Voit käyttää haussa asteriskia *
Salasana unohtunut?
Tamma- ja varsanäyttely, Kestilä 20.8.2013
Lautakunnan jäsenet: Marianna Paavolainen (pj), Marjo Sutinen
Backyard's Arctic Bramble
Backyard's Arctic Bramble
246001H00131143
Backyard's Arctic Bramble
Backyard's Arctic Bramble
246001H00131143
Bali's Moonlight
Bali's Moonlight
STS
Bali's Moonlight
Bali's Moonlight
STS
Bolieta
Bolieta
107 RP
Bolieta
Bolieta
107 RP
Bolieta
Bolieta
107 RP
Cloudberry Nebrah
Cloudberry Nebrah
80 WM
Diversity
Diversity
246001H00121533
Diversity
Diversity
246001H00121533
Diversity
Diversity
246001H00121533
Don Rohmina W
Don Rohmina W
2766

Kaikki kuvat (63 kpl)
HevonenPalkintoPisteetSäkäk.Lautask.Muuta
II
Hyvinkehittynyt, lihaksikas varsa. Sillä on ilmeikäs pää, hieman alhaalta liittynyt kaula, leveät kaulan liittymät, pitkä lapa ja lihaksikas takaosa. Jaloissa on hieman hento luusto, pitkät sääriluut ja pitkät vuohiset. Vasen etujalka hajavarpainen ja kerii. Käynti on matkaavoittavaa. Ravi on kevyttä, hyvä työntö takaa. Lihaksikas, hyvinliikkuva varsa, jonka luusto saisi tässä kehitysvaiheessa olla vahvempi.
I8-8-8-8-8=40147.0 cm149.0 cm
Hyvinkehittynyt, hyvää ratsuhevostyyppiä edustava tamma. Sillä on ilmeikäs pää, hieman alaskiinnittynyt kaula, pitkä säkä ja hyvä rungon syvyys. Lihaksikas runko, pitkät reisilihakset. Jalat ovat sivusta hyväasentoiset, ja liikkeet ovat suorat ympäriinsä. Käynti on matkaavoittavaa ja irtonaista. Ravi on kevyttä ja lennokasta, hyvä työntö takaa.
II7,5-7,5-8-7,5-7-7-7,5-8-7,5-(-)-8-(-)95.0 cm97.5 cm
Hyvinkehittynyt ori, jolla on hyvä rotuleima. Sillä on hyvä ilme, pitkät korvat, hyvänmuotoinen kaula, lihaksikas ylälinja, hyväasentoinen lapa, hyvä säkä ja hyvä rungon syvyys. Pyöreä lautanen, hieman lyhyt reisi. Jaloissa on riittävä luusto, ja lyhyet sääriluut. Etujalat lievästi hajavarpaiset, kerii. Käynti on irtonaista ja matkaavoittavaa. Ravi on irtonaista, jättää takajalat taakse. Hyvinliikkuva, hyvinkehittynyt varsa. Muita huomioita: Hyvät jouhet.
I
Hyvinkehittynyt, vankka ja ryhdikäs varsa. Sillä on hyvä ilme, leveät kaulan liittymät ja hieman pienet leukaperät. Hyvä ylälinja, pitkä lapa ja pyöreä, syvä runko. Vahva takaosa. Jaloissa on hyvä luusto. Käynti on irtonaista, matkaavoittavaa ja tarmokasta. Ravi on rotutyypillisesti pyörivää, kevyttä ja tahdikasta, hyvä työntö takaa. Laukka on matkaavoittavaa. Vankka, hyvin liikkuva varsa.
II8-7-6-7-7=35171.0 cm169.0 cm
Hyvää ratsuhevostyyppiä edustava tamma, jolla on hyvä tammaleima. Sillä on ilmeikäs pää, hyvä kaula ja hyvä säkä. Suora lanne, ulkolonkkainen lautanen. Jalkojen nivelet ovat pienet. Vasemmassa etujalassa korkeakantainen kavio. Oikeassa etujalassa yhdensuuntaissiirtymää, ja se on suppuvarpainen, meloo. Kiverä kinner. Käynti on matkaavoittavaa, vielä takaa voimatonta. Ravi on tahdikasta, vielä takaa voimatonta.
III7-7-7,5-7-7-6,5-6,5-8-8-(-)-7-(-)104.0 cm106.0 cm
Hyvä tammaleima, rotuleima saisi olla selvempi. Tammalla on hyvä ilme, pitkä pää, lyhyt niska, ryhdikäs ylälinja, pitkä lapa, piirteetön säkä ja syvä, pitkä runko. Vahva lanne, lyhyt lautanen ja lyhyt reisi. Jaloissa on hento luusto, edessä vennot vuohiset. Hieman kiverä kinner. Käynti on tarmokasta ja matkaavoittavaa. Ravissa on hyvä perusmekaniikka. Hyvinliikkuva poni, jonka rotuleima ja jalkojen luusto saisivat olla vahvemmat. Muita huomioita: Olisi edukseen hoikempana.
II7-7-7-7-6,5-8-6-7-8-(-)-8-(-)106.0 cm106.0 cm
Kookas ruuna, joka ei ole sopusuhtaisimmillaan, ja on tässä kehitysvaiheessa neliömäinen. Sillä on erittäin ilmeikäs pää ja hyvänmuotoinen, lyhyt kaula. Ylälinja saisi olla ryhdikkäämpi. Pitkä lapa, pitkä säkä ja syvä runko. Lyhyt lautanen ja lyhyt reisi. Jaloissa on hyvä luusto. Liikkeet ovat suorat edestä. Kiverä kinner. Takajalkojen liike leveä käynnissä, pihtinen ravissa. Käynti on matkaavoittavaa, helposti kiireistä. Ravi on tahdikasta, hyvä perusmekaniikka. Hyvin käyttytyvä ja hyvin liikkuva, kookas varsa, joka on epäedullisessa kehitysvaiheessa.
II8-7,5-8-7-7-7-6,5-8-9-(-)-7,5-(-)124.5 cm125.0 cm
Hyvä rotuleima. Ruunalla on ilmeikäs pää, hyvänmuotoinen kaula, ryhdikäs ylälinja, pitkä lapa, matala säkä ja syvä runko. Lihaksikas lautanen, lyhyt reisi. Jaloissa on riittävä luusto, etujalat ovat lievästi hajavarpaiset. Kiverä kinner, länkinen takaa käynnissä, oikenee ravissa. Käynti on matkaavoittavaa ja irtonaista. Ravi on tahdikasta ja lennokasta. Hyväkäytöksinen ja hyvinliikkuva poni. Muita huomioita: 2 mm yläpurenta. Olisi edukseen hoikempana.
I8,5-8,5-8,5-8-8-7-7-8-8-(-)-8-(-)143.0 cm144.0 cm
Suurilinjainen tamma, jolla on erittäin hyvä rotuleima. Sillä on ilmeikäs pää, hyvänmuotoinen kaula, ryhdikäs, lihaksikas ylälinja, pysty lapa, piirteetön säkä ja pyöreä, lihaksikas runko. Vahva takaosa, pitkät reisilihakset. Jaloissa on riittävä luusto. Supistuneet etusääret, ja lievästi suppuvarpaiset etujalat. Liikkeet ovat edestä ahtaat. Kiverä, käynnissä epävakaa kinner, joka oikenee ravissa. Käynti on matkaavoittavaa. Ravi on kevyttä ja tahdikasta, hyvä työntö takaa. Sopusuhtainen ja hyvinliikkuva poni. Muita huomioita: Hyvin valmisteltu ja esitetty.
I8,5-8-8,5-8-7,5-7-7-8-8-(-)-8,5-(-)99.5 cm103.0 cm
Tammalla on erittäin hyvä rotuleima ja hyvä tammaleima. Sillä on ilmeikäs pää, pitkät korvat ja hyvä kaulan ylälinja. Kaula liittyy leveästi runkoon. Ylälinja on ryhdikäs ja lihaksikas. Tammalla on pitkä lapa, matala säkä ja syvä runko, sekä pyöreä, lyhyehkö lautanen. Etujalat ovat sivusta hyväasentoiset, niissä on hieman hento luusto ja ne ovat lievästi suppuvarpaiset. Takajaloissa on riittävä luusto ja kiverä kinner. Liikkeet ovat suorat ympäriinsä. Käynti on tarmokasta ja irtonaista. Ravi on tasapainoista, hyvä mekaniikka. Ilmeikäs, hyvinliikkuva poni, jolla saisi olla vahvempi luusto jaloissa. Muita huomioita: Nivelet naksuvat tänään.
I
Hyvinkehittynyt ja ryhdikäs varsa. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvinliittynyt, pitkä kaula, jossa on hyvä ylälinja. Hieman pysty lapa, pitkä lanne ja vahva, lihaksikas takaosa. Etujalat ovat hajavarpaiset. Käynti on tarmokasta ja matkaavoittavaa. Ravi on kevyttä ja tahdikasta, hyvä työntö takaa. Lapa saisi olla irtonaisempi ravissa. Laukka on kevyttä. Lihaksikas, kevyesti liikkuva, ilmeikäs varsa.
II7-7-7-7,5-7-7,5-8-7-7-(-)-8-(-)100.5 cm101.5 cm
Hyvinkehittynyt, kookas ori, joka ei tässä kehitysvaiheessa ole sopusuhtaisimmillaan. Sillä on pitkä pää, pitkät korvat ja lyhyt kaula. Ylälinja on vielä lihasköyhä. Pysty lapa, hyvä, pitkä säkä ja syvä runko. Lyhyt, pyöreä lautanen. Jaloissa on hyvä luusto, etujalat ovat lievästi hajavarpaiset. Liikkeet ovat suorat ympäriinsä. Käynti on tarmokasta, takaa vielä voimatonta. Ravi on kevyttä, tahdikasta ja lyhyttä. Kevytliikkeinen ja hyväjalkainen poni, jolla selvä rotuleima. Nyt hankalassa kehitysvaiheessa.
III
Ikäisekseen pienehkö ja vielä kehittymätön varsa. Sillä on hyvä ilme ja kevyt, alasliittyvä kaula, jonka ylälinja saisi olla vahvempi. Pitkä säkä, pitkät reisilihakset. Etusääret ovat supistuneet ja takajalat lievästi suppuvarpaiset. Käynti on matkaavoittavaa, peitsaa helposti. Ravi on kevyttä, hyvä työntö takaa. Laukka on matkaavoittavaa.
III8-7-6-7-6=34169.0 cm167.0 cm
Ryhdikäs ja hyvän tammaleiman omaava tamma, joka on hieman neliömäinen. Sillä on ilmeikäs pää, hyvänmuotoinen, lyhyehkö kaula, pitkä lapa, hyvä säkä ja syvä runko. Suora lanne ja suora lautanen. Jalat ovat selväpiirteiset, ja niissä on hyvä luusto. Etujaloissa on yhdensuuntaissiirtymää, ja ne ovat suppuvarpaiset, meloo. Käynti on melko matkaavoittavaa. Ravi on melko tahdikasta, saisi olla irtonaisempaa ja lennokkaampaa.
III6-7-6-7-8=34130.5 cm131.0 cm
Hyvinkehittynyt, mutta pieni tamma, joka saisi olla suurilinjaisempi ja sopusuhtaisempi. Sillä on hyvä ilme, alasliittyvä, lyhyt kaula, pitkä säkä ja syvä, pyöreä runko. Suora lanne ja lyhyt lautanen. Jaloissa on hento luusto, etujalat ovat hajajalkaiset. Liikkeet ovat ahtaat ympäriinsä. Käynti on melko matkaavoittavaa, vaikeuksia säilyttää tahti. Ravi on tahdikasta ja edestä irtonaista.
III7-7-5-7-8=34166.0 cm164.0 cm
Ryhdikäs, raskas tamma, jolla on hyvä tammaleima. Sillä on ilmeikäs pää, pitkät korvat, hyvänmuotoinen, lyhyt kaula, pysty lapa, hyvä säkä ja hyvä rungon syvyys. Vahva lanne ja pitkä, luisu lautanen. Jaloissa on hyvä luusto, lyhyet sääriluut ja lyhyet vuohiset. Kiverä ja käynnissä epävakaa kinner, länkinen takaa. Liikkeet ovat erittäin ahtaat. Käynti on matkaavoittavaa. Letkeä ravi, jossa hyvä työntö takaa.
II7,5-7,5-7,5-7,5-7-8-8-7,5-7,5-(-)-8-(-)97.0 cm99.0 cm
Hyvinkehittynyt tamma, jolla on hyvä rotuleima. Sillä on ilmeikäs pää, lyhyt kaula, ryhdikäs ylälinja, pitkä lapa, pitkä säkä ja syvä runko. Lyhyt, pyöreä lautanen. Jalat ovat sivusta hyväasentoiset, ja niissä on riittävä luusto. Liikkeet ovat suorat ympäriinsä. Käynti on tarmokasta ja melko matkaavoittavaa. Ravi on kevyttä ja tahdikasta, jättää takajalat taakse. Kevyesti liikkuva, hyväjalkainen poni.
I8,5-8-8-8-8-8-8-8,5-8,5-(-)-8,5-(-)96.0 cm98.5 cm
Hyvinkehittynyt ori, jolla on hyvä rotuleima. Sillä on ilmeikäs pää, hyvänmuotoinen, mutta leveästi liittyvä kaula, ryhdikäs, lihaksikas ylälinja, pysty lapa, pitkä säkä ja syvä runko. Takaosa on lihaksikas. Jaloissa on riittävä luusto, liikkeet ovat suorat ympäriinsä. Käynti on tarmokasta ja matkaavoittavaa. Ravi on tahdikasta ja tasapainoista, hyvä mekaniikka. Sopusuhtainen, hyvinliikkuva ja hyvinkäyttyvä varsa. Muita huomioita: Hyvin valmisteltu ja esitetty, hyvät jouhet.
II8-7-7-7,5-7-7-7-7-6,5-(-)-7-(-)122.0 cm124.0 cm
Tammalla on hyvä tammaleima ja selvä rotuleima. Sillä on ilmeikäs pää, lyhyt niska, leveä kaulan ja rungon liittymä, hyväasentoinen lapa ja pitkä, matala säkä. Painunut selkä, kattomainen lautanen. Jaloissa on hyvä luusto. Etujalat ovat suppuvarpaiset, ja niissä on vennot vuohiset. Kiverä kinner. Liikkeet ovat suorat ympäriinsä. Käynti on melko matkaavoittavaa, saisi olla irtonaisempaa. Ravi on tahdikasta, saisi olla irtonaisempaa. Hyväkäytöksinen, melko sopusuhtainen varsa, joka saisi liikkua irtonaisemmin. Muita huomioita: Ylikorkea, siirto Sec.A --> sec.B. Hyvin valmisteltu ja esitetty.
II7,5-7,5-8-8-7,5-7,5-7,5-7-7,5-(-)-8-(-)102.0 cm103.0 cm
Kookas, hyvinkehittynyt ori, joka on tässä kehitysvaiheessa korkeajalkainen. Sillä on virkeä ilme, pienet leukaperät, hyvänmuoinen kaula ja lihaksikas, ryhdikäs ylälinja. Pitkä lapa, pitkä säkä ja pyöreä, lihaksikas runko. Pyöreä, lihaksikas takaosa, lyhyt reisi. Jaloissa on riittävä luusto, ja niissä on pitkä sääriluut. Liikkeet ovat ahtaat edestä. Käynti on tarmokasta, helposti kiireistä. Ravi on kevyttä, helposti kiireistä. Ravissa parhaimmillaan hyvä työntö takaa. Ryhdikäs, hyvinkehittynyt varsa, joka liikkuu kevyesti.
II8-8-7,5-7,5-7-7,5-7-6,5-7-(-)-7-(-)114.0 cm114.0 cm
Hyvinkehittynyt tamma, jolla on hyvä rotu- ja tammaleima. Sillä on ilmeikäs pää, hyvä kaula, hyvä säkä ja pitkä, syvä runko. Ryhdikäs, mutta painunut selkä, lyhyehkö lautanen. Jalat ovat selväpiirteiset, ja niissä on riittävä luusto, edessä vennot vuohiset. Liikkeet ovat edestä suorat. Kiverä kinner, pihtinen takaa. Käynti on melko matkaavoittavaa, vaikeuksia säilyttää tahti, ja tänään jännittynyt. Ravi on kevyttä ja tahdikasta, saisi olla lennokkaampaa. Melko sopusuhtainen poni, joka saisi liikkua lennokkaammin. Muita huomioita: Hangannut jouhiaan.
Jalostusarvostelut

HevonenPalkintoPisteetSäkäk.Lautask. 
II8-7-7-7-6=35, laukka 6155.50 cm156.00 cmKantakirjaustiedot
II8-7-6-9-7=37, laukka 7148.00 cm151.00 cmKantakirjaustiedot
III7-6,5-7-7-7-6,5-6,5-7,5-6-7-7-(-)121.50 cm121.00 cmKantakirjaustiedot
II8-7-6-8-9=38, laukka 8164.00 cm164.00 cmKantakirjaustiedot
II8-7,5-7-7-8-7-6-8,5-7,5-7,5-7-(-)141.50 cm142.50 cmKantakirjaustiedot
II7-7-7-7-7=35, laukka 7160.00 cm158.00 cmKantakirjaustiedot
II8-7,5-7-7-8-7-7,5-7-7-7,5-7-(-)132.00 cm133.00 cmKantakirjaustiedot
II7-7-6-8-7=35, laukka 7164.00 cm161.00 cmKantakirjaustiedot
I8,5-7,5-8-7,5-7,5-7-7,5-7,5-7,5-7,5-8-(-)99.00 cm101.00 cmKantakirjaustiedot