Voit käyttää haussa asteriskia *
Salasana unohtunut?
Tamma- ja varsanäyttely, Littoinen 30.8.2017
Tuomarit: Marianna Paavolainen (pj), Liisa Kaitala
Fina Flickan
Fina Flickan
300 RUSS
Fina Flickan
Fina Flickan
300 RUSS
Luna Noire
Luna Noire
246001H00161286

Kaikki kuvat (3 kpl)
HevonenPalkintoPisteetSäkäk.Lautask.Muuta
I8-8-7,5-8,5-8-8-7-9-8,5-(-)-8,5-7,586.0 cm87.0 cm
Hyvä rotu- ja tammaleima, hyvin kehittynyt. Hyvä ilme, mutta pitkä pää ja pitkät korvat. Hyvä kaula. Kaulassa hyvä ylälinja. Suora lanne ja lautanen. Hyväasentoinen lapa, syvä runko. Lihaksikas, lyhyt lautanen. Jaloissa on riittävä luusto, suorat liikkeet. Kinner on kiverä. Käynti on aktiivista, matkaavoittavaa ja tarmokasta. Ravi on tahdikasta ja siinä on hyvä mekaniikka. Hyvin kehittynyt ja feminiininen varsa, jolla on erittäin hyvät liikkeet. Suipot kaviot. Hyvät jouhet.
II8-8,5-8,5-8-8-7-6,5-7-7-(-)-7,5-8101.0 cm103.0 cm
Hyvin kehittynyt, suurilinjainen ja ryhdikäs, tässä kehitysvaiheessa korkeajalkainen. Ilmeikäs pää, hyvän muotoinen kaula. Sopusuhtainen ylälinja. Pysty lapa, hyvä rungon syvyys. Lihaksikas takaosa. Jaloissa riittävä luusto. Molemmissa etujaloissa vennot vuohiset ja suppuvarpaat, meloo ravissa. Takajaloissa pitkät sääriluut ja erittäin kiverä kinner, suorat liikkeet. Käynti on tarmokasta ja melko matkaavoittavaa, vaikeuksia säilyttää tahti. Ravi on tarmokasta, saisi olla irtonaisempaa. Tyylikäs nuori poni, jolla saisi olla paremmat jalkarakenteet.
II8-8-7-8-7-7,5-7,5-8,5-7-(-)-7,5-8103.5 cm104.5 cm
Hyvä rotuleima, suurilinjainen. Ilmeikäs pää, hyvän pituinen kaula. Melko sopusuhtainen ylälinja, saisi olla ryhdikkäämpi. Pitkä lapa, hyvä säkä ja rungon syvyys. Lyhyt, kattomainen lautanen. Jaloissa hyvä luusto. Kerii käynnissä ja on ravissa takaa ahdas. Käynti on irtonaista ja matkaavoittavaa. Ravi on kevyttä ja tahdikasta, mutta jättää takajalat taakse. Tahdikkaasti liikkuva, vankka poni.
II8-8-7-7,5-7-7-7,5-8,5-7-(-)-8-886.0 cm87.0 cm
Hyvä rotu- ja erittäin hyvä tammaleima. Erittäin hyvä ilme. Hieman pitkä pää ja pitkä, hyvän muotoinen kaula. Kaulassa hyvä ylälinja, suora lanne. Pitkä, pysty lapa, rungossa hyvä syvyys. Lyhyt lautanen. Jaloissa riittävä luusto. Molemmat etujalat hajavarpaiset, kerii käynnissä. Takajalat lievästi pihdissä, liikkeet suorat. Käynti on irtonaista ja matkaavoittavaa. Ravi on kevyttä, mutta lyhyttä. Feminiininen, korrekti varsa.
II8-8,5-7-8,5-7-6,5-7-7,5-7-(-)-7-792.5 cm93.0 cm
Hyvä rotu- ja tammaleima, hyvin kehittynyt. Ilmeikäs pää, hyvä kaula. Melko sopusuhtainen ylälinja. Pitkä lapa, rungossa hyvä syvyys. Lyhyt, kattomainen lautanen. Jaloissa on riittävä luusto. Molemmat etujalat hajajalkaiset ja varvasakselit taittuneet, kerii liikkeessä. Hieman kiverä kinner. Takajalkojen liikkeet suorat. Käynti on matkaavoittavaa, takaa vielä voimatonta. Ravi on kevyttä, jättää vielä takajalat taakse. Hyvätyyppinen tamma, jolla saisi olla paremmat jalkarakenteet. Erittäin pystyt etukaviot.
II
Hyvin kehittynyt varsa. Ilmeikäs pää, raskaat kaulan liittymät. Pitkä lanne, lyhyehkö lautanen. Molemmat etujalat hajavarpaiset. Käynti vielä passimaista, ravi ja laukka kevyttä.
II8,5-7,5-7,5-7,5-7,5-7-7-7-8-(-)-7,5-8121.0 cm123.0 cm
Hyvä rotutyyppi ja tammaleima, hyvin kehittynyt. Ilmeikäs pää. Kaulassa hyvä pituus, mutta leveät liittymät. Ylälinja melko sopusuhtainen, mutta lanne on pitkä ja saisi olla ryhdikkäämpi. Pitkä lapa, piirteetön säkä, hyvä rungon syvyys. Suora lautanen ja lyhyt reisi. Jaloissa riittävä luusto. Molemmat etujalat lievästi hajavarpaiset, kerii. Suora kinner. Takajalkojen liikkeet suorat. Käynti on aktiivista, mutta takaa jäykkää. Ravi on tahdikasta ja tasapainoista. Miellyttävä varsa.
I
Hyvin kehittynyt, vahva varsa. Ilmeikäs pää, hyvän muotoinen kaula, hieman raskaat liittymät. Ryhdikäs, lihaksikas ja sopusuhtainen. Sivusta hyväasentoiset jalat, suorat liikkeet. Puhtaat, kevyet ja jäntevät askellajit. Hyvin kehittynyt, vahva ja sopusuhtainen varsa.
II7,5-7-7-8-7-7,5-7-8,5-8-(-)-7,5-799.0 cm100.0 cm
Selvä rotu- ja tammaleima, tyypiltään korkeajalkainen. Hyvä ilme. Pitkä pää ja pitkät korvat, riittävä kaulan pituus, mutta lyhyt niska. Lihaksikas ylälinja, joka saisi olla sopusuhtaisempi. Pitkä lapa, hyvä säkä ja riittävä syvyys. Lihaksikas takaosa ja lyhyt, luisu lautanen. Jaloissa riittävä luusto, pitkät sääriluut. Vasen etujalka hajavarpainen. Pihtinen takaa. Liikkeet kauttaaltaan suorat. Käynti on energistä ja matkaavoittavaa. Ravi on jäntevää ja tasapainoista, matalaa ja saisi pyöriä rotutyypillisemmin. Hyväilmeinen, jäntevä ja lihaksikas nuori poni, jolla saisi olla selvempi rotuleima. Etukaviot pystyt, takakaviot suipot.
II8-8-8,5-8-7,5-7-7-7,5-9,5-(-)-8-8102.5 cm104.5 cm
Erittäin hyvä tammaleima ja hyvä rotutyyppi, saisi olla suurilinjaisempi. Erittäin ilmeikäs pää, pitkät korvat ja hyvän muotoinen, lyhyehkö kaula. Sopusuhtainen ja lihaksikas ylälinja. Hyväasentoinen lapa, hyvä säkä ja rungon syvyys. Hyvin kulmautunut takaosa, lyhyt lautanen. Jaloissa riittävä luusto. Molemmat etujalat hajajalkaiset, vennot vuohiset. Etujalkojen liikkeet käynnissä ahtaat, ravissa suorat. Takajalat pihdissä, liikkeet suorat. Käynti on energistä, saisi olla matkaavoittavampaa. Ravi on energistä, lennokasta ja hyvin pyörivää. Feminiininen varsa, jolla erittäin hyvät raviliikkeet.
I8,5-8,5-8-8-8-7-6,5-9-7,5-(-)-8-897.0 cm100.0 cm
Hyvä rotutyyppi, erittäin hyvin kehittynyt ja suurilinjainen. Ilmeikäs pää ja hyvä kaula. Ryhdikäs ylälinja. Hyväasentoinen lapa, matala säkä, syvä runko. Lihaksikas, hyvin kulmautunut takaosa. Jaloissa riittävä luusto. Oikea etujalka hajavarpainen, kerii. Erittäin kiverä kinner. Takajalkojen liikkeet suorat. Käynti on tarmokasta ja matkaavoittavaa. Ravissa on hyvä mekaniikkaa, mutta se on vielä voimatonta takaa. Hyvin kehittynyt, hyvin liikkuva varsa, jolla on kiverä kinner.
II8-8-8,5-7,5-7,5-7-7-7-7-(-)-7,5-897.5 cm99.0 cm
Hyvin kehittynyt ja vankka ruuna, saisi olla suurilinjaisempi. Sillä on ilmeikäs pää, hyvä kaulan ylälinja, leveä kaulan ja rungon liittymä, pitkä, mutta pysty lapa ja piirteetön säkä. Ylälinja on ryhdikäs. Rungossa on hyvä syvyys. Lautanen on pyöreä ja lihaksikas. Jaloissa on hento luusto. Vuohiset ovat kauttaaltaan vennot. Etujaloissa on taittuneet varvasakselit. Koipi on kapea. Liikkeet ovat suorat. Käynti on tarmokasta, saisi olla matkaavoittavampaa. Ravi on kevyttä ja energistä, mutta lyhyttä. Ryhdikäs poni, joka saisi liikkua irtonaisemmin.
II
Hyvin kehittynyt ja ryhdikäs varsa. Ilmeikäs pää ja hyvän muotoinen kaula. Syvä runko. Suora lanne. Jalkarakenne ja liikkeet melko korrektit. Ravi kevyttä ja puhdasta, tässä kasvuvaiheessa jättää takajalat taakse.
II8,5-8-8-8-7,5-7-7,5-7-7-(-)-7,5-897.0 cm100.0 cm
Hyvä rotu- ja tammaleima, hyvin kehittynyt. Ilmeikäs pää, hyvän muotoinen kaula. Sopusuhtainen ylälinja. Hyväasentoinen lapa, pitkä säkä ja hyvä rungon syvyys. Luisu lautanen, pitkät reisilihakset. Jaloissa riittävä luusto. Molemmat etujalat hajavarpaiset, supistuneet etusääret. Kerii. Hieman kiverä kinner. Takajalkojen liikkeet suorat. Käynti on edestä aktiivista, takaa vielä voimatonta. Ravi pyörii edestä hyvin, jättää takajalat taakse. Tyylikäs, hankalassa kasvuvaiheessa oleva varsa.
I9-9-8-8,5-7,5-7,5-7-8,5-8-(-)-8,5-788.0 cm93.0 cm
Hyvä rotutyyppi, erittäin hyvä tammaleima, hyvin kehittynyt. Ilmeikäs pää, hyvä kaula. Takakorkeus häiritsee muuten sopusuhtaista ylälinjaa. Pitkä lapa, hyvä rungon syvyys. Luisu lautanen. Jaloissa riittävä luusto. Vasen etujalka suppuvarpainen, etujalkojen liikkeet suorat. Epävakaa kinner, muuten suorat takajalkojen liikkeet. Käynti on aktiivista ja matkaavoittavaa. Ravissa on hyvä perusmekaniikka, mutta jättää takajalat taakse. Viehättävä, hyvin liikkuva varsa. Etukaviot pystyt, takakaviot suipot. Hyvät jouhet.
II8-8-7,5-8-8,5-6,5-7-8-7-(-)-7,5-899.0 cm101.0 cm
Hyvä rotu- ja tammaleima. Tyypiltään matalajalkainen ja vankka. Ilmeikäs pää, hyvän muotoinen kaula. Pitkä lanne, muuten sopusuhtainen ja lihaksikas ylälinja. Hyvä säkä ja rungon syvyys. Lihaksikas takaosa. Etujaloissa vennot vuohiset ja taittuneet varvasakselit. Oikea etujalka kerii. Takajaloissa riittävä luusto, suorat liikkeet. Käynti on irtonaista ja matkaavoittavaa. Ravi on energistä, mutta lyhyttä. Hyvätyyppinen, vankka poni.
I8,5-8-8,5-8-8-6,5-7,5-8-8,5-(-)-8-894.0 cm95.5 cm
Hyvä rotutyyppi, ikäisekseen hyvä orileima, vankka. Ilmeikäs, mutta pitkä pää ja hyvä kaula. Ryhdikäs ja lihaksikas ylälinja. Hyväasentoinen lapa, matala säkä ja rungossa hyvä syvyys. Lihaksikas takaosa, jossa hyvät kulmaukset. Jaloissa riittävä luusto. Etujaloissa lyhyet sääriluut, mutta vennot vuohiset. Oikea etujalka hajajalkainen ja vasen hajavarpainen, kerii liikkeessä. Kiverä kinner, hieman länkinen käynnissä, takaa suorat liikkeet. Käynti on tarmokasta ja melko matkaavoittavaa. Ravi on tarmokasta ja siinä on hyvä perusmekaniikka, jättää vielä takajalat taakse. Maskuliininen, hyvin liikkuva varsa.
II8-8-7-8-7-7-8-7,5-7,5-(-)-7,5-897.0 cm98.0 cm
Hyvä rotu- ja tammaleima. Ilmeikäs, mutta pitkä pää. Hyvä kaula. Pitkä lanne, ylälinja saisi olla sopusuhtaisempi. Pitkä lapa ja säkä. Lyhyt lautanen. Jaloissa riittävä luusto. Molemmat etujalat hajavarpaiset, kerii käynnissä. Takajalkojen liikkeet suorat. Käynti on tarmokasta ja melko matkaavoittavaa, helposti kiireistä. Ravi on kevyttä ja tahdikasta, saisi olla irtonaisempaa. Melko suurilinjainen ja hyvätyyppinen poni.
II8-8-8,5-7,5-8,5-6,5-7-7-7-(-)-7,5-8146.5 cm146.0 cm
Hyvä rotutyyppi, hyvin kehittynyt. Ilmeikäs pää, hyvän muotoinen kaula. Ryhdikäs ja lihaksikas ylälinja. Pysty lapa, hyvä säkä ja rungon syvyys. Vahva, hyvin kulmautunut takaosa. Jaloissa riittävä luusto. Molemmissa etujaloissa yhdensuuntaisiirtymää ja suppuvarpaat. Liikkeet edestä käynnissä ahtaat, ravissa meloo. Takaa ahdas liikkeessä. Käynti on tarmokasta, saisi olla irtonaisempaa. Ravissa rotutyypillinen mekaniikka, saisi olla lennokkaampaa. Hyvässä kunnossa esitetty varsa, joka saisi liikkua lennokkaammin.
Jalostusarvostelut

HevonenPalkintoPisteetSäkäk.Lautask. 
II7-7,5-7,5-7-7-7-7,5-7,5-7,5-8-7,5-7,5106.00 cm107.50 cmKantakirjaustiedot
II7,5-8-7,5-7,5-7-8-8-7,5-7-8-7,5-894.50 cm96.50 cmKantakirjaustiedot
II8-6,5-7-7,5-7-7-7-8,5-7,5-7,5-7,5-897.00 cm100.00 cmKantakirjaustiedot
II8-7-8-8,5-7,5-7-7,5-7-7-7,5-7-7103.00 cm104.00 cmKantakirjaustiedot
II8-7,5-8-7-8,5-6,5-7-7,5-8-7-7,5-7,5128.50 cm126.00 cmKantakirjaustiedot
II8-8,5-8,5-8-7,5-7,5-7,5-8-7,5-7-8-8106.00 cm105.50 cmKantakirjaustiedot
I8,5-8-8,5-8-8,5-7-8-7,5-7,5-7,5-8-8140.50 cm140.00 cmKantakirjaustiedot
I9-9-8-8,5-7,5-7,5-7,5-7-7-7-8-8,5104.00 cm106.00 cmKantakirjaustiedot
I9-9-8,5-8,5-7,5-7,5-7-8-7,5-7,5-8-7104.00 cm106.00 cmKantakirjaustiedot
I9-9-9-7,5-8-7-8-8,5-7-7,5-8-8104.00 cm106.00 cmKantakirjaustiedot