Voit käyttää haussa asteriskia *
Salasana unohtunut?
Tamma- ja varsanäyttely, Urjala 12.9.2017
Tuomarit: Marianna Paavolainen (pj), Marjo Sutinen

HevonenPalkintoPisteetSäkäk.Lautask.Muuta
II8-8,5-7-8-7-6-7-7,5-7-7-7,592.0 cm93.0 cm
Hyvä rotuleima, hyvin kehittynyt, mutta tänään epäedullisessa kasvuvaiheessa. Ilmeikäs pää, hyvänmuotoinen kaula. Lihaksikas ylälinja, joka saisi olla sopusuhtaisempi. Pitkä lapa, hyvä säkä ja syvyys. Lyhyt, kattomainen lautanen. Jaloissa riittävä luusto ja lyhyet sääriluut, pystyt vuohiset. Molemmat etujalat sapelissa ja hajajalkaiset. Kerii liikkeessä. Takajalkojen liikkeet melko suorat. Käynti on tahdikasta ja melko matkaavoittavaa. Ravi on tahdikasta ja letkeää, vielä voimatonta. Miellyttävä poni, jonka etujalkojen rakenne saisi olla parempi. Hyvät jouhet. Molemmat etukaviot pystyt ja renkaiset.
I8,5-8-8-8-8-8-8-7,5-7-8-895.0 cm96.0 cm
Hyvä rotuleima, hyvin kehittynyt ja suurilinjainen. Hyvä ilme, pitkä kaula. Lihaksikas, sopusuhtainen ylälinja. Pitkä lapa, hyvä syvyys. Hieman luisu lautanen. Jaloissa hyvä luusto. Liikkeet suorat, mutta ahtaanlaiset. Käynti on tarmokasta, helposti kiireistä. Ravi on tahdikasta ja tarmokasta, jättää takajalat taakse. Suurilinjainen, lupaava varsa.
I
Hyvin kehittynyt, suurilinjainen varsa. Sillä on hyvä ylälinja ja pitkä kaula. Jalkarakenteet ovat siistit. Liikkeet ovat kevyet ja tahdikkaat.
II8,5-8,5-8-8-7-7-7-7-7-7,5-8111.0 cm112.0 cm
Hyvin kehittynyt, hyvä rotuleima ja erittäin hyvä tammaleima. Ilmeikäs pää, hyvä kaula. Hyvä kaulan ylälinja, kokonaisuus saisi olla sopusuhtaisempi. Pitkä säkä, syvä runko. Lyhyt lautanen. Selväpiirteiset jalat, joissa riittävä luusto. Vasen etujalka hajavarpainen, oikea hajajalkainen. Takajalat pihdissä, suora kinner, vennot vuohiset. Käynti on matkaavoittavaa, saisi olla irtonaisempaa. Ravi on tahdikasta ja kevyttä, mutta jättää takajalat taakse ja saisi olla irtonaisempaa. Tyylikäs varsa, jolla vielä vaikeuksia kantaa itseään liikkeessä.
II7-7,5-7-7,5-7-7-6,5-8-7-7,5-8,5116.0 cm115.0 cm
Rotuleima saisi olla selvempi. Melko suurilinjainen. Hyvä ilme, pitkä pää. Hyvä kaula. Ryhdikäs ylälinja, joka saisi olla sopusuhtaisempi. Pitkä, pysty lapa ja hyvä säkä. Pyöreä lautanen. Jaloissa hyvä luusto, vennot vuohiset. Oikea etujalka hajajalkainen. Takajalat pihdissä. Vasemman takajalan kinner epävakaa. Käynti on tarmokasta ja matkaavoittavaa. Ravi on melko ilmavaa, saisi olla irtonaisempaa edestä. Jättää takajalat taakse. Melko suurilinjainen ruuna, jonka rotuleima saisi olla selvempi.
keskeyttänyt
II8-8-7-7,5-7,5-7-7-8,5-8-8-7,5117.0 cm116.0 cm
Hyvä rotuleima, suurilinjainen. Ilmeikäs pää, pitkä kaula. Ryhdikäs ylälinja, mutta painunut selkä ja lanne. Pitkä, pysty lapa. Hyvä säkä ja rungon syvyys. Vahva takaosa, pyöreä lautanen. Jaloissa riittävä luusto. Molemmat etujalat lievästi suppuvarpaiset. Edestä ahdas liikkeessä. Kiverä kinner ja vennot vuohiset. Takaa suorat liikkeet. Käynti on tarmokasta, tahdikasta ja matkaavoittavaa. Ravi on tahdikasta ja siinä on hyvä perusmekaniikka. Ryhdikäs, hyvin liikkuva ruuna. Suipot etukaviot.
I9-9-8,5-8-8-7,5-7,5-7,5-8,5-8,5-8,5111.0 cm112.0 cm
Erittäin hyvä rotu- ja tammaleima, hyvin kehittynyt ja suurilinjainen. Ilmeikäs pää, hyvä kaula. Sopusuhtainen ylälinja. Pysty lapa, hyvä säkä ja syvyys. Takaosa lihaksikas, hieman luisu lautanen. Jaloissa riittävä luusto. Molemmat etujalat hajavarpaiset, liikkeet suorat. Takajalat lievästi pihdissä, liikkeet suorat. Käynti melko matkaavoittavaa, parhaimmillaan irtonaista. Ravissa rotutyypillinen mekaniikka, hyvä työntö. Tyylikäs, hyvin liikkuva varsa.
I9-8-8-8-8-7-7-7-7-8-8134.0 cm137.0 cm
Hyvä rotuleima, hyvin kehittynyt. Ilmeikäs pää ja hyvänmuotoinen, hieman lyhyt kaula. Sopusuhtainen ylälinja. Pitkä lapa, hyvä säkä ja rungon syvyys. Vahva takaosa. Jaloissa on riittävä luusto. Etujaloissa vennot vuohiset, liikkeet ovat suorat. Takajalat pihtiset. Käynti on tarmokasta ja tahdikasta, tänään jännittynyttä. Ravi on tahdikasta ja siinä on hyvä perusmekaniikka, saisi olla lennokkaampaa. Tyylikäs varsa, joka saisi liikkua irtonaisemmin.
I9-8,5-8-8-7,5-6,5-6,5-7,5-8,5-8-8131.0 cm130.5 cm
Hyvä rotu- ja erittäin hyvä tammaleima, hyvin kehittynyt. Ilmeikäs pää, hyvänmuotoinen kaula. Hieman painunut selkä, muuten sopusuhtainen ylälinja. Vahva lapa, hyvä säkä. Lihaksikas, pyöreä lautanen ja lyhyt reisi. Etujaloissa hento luusto ja vennot vuohiset. Etujalat ovat selväpiirteiset ja suppuvarpaiset, liikkeessä ahdas ja meloo. Takajaloissa riittävä luusto. Vennot vuohiset, kiverä ja epävakaa kinner. Käynti on tarmokasta, saisi olla edestä irtonaisempaa. Ravissa on hyvä työntö ja perusmekaniikka. Tyylikäs, hyvin liikkuva varsa, jolla saisi olla vahvemmat jalkarakenteet.
II7,5-7-7-8-7,5-7-7-7,5-6,5-7,5-7,5112.5 cm116.0 cm
Selvä rotuleima, melko suurilinjainen. Hankalassa kasvuvaiheessa. Pitkä pää, leveästi ja alas runkoon liittyvä kaula. Ylälinja melko sopusuhtainen, saisi olla ryhdikkäämpi. Vahva lapa, hyvä säkä. Lihaksikas, luisu lautanen. Jaloissa riittävä luusto. Molemmat etujalat lievästi hajajalkaiset, vennot vuohiset. Edestä melko suorat liikkeet. Takajaloissa vennot vuohiset, käynnissä epävakaa kinner. Käynti on matkaavoittavaa, saisi olla irtonaisempaa. Ravi on kevyttä, mutta lyhyttä ja siinä on puutteellinen irtonaisuus. Lihaksikas, hankalassa kasvuvaiheessa oleva varsa. Pystyt kaviot.
II8-7-7-8,5-7-6,5-7-7,5-6,5-7-7140.5 cm144.0 cm
Hyvä rotu- ja tammaleima, vielä varsamainen. Hyvä ilme. Lyhyt niska ja kaula. Ylälinja saisi olla sopusuhtaisempi. Hyväasentoinen lapa ja hyvä säkä sekä rungon syvyys. Luisu lautanen. Jaloissa on riittävä luusto. Supistuneet etusääret. Molemmat etujalat ovat hajavarpaiset, liikkeet ovat erittäin ahtaat ja kerii. Kinner on suora. Käynti on matkaavoittavaa, saisi olla jäntevämpää. Ravi on tahdikasta, vielä voimatonta, ja rodunomainen mekaniikka puuttuu. Raamikas varsa, joka on hankalassa kehitysvaiheessa. Etukaviot epäsymmetriset ja lohkeilleet.
II8-8-7,5-7,5-7-6,5-6-7,5-7,5-7-8134.0 cm133.0 cm
Hyvä rotuleima, ryhdikäs. Ilmeikäs pää ja kaareva kaula. Pitkä lanne. Vahva lapa, lyhyt säkä. Kevyt, lihaksikas runko. Lihaksikas, luisu lautanen. Etujaloissa hento luusto, painuneet polvet ja vennot vuohiset. Liikkeet ahtaat edestä. Takajaloissa on riittävä luusto, ne ovat pihtiset, kinner on kiverä ja vuohiset vennot. Oikean takajalan kinner on epävakaa. Käynti on matkaavoittavaa ja edestä irtonaista, takaa jäykkää. Ravissa on rotutyypillinen mekaniikka, jättää vielä takajalat taakse. Ryhdikäs varsa, jolla saisi olla vahvemmat jalkarakenteet.
II8,5-8,5-8,5-8-8-6,5-7-6-6-7-7139.5 cm141.0 cm
Hyvä rotuleima, hyvin kehittynyt ja suurilinjainen. Ilmeikäs pää, pitkä kaula. Sopusuhtainen ja lihaksikas ylälinja. Vahva lapa, hyvä säkä ja lihaksikas runko. Vahva ja lihaksikas takaosa. Jaloissa riittävä luusto. Molemmissa etujaloissa supistuneet sääriluut ja jalat ovat lievästi suppuvarpaiset. Meloo ravissa. Takajalat pihdissä, suora kinner. Käynti tänään jännittynyttä ja takaa jäykkää. Ravi on takaa voimatonta ja tahdin säilyttämisessä on vaikeuksia. Komea varsa, jolla nyt ongelmia liikkeiden kanssa. Kaviot epäsymmetriset ja renkaiset.
II8-8-8,5-8-8-7-7-7,5-8-8-7,5114.0 cm114.0 cm
Hyvä rotuleima, hyvin kehittynyt. Ilmeikäs pää, kaareva kaula. Ryhdikäs, lihaksikas ylälinja. Pitkä, pysty lapa ja pitkä säkä, rungossa hyvä syvyys. Lihaksikas takaosa, hieman lyhyt lautanen. Etujaloissa hieman hento luusto, vasen etujalka hajavarpainen ja kerii. Takajaloissa riittävä luusto, pitkät sääriluut. Takajalat pihtiset. Käynti on melko matkaavoittavaa, vaikeuksia säilyttää tahti. Ravi on lennokasta ja siinä on hyvä työntö, lapa saisi olla irtonaisempi. Ryhdikäs varsa, jonka liikkeissä on hyvä mekaniikka. Suipot takakaviot.
II8-7-8-7,5-8-8-7-7,5-7-7,5-898.5 cm100.0 cm
Hyvä rotuleima, hyvin kehittynyt. Arkinen pää, pitkät korvat, hieman lyhyt niska. Melko sopusuhtainen ylälinja. Hyvä säkä ja syvyys, pysty lapa. Lihaksikas takaosa, pyöreä lautanen. Jaloissa riittävä luusto. Molemmissa etujaloissa taittuneet varvasakselit, suorat liikkeet. Takajalat lievästi pihdissä, ahtaanlaiset liikkeet. Käynti on tarmokasta ja melko matkaavoittavaa, helposti kiireistä. Ravi on tahdikasta ja kevyttä, vielä voimatonta. Hyväkäytöksinen varsa, jonka pää saisi olla rotutyypillisempi.
II8-7-7,5-7,5-7-6-7-7-7-7-7,598.0 cm98.0 cm
Hyvä rotuleima, hyvin kehittynyt. Raskas pää ja taipumus alakaulaisuuteen. Lihaksikas ylälinja, saisi olla sopusuhtaisempi. Pitkä lapa, hyvä rungon syvyys. Lyhyt, luisu lautanen. Jaloissa on hyvä luusto. Vasen etujalka hajavarpainen, oikea hajajalkainen. Pihtipolvinen. Kerii liikkeessä. Kiverä kinner. Käynti on tarmokasta ja melko matkaavoittavaa, vaikeuksia säilyttää tahti. Ravi on kevyttä, vielä voimatonta. Hyvän rotutyypin omaava, vaikeassa kehitysvaiheessa oleva poni. Suipot ja renkaiset etukaviot, suipot takakaviot.
II8-7,5-8-7-7,5-7-6,5-6-6,5-7-8,5104.0 cm104.0 cm
Hyvä rotuleima. Ryhdikäs, mutta korkeajalkainen. Hyvä ilme, pitkä pää. Hieman leveästi runkoon liittynyt kaula. Lihaksikas ylälinja. Pysty lapa, matala säkä ja pyöreä runko. Pyöreä lautanen ja lyhyt reisi. Jaloissa riittävä luusto. Oikea etujalka hajajalkainen, vasen hajavarpainen. Selväpiirteiset takajalat, jotka pihdissä. Käynnissä epävakaa kinner. Liikkeet kauttaaltaan suorat. Käynti on tarmokasta, saisi olla matkaavoittavampaa. Vaikeuksia säilyttää tahti. Ravi on kevyttä, saisi olla edestä irtonaisempaa ja työntää takaa paremmin. Ryhdikäs poni, joka saisi liikkua irtonaisemmin.
II7,5-7,5-7-7-7-7-7-6-6-7-7,5101.0 cm100.0 cm
Hyvä rotuleima, hyvin kehittynyt, saisi olla suurilinjaisempi. Ilmeikäs pää ja lyhyt, leveästi runkoon liittyvä kaula. Ylälinja on ryhdikäs, mutta saisi olla sopusuhtaisempi. Pitkä lapa, rungossa hyvä syvyys. Lyhyt, luisu lautanen. Etujaloissa on riittävä luusto ja painuneet polvet. Takajaloissa on hyvä luusto ja pystyt vuohiset. Liikkeet ovat kauttaaltaan suorat. Käynti on tarmokasta, takaa jäykkää. Ravi on kevyttä, jäykkää ja siinä on puutteellinen työntö. Ryhdikäs poni, joka on tässä kehitysvaiheessa jäykkä takaa. Pystyt kaviot.
Jalostusarvostelut

HevonenPalkintoPisteetSäkäk.Lautask. 
II8-8-8-8,5-7-7-6,5-8,5-7,5-7-8-894.00 cm95.00 cmKantakirjaustiedot
II8-8-7,5-8,5-8-7-7-7-7-6,5-8-8130.00 cm128.00 cmKantakirjaustiedot
II9-8,5-7,5-8,5-8-7-6,5-7-6,5-7-7,5-7,5126.00 cm127.00 cmKantakirjaustiedot
I9-8-7,5-7,5-8-7-7-7-8,5-7-8-7,5153.00 cm154.00 cmKantakirjaustiedot
I9-8,5-9-8-8-7-7-7,5-7,5-7,5-8-8103.00 cm102.00 cmKantakirjaustiedot
II8-7,5-8-8-8-7,5-7-8,5-7,5-7-8-7,5116.00 cm118.00 cmKantakirjaustiedot
II7-7-7-7-7-7-7-8-8-8-7,5-8134.50 cm134.00 cmKantakirjaustiedot
II7-7-7-8,5-7-6,5-6,5-6-7-8-7,5-7,5106.50 cm106.00 cmKantakirjaustiedot
I8,5-8,5-8-8-7-7-7-7,5-7,5-7,5-8-7,597.00 cm98.00 cmKantakirjaustiedot
II8-7,5-8,5-7-7,5-6,5-6,5-7-7-7-7-7,597.00 cm98.00 cmKantakirjaustiedot