Voit käyttää haussa asteriskia *
Salasana unohtunut?
Tamma- ja varsanäyttely, Sotkamo 8.8.2018
Tuomarit: Marjo Sutinen (pj), Liisa Kaitala

HevonenPalkintoPisteetSäkäk.Lautask.Muuta
II8-8-7-7,5-7,5=38162.0 cm162.0 cm
Ruuna edustaa hyvää ratsuhevostyyppiä. Sillä on ilmeikäs pää, hyvin liittynyt kaula, pitkä lapa, lyhyt säkä ja vahva takaosa. Jaloissa riittävä luusto. Sivusta hyväasentoiset jalat. Vasen etujalka hajavarpainen. Liikkeet takaa ahtaat. Käynti tahdikasta, melko matkaavoittavaa. Saisi olla irtonaisempaa. Ravi tahdikasta, siinä on hyvä työntö takaa.
II8-7-7-7-7=36160.0 cm161.0 cm
Jalo, ryhdikäs varsa, jolla ilmeikäs pää, hyvin liittynyt kaula, pysty lapa ja hyvä säkä. Luisu lautanen. Jaloissa riittävä luusto. Supistuneet etusääret. Hieman epävakaa kinner. Liikkeet edestä ahtaat. Käynti on tahdikasta, saisi olla irtonaisempaa. Ravi on tahdikasta ja kevyttä, saisi olla irtonaisempaa.
II8-7,5-7-8-7=37,5160.0 cm161.0 cm
Hyvää ratsuhevostyyppiä edustava, ryhdikäs varsa, jolla on ilmeikäs pää, pitkä ja hyvin liittyvä kaula, matala säkä ja hyvä rungon syvyys. Lanne on pitkä, lautanen on luisu ja reisi on lyhyt. Jaloissa riittävä luusto. Piirteettömät etupolvet. Hieman epävakaa kinner. Käynti on tahdikasta ja matkaavoittavaa. Ravi on tahdikasta, saisi olla edestä irtonaisempaa ja työntää paremmin takaa.
II8-7,5-7-8-8=38,5147.5 cm148.0 cm
Jalo, hyvin kehittynyt varsa, jolla ilmeikäs pää, pitkä ja hyvin liittynyt kaula, hyvä säkä ja pitkä lanne. Lautanen on lyhyt. Jaloissa riittävä luusto. Piirteettömät etupolvet. Vasen etujalka suppuvarpainen. Vennot etuvuohiset. Käynti tahdikasta ja matkaavoittavaa. Ravi tahdikasta, irtonaista ja jäntevää. Muita huomioita: 1mm yläpurentaa.
II
Jalo ja hyvin kehittynyt varsa. Sillä on lihaksikas runko. Kaula saisi olla pidempi. Lautanen voisi olla pidempi. Jaloissa pitkät sääriluut ja pitkät vuohiset. Käynti on matkaavoittavaa ja irtonaista. Ravi on jäntevää ja varsa kantaa itsensä siinä hyvin. Laukassa tänään jännittynyt.
II
Hyvin kehittynyt ja elegantti varsa. Sillä on ilmeikäs pää, hyvin liittynyt kaula, pitkä lapa ja lihaksikas takaosa. Käynti on matkaavoittavaa, saisi olla lavoista irtonaisempaa. Siinä on hyvä työntö takaa. Ravissa hyvä työntö takaa, saisi olla lavoista irtonaisempaa.
Jalostusarvostelut

HevonenPalkintoPisteetSäkäk.Lautask. 
II8-7,5-6,5-8-7=37174.50 cm168.50 cmKantakirjaustiedot