a) 2-vuotiset oriit b) 2 vuotiset tammat, III l. a) 3-vuotiset oriit b) 3-vuotiset tammat, IV l. a) 4-vuotiset ja vanhat oriit, b) 4-vuotiset ja vanh. tammat, V l. a) oriita jälkeläisineen b) tammoja imevän varsan kera. Osanotto tähän hevososastoon ei ollut niin runsas kuin edeltäkäsin luultiin ja toivottiin. Kaikkiaan oli kumminkin noin 200 hevosta, imevät varsat siihen luettuina. Kiireet syystyöt lienevät maamiehiä ainakin osaksi estelleet suuremmasta määräst osaaottamasta tähän näyttelyyn. Suuri harrastus, mikä mainitun liiton piirissä hevoskasvatukseen on, olisi varmaankin rauhallisempana työaikana tuottanut kahta vertaa suuremman osanoton.

Hevossiitosliittojen työskentely maassamme on vielä vallan nuori. Tämäkin liitto on vasta 3:na vuonna säännöllisesti toiminut. Asian näin ollen, emme voi vielä suuria tuloksia sen työstä odottaakkaan. Mainittu näyttely oli ensimmäinen laatuaan, jonka Liitto on ollut tilasuudessa toimeenpanemaan. Se tavara mitä näytteillä oli, on kyllä pääpiirteissään valikoitua s. o. useampi yksilö oli ennestään, joko Liiton omissa näyttelyissä tahi valtion orinäyttelyissä palkittu. Mutta nämä yksilöt, jotka olivat kerätyt entisen ajan hajanaisen työn tuloksista, eivät voineet tehdä yhden mukaista kokonaisvaikutusta. Aina näihin aikoihin asti on näet hevoskasvatuksen edistäminen koko maassamme, samoin tässäkin piirissä, ollut peräti epävarmojen suuntien ohjattavana. Sitä mukaa on työn hedelmäkin, suoraan sanoen, epätasaista ja kirjavaa.

Tämän tapaisen kokonaiskäsityksen sai katsellessa yllämainittua hevososastoa. Mutta älkäämme tästä vielä kovin huolstuko! Jos järki yhteisen asian eteen työskennellen saapi oikeaan suuntaan vaikuttaa, niin toivottavasti toisella kertaa, kun samanlainen näyttely tullenee järjestettäväksi. Liitto voipi yleisölle osoittaa jotakin eheämpää, jotakin kokonaisempaa yleisvaikutukseltaan hevoshoitoon nähden." (Pohjan Poika 1.10.1909)

HevonenPalkintoPisteetSäkäk.Lautask.Muuta
III
III
III
III
III
II
III
III
I
III
III
III
I
III
II
II
II
I
III