Voit käyttää haussa asteriskia *
Salasana unohtunut?
Tamma- ja varsanäyttely, Hankasalmi 25.9.2013
Lautakunnan jäsenet: Marianna Paavolainen (pj), Camilla Simonsén
KZE Lena
KZE Lena
256 C

Kaikki kuvat (1 kpl)
HevonenPalkintoPisteetSäkäk.Lautask.Muuta
II8-7-8-7,5-7,5-7,5-8-8-8-7,5100.0 cm104.0 cm
Vankka tamma, jolla on hyvä rotuleima. Tammalla on hyvän muotoinen kaula ja hyvä ylälinja, pää on arkinen. Säkä on piirteetön. Tammalla on pitkä lapa, syvä runko ja vahva lanne. Sillä on hieman lyhyt lautanen ja hieman lyhyt reisi. Jaloissa on hyvä luusto. Etupolvet ovat painuneet. Liikkeet suorat ympäriinsä. Käynti on tarmokasta ja matkaavoittavaa. Ravi on tasapainoista ja tahdikasta. Sopusuhtainen tamma, saisi olla enemmän presenssiä.
II8-7,5-8-8-8-6,5-6,5-7-7-7101.5 cm99.0 cm
Vankka ori, jolla on hyvä rotuleima, hieman matalajalkainen. Pää on hieman pitkä. Oriilla on hyvä kaulan ylälinja, kuitenkin raskaat kaulan liittymät. Sillä on vahva ylälinja, pitkä lapa, hyvä säkä ja syvä runko sekä vahva lanne ja vahva takaosa. Jaloissa on vahva luusto. Mej sapelissa. Liikkeet ovat edestä suorat. Kinner on kiverä. Takajalkojen liike leveä. Käynti on tarmokasta, helposti kiireistä. Ravi on tahdikasta, saisi olla lennokkaampaa. Jättää takajalat taakse. Vankka, hyväluustoinen poni, jolla toivomista jalka-asennoissa ja liikkeiden lennokkuudessa.
I
Hyvin kehittynyt, ryhdikäs, vankka varsa. Sillä on hyvä ylälinja, mutta hieman raskaat kaulan liittymät. Etuosa on sopusuhtainen ja lihaksikas. Jaloissa hyvä luusto. Mej lievästi hajajalkaiset. Käynnissä vielä voimaton takaa. Hyvä mekaniikka ravissa.
III8-8-7,5-7,5-7-7-5-7-6,5-6,595.0 cm100.0 cm
Hyvin kehittynyt, ryhdikäs ori. Sillä on ilmeikäs pää ja hieman alasliittyvä, hyvän muotoinen kaula. Ylälinja on ryhdikäs, saisi olla sopusuhtaisempi. Oriilla on pitkä lapa ja lihaksikas runko. Oriilla on lyhyt, pyöreä lautanen, ja se on takakorkea. Jaloissa on hento luusto. Kerii edestä. Takajalkojen vuohiset ovat vennot. Kinner on kiverä ja käynnissä epävakaa. Nivelet naksuvat tänään. Käynti on matkaavoittavaa, takaa voimatonta. Ravi on edestä irtonaista, takaa voimatonta. Ryhdikäs poni, jota tässä kehitysvaiheessa haittaa heikko takajalkojen rakenne varsinkin liikkeessä.
II8-7,5-6,5-8,5-6,5-7-7-6,5-7-793.0 cm94.0 cm
Tammalla on hyvä rotu- ja tammaleima. Sillä on ilmeikäs pää. Niska on lyhyt, ylälinja saisi olla sopusuhtaisempi ja lihaksikkaampi. Tammalla on hyväasentoinen, pitkä lapa, hyvä säkä ja hyvä rungon syvyys. Lautanen on lyhyt ja luisu. Etujalkojen luusto riittävä, vuohiset ovat vennot. Oej hajavarpainen. Kinner on kiverä, ja takajalat ovat pihdissä. Käynti on tarmokasta, takaa jäykkää. Ajoittain vaikeuksia säilyttää tahti. Ravi on kevyttä ja tahdikasta, jättää takajalat taakse. Tammalla on hyvä jouhet ja hyvä etuosa.
II8-8-8-7,5-8-7-7,5-6,5-7-7,5103.0 cm105.0 cm
Hyvin kehittynyt, kookas, vankka tamma. Sillä on ilmeikäs pää, hyvän muotoinen kaula, hyvä, sopusuhtainen ylälinja, pitkä lapa ja syvä runko. Säkä on piirteetön. Tammalla on pyöreä, vahva lautanen. Sääriluut ovat pitkät. Etujalat ovat pihtipolviset, vej hajalkainen ja kerii. Takajaloissa hyvä luusto. Käynti saisi olla matkaavoittavampaa ja takaa irtonaisempaa. Ravi on tahdikasta ja kevyttä, jättää takajalat taakse. Ryhdikäs, vankka tamma, joka saisi liikkua paremmin ja reippaammin.
II7,5-7,5-7-8-8-7,5-8-7-7-8105.5 cm106.0 cm
Vankka ori, saisi olla suurilinjaisempi. Pää pn ilmeikäs. Kaula on paksu, tendessi alakaulaisuuteen. Ylälinja on vahva, saisi olla ryhdikkäämpi. Oriilla on pitkä lapa, hyvä säkä ja hyvä rungon syvyys. Sillä on vahva lanne, vahva lautanen ja pitkät reisilihakset. Jaloissa on hyvä luusto. Sääriluut ovat lyhyet. Mej lievästi taittuneet varvasakselit. Liikkeet ovat suorat ympäriinsä. Käynti on tahdikasta ja edestä irtonaista, takaa jäykkää. Ravi on tahdikasta, jättää takajalat taakse. Vankka, tahdikkaasti liikkuva poni.
III
Hyvin kehittynyt varsa, joka on tyypiltään hieman matalajalkainen, saisi olla ryhdikkäämpi. Tammalla on pitkä pää. Jaloissa on hyvä luusto. Etujalat ovat hajavarpaiset. Takajalkojen nivelet naksuu. Liikkeet käynnissä epävakaat. Käynti on takaa jäykkää. Ravissa vaikeuksia säilyttää tahti.
II
Tammalla on ikäisekseen hyvä tammaleima, saisi olla suurilinjaisempi. Sillä on ilmeikäs pää. Lautanen on lyhyt ja luisu. Mej hajajalkaiset. Käynti on matkaavoittavaa. Ravi on tasapainoista ja kevyttä.
II8-8-7-8-7=38158.5 cm158.0 cm
Ryhdikäs, hyvää ratsuhevostyyppiä edustava tamma. Sillä on hyvän muotoinen, lyhyt kaula. Säkä on matala. Tammalla on pitkä lapa, syvä runko ja vahva takaosa. Jalat ovat selväpiirteiset, mutta hentoluiset. Liikket melko suorat. Käynti on jäntevää ja matkaavoittavaa. Ravi on kevyttä, saisi olla irtonaisempaa.
II7-7-7-7-8=36152.5 cm152.0 cm
Tammalla on hyvä tammaleima, ja se edustaa hyvää ratsuhevostyyppiä, mutta se on pienehkö. Tammalla on ilmeikäs pää, pitkä lapa ja hyvä säkä. Kaula on alasliittynyt. Lautanen on pitkä, mutta luisu. Oej hajajalkainen ja kerii. Kinner on kiverä, liikkeet takaa suorat. Käynti on melko matkaavoittavaa. Ravi on kevyttä ja melko lennokasta.
II8-8-6-7-8=37164.0 cm162.0 cm
Ruuna edustaa hyvää ratsuhevostyyppiä, se on hieman neliömäinen. Sillä on hyvä kaula ja hyvä säkä. Ruunalla on pysty lapa, suora lanne ja suora lautanen. Jaloissa on riittävä luusto. Mej yhdensuuntaissiirtymät ja suppuvarpaiset, meloo. Kinner on suora ja käynnissä epävakaa. Käynti on melko matkaavoittavaa. Ravi on tahdikasta ja melko lennokasta.
II8-8-7-8-7-7-7-7-7-7,5133.0 cm136.0 cm
Suurilinjainen ori. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvä kaula. Ylälinja saisi olla lihaksikkaampi, kuitenkin ryhdikäs. Oriilla on hyväasentoinen lapa, hyvä säkä sekä pitkät reisilihakset. Lautanen on lyhyt ja luisu. Sääriluut ovat pitkät. Jaloissa vennot vuohiset. Meloo edestä ravissa. Käynti ja ravi on edestä irtonaista, takaa voimatonta. Raamikas ja ryhdkäs varsa, joka tässä kehitysvaiheessa on vielä voimaton takaa.
II
Hyvin kehittynyt, ryhdikäs varsa. Sillä on ilmeikäs pää. Oriilla on alasliittyvä kaula. Etujalat ovat hajavarpaiset. Käynti on matkaavoittavaa, takaa voimatonta. Ravi on kevyttä, jättää takajalat taakse.
I8-7,5-7,5-8-7,5-8-6,5-8,5-8,5-8103.0 cm104.5 cm
Tammalla on hyvä rotu- ja tammaleima. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvän muotoinen, lyhyehkö kaula. Ylälinja on ryhdikäs. Tammalla on hyväasentoinen lapa, hyvä säkä ja hyvä rungon syvyys. Sillä on hieman lyhyt selkä ja lyhyt lautanen. Jaloissa on riittävä luusto. Liikkeet ovat edestä suorat. Takajalat ovat pihdissä, liikkeet ahtaat ravissa. Käynti on irtonaista. Ravi on tasapainoista, hyvä mekaniikka. Hyvin liikkuva poni.
II8-7,5-7-7,5-7-8-8-7-7-7102.0 cm104.0 cm
Hyvin kehittynyt, vankka ori. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvä kaula. Ylälinja on ryhdikäs, saisi olla sopusuhtaisempi. Oriilla on vahva lapa, hyvä säkä ja hyvä rungon syvyys. Lautanen on lyhyt. Jaloissa hyvä luusto. Liikkeet suorat ympäriinsä. Käynti on tarmokasta, takaa jäykkää. Ravi on tahdikasta, jättää takajalat taakse. Vankka ja ryhdikäs ori, joka ei nyt ole sopusuhtaisimmillaan.
I
Hyvin kehittynyt, vankka, ryhdikäs varsa. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvä ylälinja. Tammalla on alasliittyvä kaula. Takaosa on vahva. Vej lievästi hajavarpainen ja kerii. Käynti on matkaavoittavaa. Ravi on kevyttä, lyhyttä.
III7-7-6-7-6,5-8-6,5-7-6,5-6,5131.5 cm131.0 cm
Ruunalla on selvä rotuleima, se on vielä varsamainen. Sillä on ilmeikäs pää. Kaula on alasliittynyt ja ylälinja lihasköyhä. Säkä on hyvä. Ruunalla on pysty lapa ja kattomainen, lyhyt lautanen. Jaloissa on riittävä luusto. Takajaloissa vennot vuohiset ja suora kinner. Liikkeet ovat suorat ympäriinsä. Käynti on tarmokasta, takaa jäykkää. Ravi on tahdikasta, vielä voimatonta. Vielä kehittymätön ruuna, jolla on selvä rotuleima, olisi edukseen pyöreämmässä kunnossa.
II8-7,5-8-8-7,5-7-7-8-7,5-7,597.0 cm98.0 cm
Ryhdikäs, hyvin kehittynyt ruuna, jolla on hyvä rotutyyppi. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvä ylälinja. Kaula on alasliittynyt. Ruunalla on pitkä lapa, hyvä rungon syvyys ja hyvä, pyöreä lautanen. Jaloissa on hieman hento luusto. Liikkeet ovat suorat edestä, pihtiset takaa. Käynti on tarmokasta ja tahdikasta. Ravi pyörii hyvin edestä, jättää takajalat taakse. Sopusuhtainen poni, jolla saisi olla enemmän luustoa jaloissa.
I8-7,5-8-8-8,5-7-7-8,5-8,5-8,5102.0 cm104.5 cm
Ruunalla on hyvä rotutyyppi. Pää on ilmeikäs. Kaulassa on hyvä ylälinja, mutta kaula liittyy leveästi runkoon. Ylälinja on vahva ja ryhdikäs. Säkä on piirteetön. Ruunalla on pitkä lapa, hyvä rungon syvyys, vahva lanne, lihaksikas takaosa ja pitkät reisilihakset. Jaloissa on hieman hento luusto. Mej hajavarpaiset. Liikkeet takaa melko ahtaat. Käynti on matkaavoittavaa ja tarmokasta. Ravi on energistä ja melko lennokasta, hyvä kintereen työskentely. Hyvin liikkuva, sopusuhtainen poni.
I9-8,5-9-8-8,5-7,5-8-7,5-9-998.0 cm100.0 cm
Suurilinjainen tamma, jolla on hyvä tammaleima. Sillä on ilmeikäs pää, pitkä kaula ja sopusuhtainen, ryhdikäs ylälinja. Tammalla on pitkä lapa, syvä runko ja vahva takaosa. Jaloissa on hyvä luusto. Mej hajavarpaiset, kerii lievästi. Takaa melko suorat liikkeet. Käynti on matkaavoittavaa, ajoittain vaikeuksia säilyttää tahti. Ravi on kevyttä ja lennokasta. Sopusuhtainen, suurilinjainen, hyvin liikkuva tamma.
I9-8-8,5-8-8-6-7-8-7-896.5 cm99.0 cm
Tammalla on erittäin hyvä rotu- ja tammaleima. Sillä on ilmeikäs pää ja lyhyt, mutta hyvän muotoinen kaula. Tammalla on hyvä ylälinja, pitkä lapa, syvä runko ja pyöreä, vahva lautanen. Jaloissa on riittävä luusto. Mej sapelissa ja taittuneet varvasakselit, kerii. Kinner on hieman kiverä, liikkeet takaa suorat. Käynti on irtonaista ja matkaavoittavaa. Ravi on kevyttä. Sopusuhtainen, vahva tamma, jolla on hienot jouhet, olisi edukseen hoikempana.
II8-8-7-8,5-7-6-6,5-8,5-8,5-7,5105.0 cm105.0 cm
Hyvin kehittynyt ori, jolla on hyvä rotuleima. Sillä on ilmeiks pää ja hyvän muotoinen, pitkä kaula. Ylälinja on ryhdikäs, saisi olla sopusuhtaisempi. Oriilla on pitkä, hyväasentoinen lapa, hyvä säkä ja hyvä rungon syvyys. Lautanen on lyhyt ja luisu. Jaloissa on hento luusto. Etusääret ovat supistuneet ja etujalat lievästi pihtipolviset. Liikkeet edestä suorat. Takajalat pihdissä. Käynti on matkaavoittavaa ja tarmokasta. Ravi on kevyttä ja lennokasta. Hyvin liikkuva, ryhdikäs ori, jolla saisi olla vahvempi luusto.
I9-8-8-7,5-8,5-8-8-8-7,5-8,5147.5 cm147.0 cm
Sopusuhtainen ruuna, jolla on erittäin hyvä rotuleima. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvä kaulan ylälinja, tendenssi alakaulaisuuteen. Ruunalla on ikäisekseen hyvä ylälinja. Sillä on vahva lapa ja vahva takaosa. Säkä on korkea ja selkä lievästi painunut. Jaloissa on hyvä luusto. Vuohiset ovat pystyt. Oej lievästi hajavarpainen. Käynti on tarmokasta ja tahdikasta. Ravi on kevyttä ja hieman lyhyttä, hyvä mekaniikka. Hyvin säilynyt, ryhdikäs, tyylikäs ruuna.
Jalostusarvostelut

HevonenPalkintoPisteetSäkäk.Lautask. 
I9-8-8,5-8-7,5-8-8-7,5-8-7-8,5104.00 cm106.00 cmKantakirjaustiedot
III7-6-5-7-7=32, laukka 6171.00 cm163.50 cmKantakirjaustiedot
I9-8-8,5-8-8-7,5-7-7,5-7,5-7,5-8,5103.00 cm106.00 cmKantakirjaustiedot
II7-7,5-7-7-6-7-6,5-8-8-8-895.50 cm98.00 cmKantakirjaustiedot
II8-7,5-8-7,5-7-7-7,5-8-7,5-7,5-7,5137.50 cm138.50 cmKantakirjaustiedot
II8-7,5-7-7,5-7-7-8-7-7-6-7121.00 cm121.00 cmKantakirjaustiedot
II8-8-7-7-7=37, laukka 7162.00 cm161.00 cmKantakirjaustiedot
II8-8-7,5-7-7,5-6-6,5-6,5-7,5-7,5-7146.50 cm143.50 cmKantakirjaustiedot
II8-7-7,5-7,5-7-8-7-6-7-7-798.00 cm101.00 cmKantakirjaustiedot