Voit käyttää haussa asteriskia *
Salasana unohtunut?
Hevosnäyttely, Helsinki 13.3.1903
Helsinkiin määrätyn valtion orinäyttelyn yhteyteen oli Uudenmaan läänin hevosystäväinyhdistys järjestänyt yleisen hevosnäyttelyn, johon voi osaa ottaa tammatkin sekä nuoremmat hevoset kumpaakin sukupuolta kuin myös koruhevoset. Joka edellisinä vuosina on ollut tilaisuudessa käymään Helsingin hevosnäyttelyissä, varsinkin viimetalvisessa, kiiruhti nytkin suurin toivein kaartin maneesiin hevosia katsomaan. Siellä oli nähtävänä suuri joukko erinäköisiä, erirotuisia hevosia. Kaikkiaan oli näyttelyyn ilmoitettu 85 hevosta, niistä 68 Uudenmaan läänistä ja loput 17 muualta sisämaasta, eri paikkakunnilta. Hevoset olivat jaetut 3:een ryhmään: vanhemmat työhevoset, nuoremmat työhevoset (syntyneet v. 1900) ja koruhevoset. Palkintoja, arvoesineitä tahi vastaava määrä rahaa, jaettiin ensimmäisessä ryhmässä 8, toisessa ja kolmannessa ryhmässä 3 kummallekin sukupuolelle.
Legenda
Legenda
(E. Mechelinin, Joroinen)

Kaikki kuvat (1 kpl)
HevonenPalkintoPisteetSäkäk.Lautask.Muuta
IV154.0 cmvanhemmat oriit
Sopiva siitosori senkin puolesta, että se voipi antaa juoksunlahjojakin perillisille.
I151.0 cmnuoremmat tammat
Se on puhtaan suomalaisen tamman kuva, väriltään raudikko sekin. Kokoakin sille tulee tyydyttävästi; nyt se on 151 cm korkea. Siitä voipi kehittyä hyvä emätamma.
II159.0 cmvanhemmat tammat
Luonteeltaan se on vilkas ja kuuluu sillä olevan jonkunverran juoksunlahjojakin. Mutta ensi silmäyksellä huomaa, ettei se hevonen ole puhdas suomalainen.
V162.0 cmvanhemmat oriit
Se on musta, edellistä (Pontus) kenties vahvempi, mutta ei niin mallikelpoista tekoa. Se on sopiva isäoriiksi, sillä se kykenee vaikka mihin: kilpa-ajoon ja kuormanvetoon jne. Luonto on erittäin hyvä. Se voipi perilliseen antaa paljon hyviä ominaisuuksia.
ei palkittu
Erittäin sievä hyväjalkainen raudikko
I154.0 cmnuoremmat oriit
III162.0 cmvanhemmat oriit
Erittäin sievä raudikko-ori, joka kyllä huomion puoleensa veti.
I158.0 cmvanhemmat oriit
Ori on kookas 158 cm korkea, vahvarakenteinen, väriltään tumman raudikko. Jalat sillä on vahvat ja hyvät. Se on hyväluontoinen ja juoksee jokseenkin hyvin.
II158.0 cmvanhemmat oriit
Vahvarakenteinen suomalainen hevonen.
I156.0 cmvanhemmat tammat
Laajaluinen, kaikin puolin hyvärakenteinen ja sopiva emätammaksi. Jalat eivät tosin ole erittäin vahvat, vaan kuitenkin luiset ja muuten mallikelpoiset.
ei palkittuvanhemmat oriit
ei palkittu
Tavallisen sievä suomalainen hevonen