Voit käyttää haussa asteriskia *
Salasana unohtunut?
Uudenmaanläänin hevosystäväinseuran hevosnäyttely, Helsinki 15.3.1905
Tilan ahtaus oli nyt näyttelyssä vieläkin tuntuvampi kuin viime vuonna ja muodostui aika ajoin aivan tungokseksi. On näyttäytynyt että nämä näyttelyt paisuvat yhä suuremmiksi ja niiden toimeenpanijain lienee sentähden jo pakko ruveta ajattelemaan tilavampaa näyttelypaikkaa, tahi mahdollisesti näyttelyjen järjestämistä toisella tavalla. Ennenkuin ryhdyn mihinkään yksityiskohtaisempaan arvosteluun hevosista, tahdon yleisempänä lauseena mainita, että näyttelyssä löytyi paljon miellyttäviä ja hyviä hevosia, joka todistanee hevoskasvatuksen suuresti edistyneen. Tungoksen ja osaksi hämärän valonkin tähden, eivät hevoset esiintyneet niin eduksensa kuin olisi ollut toivottavaa. Erittäinkin on ikävää, ettei hevosia saa ollenkaan nähdä liikkeessä. Tällaisessa tilaisuudessa saadaan kumminkin hyvä kuva siitä, mitä kunnollinen opetus ja hoito aikaan saa. Hyvästi opetetut hevoset, joissa ehkä löytyi tulisimmat ja vireimmät koko joukosta, seisoivat kuin lampaat; vaan sen sijaan hyppivät ja melusivat toiset, jotka ehkä tavallisissa oloissa ovat laiskoja ja velttoja. Hevoset olivat muuten ylimalkaan hyvästi hoidettuja. Joukossa löytyi tietysti niitäkin, jotka olivat oikein paksussa, löyhässä näyttelylihassa.

Näyttelyyn tuodut hevoset olivat, kuten viime vuonnakin, jaetut seuraaviin luokkiin, joissa oli allamainitut määrät hevosia:
I Vanhempia työhevosia
a) Oriita 58 kpl.
b) Tammoja 32 kpl

II 3 vuotisia työhevosia
a) Oriita 13 kpl
b) Tammoja 8 kpl

III. Loistohevosia
Oriita ja tammoja 18 kpl

IV Sekarotuisia työhevosia
Oriita ja tammoja 5 kpl

Summa 134 kpl

(Maamies -lehti 6/1905)

HevonenPalkintoPisteetSäkäk.Lautask.Muuta
VLuokka I: Vanhempia työhevosia
VLuokka I: Vanhempia työhevosia
VLuokka I: Vanhempia työhevosia
diplomi
IIILuokka I: Vanhempia työhevosia
IILuokka I: Vanhempia työhevosia
I162.0 cmLuokka I: Vanhempia työhevosia
"Kookas ja huomattava hevonen. Rakenteeltaan jotakuinkin suhteellinen, mutta rintakehä saisi olla paremmin kehittynyt, tilavampi, niin että kokonaisuus tekisi vahvemman ja tukevamman vaikutuksen, jota työhevoselta vaaditaan." (Maamies-lehti 6/1905)
VI148.0 cmLuokka I: Vanhempia työhevosia
"Tällä oriilla on kyllä ruumis, joka jossain määrin muistuttaa sen tunnettua isää, Tammelan Hippos-ori Pilkkua, mutta sen kaviot näyttivät olevan huonot rakenteeltaan" (Maamies-lehti 6/1905)