Voit käyttää haussa asteriskia *
Salasana unohtunut?
Orinäyttely, Jyväskylä 12.9.1925
Jyväskylän Hevospäivien yhteydessä pidetty Valtion orinäyttely.

Päivät alkoivat lauantaina syyskuun 12 p:nä Valtion orinäyttelyllä, jossa I luokkaan ei kantakirjaan merkintää varten ilmaantunut tällä kertaa yhtään hevosta. Näyttelyn II luokassa kilpaili neljä oritta, joista seuraavat palkittiin: II palkinnon 300 mk. sai Kipakan-Into, omistaja Keuruun Oriyhdistys, hoitaja O. Karhumäki. Ori oli vakavarakenteinen ja lujaa työhevostyyppiä, joskaan sen jalat eivät ole niin kuivat kuin useilla manulaisilla.

II palkinnon 200 mk. sai Tanun-Oras, omist. mv. Matti Ruunaniemi Saarijärveltä. Ori on ruumiinrakenteeltaan miellyttävää muotoa, ruunaori, Manun-Tanun poikia.

III palkinnon 200 mk. sai Mannilan-Aave, omistaja mv. J. Pietiläinen Konnevesi. Ori on II palkinnon saajan Kipakan-Innon veli isän puolelta, miellyttävä, hyväaskeleinen hevonen, joskin jalat, varsinkin takaiset saisivat olla kuivemmat.

III luokassa jälkeläistensä perusteella kilpaili ainoastaan kaksi oritta, molemmat entisen juoksijakuninkaan Eino-Vakaan poikia. Näistä palkittiin I palkinnolla 1,000 mk. konsuli Eliel Sundströmin Kaarinasta tunnettu suurjuoksija Einon-Tähti. Ori palkittiin 1923 II palkinnolla, jonka jälkeen siitä on otettu kantakirjaan jälkeläisiä 2 oritta ja 6 tammaa. Einon-Tähdestä, huolimatta sen nuoresta ijästä, on kantakirjaan otettu jo 3 oritta ja 16 tammaa ja tänä vuonna näyttelyissä esitetyistä 1-, 2- ja 3-vuotisista varsoista ovat kaikki tulleet palkituiksi. Einon-Tähti, joka yksilönä on rakenteeltaan, tyypiltään ja suvultaan parhaita oriitamme, näyttää jättävän hyvät ominaisuutensa poikkeuksetta jälkeläisilleen, joten on syytä pitää sitä maamme parhaimpiin siitosoriisiin kuuluvana.

III palkinnon 600 mk. sai maanvilj. M. E. Takalan Ylihärmästä myöskin tunnettu suurjuoksija Erakko. Ori palkittiin viime vuonna samanlaisella palkinnolla ja on siitä sen jälkeen otettu kantakirjaan jälkeläisiä 1 ori ja 3 tammaa.

Luokat II ja III.
II:ssa luokassa palkittiin 3 oritta ja III:ssa luokassa 2 oritta.

HevonenPalkintoPisteetSäkäk.Lautask.Muuta
L3 I, 1 000 FIM
L3 III, 600 FIM
L2 II, 300 FIM
L2 III, 200 FIM
L2 III, 200 FIM