Voit käyttää haussa asteriskia *
Salasana unohtunut?
Tamma- ja varsanäyttely, Sipoo 1.10.2018
Tuomarit: Tuula Pyöriä (pj), Kirsi Lehtonen

HevonenPalkintoPisteetSäkäk.Lautask.Muuta
II8-8-7,5-8-7-8-7-8-7,5-7,5-882.0 cm85.0 cm
Varsalla on hyvä rotu- ja tammaleima. Sillä on ilmeikäs pää, pitkä kaula, pitkä lapa, lyhyt selkä ja pitkä, luisu lautanen. Ylälinja saisi olla sopusuhtaisempi. Rungossa on hyvä syvyys. Jaloissa on hyvä luusto. Etujalat ovat sivusta hyväasentoiset. Kinner on kiverä. Liikkeet ovat edestä suorat ja takaa melko suorat. Käynti on irtonaista ja matkaavoittavaa. Ravi on kevyttä, tahdikasta, mutta voisi olla matkaavoittavampaa. Feminiini, hyvätyyppinen tamma. Siistit kaviot, joissa kauttaaltaan ahtaat kannat.
I8,5-9-8-8-8-7-7-8-7-8-795.0 cm98.5 cm
Ryhdikäs varsa, jolla on hyvä rotu- ja tammaleima. Sillä on ilmeikäs pää, hyvänmuotoinen ja hyvin liittyvä kaula, hieman piirteetön lapa, pitkä lanne, lihaksikas, lyhyt lautanen ja hyvä reisi. Ylälinja on melko sopusuhtainen. Rungossa on hyvä syvyys. Jaloissa on hieman hento luusto. Etujalat ovat hajavarpaiset ja etuvuohiset ovat vennot. Kinner on kiverä. Liikkeet ovat edestä ahtaat ja takaa suorat. Käynti on aktiivista. Ravi on kevyttä ja kiireistä. Lihaksikas ja hyvin kehittynyt poni.
II7,5-7,5-7-7-7-7-7,5-8-7,5-7,5-7,596.0 cm100.0 cm
Varsalla on selvä rotuleima ja hyvä tammaleima. Sillä on ilmeikäs pää, suora kaula, lyhyt lapa, pyöreä säkä, pitkä lanne ja lyhyt lautanen. Ylälinja saisi olla sopusuhtaisempi. Rungossa on hyvä syvyys. Jaloissa on hyvä luusto. Etupolvet ovat painuneet. Takasääriluut ovat lyhyet, kinner on epävakaa. Liikkuu ahtaasti edestä. Käynti on aktiivista ja melko matkaavoittavaa. Ravi on kevyttä ja hieman kiireistä. Hyvin kehittynyt, hyvin liikkuva poni. Isot, siistit ja symmetriset kaviot.
II8-8-7,5-8-7-7-7-8,5-8-8-8146.5 cm147.0 cm
Suurilinjainen, ryhdikäs tamma, jolla on hyvä tammaleima. Sillä on hyvä ilme, pitkä, suora kaula, pitkä, pysty lapa, hyvä säkä, pitkä lanne, pitkä, luisu lautanen ja vahva reisi. Ylälinja saisi olla sopusuhtaisempi. Rungossa on hyvä syvyys. Sääriluut ovat kauttaaltaan pitkät. Edestä suorat liikkeet. Liikkeet ovat kauttaaltaan ahtaat. Käynti on jäntevää ja matkaavoittavaa. Ravi on aktiivista ja siinä on hyvä työntö. Ryhdikäs, jäntevästi liikkuva poni. Kaviot ovat symmetriset ja kavioaines on hyvä.
II8-8-7,5-7,5-7-7,5-7-8-8-7,5-799.0 cm101.0 cm
Varsalla on hyvä rotu- ja tammaleima. Sillä on hyvä ilme, hieman iso pää ja pitkät korvat, hyvänmuotoinen kaula, hieman piirteetön lapa, pitkä lanne, lihaksikas takaosa ja lyhyt lautanen. Ylälinja on lihaksikas. Rungossa on hyvä syvyys. Jaloissa on riittävä luusto. Etujalat ovat lievästi hajavarpaiset. Kinner on kiverä ja vasemman takajalan kinner on epävakaa. Liikkeet ovat edestä ahtaat, mutta suorat. Käynti on tarmokasta. Ravi on kevyttä ja melko matkaavoittavaa. Hyvätyyppinen, hyvin liikkuva nuori poni.
II
Varsa on melko hyvätyyppinen ja vankka. Sillä on ilmeikäs pää ja hieman alhaalta liittynyt kaula. Rungossa on hyvä syvyys. Jaloissa on selväpiirteiset nivelet. Käynti on aktiivista ja irtonaista. Laukka on rytmikästä.
II8-7,5-7,5-7-7-7-7,5-7,5-8-7,5-7139.0 cm141.0 cm
Hyvin kehittynyt varsa, jolla on hyvä rotuleima. Sillä on pitkä pää, pienet silmät, suora kaula, lyhyt lapa, pitkä säkä ja pitkä lanne. Ylälinja on melko sopusuhtainen. Rungossa on hyvä syvyys. Lautanen on lyhyt ja reisi on pitkä. Jaloissa on riittävä luusto. Jalat saisivat olla selväpiirteisemmät. Sääriluut ovat pitkät. Liikkeet ovat suorat. Käynti on tarmokasta, mutta saisi olla irtonaisempaa. Ravi on kevyttä ja melko matkaavoittavaa. Hyvätyyppinen, hyvin kehittynyt varsa. Kaviot ovat matalapohjaiset, vasemman etukavion sisäkärki on levinnyt.
I8-8-7,5-8,5-7-7,5-7-8,5-9-8,5-7,5133.0 cm134.0 cm
Varsa on ryhdikäs ja sillä on hyvä rotutyyppi. Sillä on ilmeikäs pää, pitkä suora kaula, hyväasentoinen, lihaksikas lapa, pitkä säkä ja lyhyt selkä. Lautanen on lihaksikas ja luisu. Ylälinja saisi olla sopusuhtaisempi. Rungossa on hyvä syvyys. Etujaloissa on hyvä luusto. Etuvuohiset ovat vennot. Takajaloissa on pitkät sääriluut ja taittuneet varvasakselit. Käynti on irtonaista ja matkaavoittavaa. Ravi on tahdikasta, irtonaista ja siinä on hyvä työntö. Rotutyypillinen, erittäin hyvin liikkuva varsa. Kavioissa on painuneet kannat.
II
Hyvätyyppinen, ryhdikäs ja lihaksikas varsa. Sillä on ilmeikäs pää. Kaula on hieman raskaasti liittynyt. Takaosa on lihaksikas ja vahva. Liikkeet ovat tahdikkaat ja irtonaiset.
II8-8-8-7,5-7-8-8-6,5-7-7,5-8100.0 cm102.0 cm
Ryhdikäs ja hyvin kehittynyt varsa. Sillä on ilmeikäs pää, hyvänmuotoinen, mutta hieman alhaalta liittyvä kaula, pitkä, pysty lapa ja vahva selkä. Ylälinja on lihaksikas, rungossa on hyvä syvyys. Reisi ja lautanen ovat lyhyet. Jaloissa on hyvä luusto, sääriluut ovat kauttaaltaan lyhyet. Liikkeet ovat edestä suorat ja takaa melko suorat. Käynti on tarmokasta, mutta siinä on vaikeuksia säilyttää tahti. Ravi on kevyttä. Hyvin kehittynyt, hyväjalkainen varsa. Tässä kehitysvaiheessa varsalla on vaikeuksia säilyttää tahti. Hyvänmuotoiset suuret etukaviot.
II8-8,5-8-8-8-6,5-7-8-7,5-8-7145.0 cm147.0 cm
Ponilla on hyvä rotu- ja tammaleima. Sillä on ilmeikäs pää, pitkä, hyvin liittyvä kaula, pitkä, pysty lapa, ja pitkä, luisu lautanen. Ylälinja on melko sopusuhtainen. Rungossa on hyvä syvyys. Jaloissa on hyvä luusto. Etujalat ovat hajavarpaiset. Liikkeet ovat edestä erittäin ahtaat ja takaa ahtaat. Käynti on irtonaista ja matkaavoittavaa, mutta saisi olla jäntevämpää. Ravi on kevyttä ja melko matkaavoittavaa, mutta saisi olla jäntevämpää. Hyvätyyppinen poni, joka saisi olla energisempi. Kaviot ovat laajat, vasen takakavio on lohjennut, etukaviot ovat erikokoiset.
III6,5-6,5-6,5-7,5-7-7-6,5-8-8-7-6102.0 cm104.5 cm
Varsa saisi olla sopusuhtaisempi ja rotuleima selvempi. Sillä on pitkä pää ja pitkät korvat. Kaula on pitkä ja suora. Lapa on melko hyväasentoinen, säkä on hyvä. Rungossa on hyvä syvyys. Ylälinja on kulmikas. Lanne on pitkä ja suora. Lautanen on lyhyt ja luisu. Reisi on pitkä. Jaloissa on riittävä luusto. Sääriluut ovat kauttaaltaan pitkät. Kinner on kiverä. Edestä suoat, mutta ahtaat liikkeet. Takaa erittäin ahtaat liikkeet. Käynti on irtonaista ja matkaavoittavaa. Raviliikkeet ovat kevyet ja tahdikkaat. Hyvin liikkuva poni, jonka rotuleima saisi olla selvempi. Kaviot ovat holvikkaat. Säteet ovat vetäytyneet. Oej sisäkanta levinnyt.
I8,5-8-8-8,5-7,5-7-7-8,5-8-8-7129.0 cm130.0 cm
Varsa on hyvin kehittynyt ja sillä on hyvä rotu- ja tammaleima. Sillä on ilmeikäs pää, hyvänmuotoinen kaula, pitkä, vahva lapa, hyvä säkä ja pitkä lanne. Ylälinja on lihaksikas. Rungossa on hyvä syvyys. Lautanen on lyhyt ja luisu. Reisi on pitkä. Jaloissa on riittävä luusto. Sääriluut ovat pitkät. Etuvuohiset ovat vennot. Takajaloissa on taittuneet varvasakselit. Liikkuu ahtaasti edestä. Käynti on tahdikasta, irtonaista ja matkaavoittavaa. Ravi on kevyttä, joustavaa ja melko matkaavoittavaa. Hyvätyyppinen, hyvin liikkuva varsa.
I8,5-8,5-8,5-8,5-8-7,5-7,5-7,5-8-8-7,5137.0 cm139.0 cm
Hyvin kehittynyt varsa, jolla on hyvä rotu- ja tammaleima. Sillä on ilmeikäs pää, erittäin hyvänmuotoinen kaula, vahva lapa, hyvä säkä, lihaksikas ja lyhyt lautanen ja pitkä reisi. Ylälinja on sopusuhtainen. Rungossa on hyvä syvyys. Jaloissa on riittävä luusto. Sääriluut ovat pitkät. Etujalat ovat lievästi suppuvarpaiset. Liikkeet ovat edestä melko suorat ja takaa suorat. Käynti on tahdikasta, saisi olla irtonaisempaa. Ravi on kevyttä ja melko matkaavoittavaa. Rotutyypillinen ja hyvin kehittynyt varsa. Etukavioissa on matalat kannat.
I9-8-9-8,5-8,5-7,5-8-8,5-9,5-8,5-7,5149.5 cm148.0 cm
Ryhdikäs varsa, jolla on erittäin hyvä rotuleima. Sillä on arkinen pää, erittäin hyvänmuotoinen kaula, hyväasentoinen, pitkä lapa, lihaksikas ja hyvin kulmautunut takaosa. Ylälinja on lihaksikas ja sopusuhtainen. Rungossa on hyvä syvyys. Jaloissa on riittävä luusto. Etujaloissa on hieman pitkät sääriluut. Edestä erittäin ahtaat ja takaa melko suorat liikkeet. Käynti on matkaavoittavaa ja siinä on hyvä mekaniikka. Ravi on aktiivista, matkaavoittavaa, tahdikasta ja siinä on erittäin hyvä mekaniikka. Erittäin hyvätyyppinen ja hyvin liikkuva poni.
I8-7,5-7,5-8-7,5-7-7-8,5-9-8,5-7,5121.0 cm120.5 cm
Varsalla on hyvä rotu- ja tammaleima. Sillä on hieman pitkä pää, pitkä ja suora kaula, pitkä lapa lihaksikas, luisu lautanen ja lyhyt reisi. Ylälinja saisi olla sopusuhtaisempi. Rungossa on hyvä syvyys. Jaloissa on riittävä luusto. Etujaloissa on lievät yhdensuuntaissiirtymät. Etuvuohiset ovat vennot. Takajaloissa on taittuneet varvasakselit. Liikkeet ovat takaa suorat. Käynti on tahdikasta, irtonaista ja matkaavoittavaa. Ravi on lennokasta ja matkaavoittavaa. Hyvätyyppinen, erittäin hyvin liikkuva poni. Kaviot ovat matalapohjaiset.
II7,5-7,5-7-7,5-8-7-7,5-7-7-7,5-7134.0 cm133.0 cm
Hyvin kehittynyt ja lihaksikas varsa, jonka rotuleima saisi olla selvempi. Sillä on ilmeikäs pää, pitkä, alhaalta liittyvä kaula, pitkä, pysty lapa, pitkä, pyöreä säkä, pitkä, suora lanne, lihaksikas takaosa ja hieman lyhyt reisi. Ylälinja saisi olla ryhdikkäämpi. Rungossa on hyvä syvyys. Jaloissa on riittävä luusto. Etujalat ovat suppuvarpaiset. Meloo. Liikkeet ovat takaa suorat. Käynti on tänään jännittynyttä. Ravi on kevyttä, mutta kiireistä. Hyvin kehittynyt poni, jonka rotuleima saisi olla selvempi. Liikkui tänään jännittyneesti. Kavioissa on kauttaltaan painuneet kannat. Etukaviot ovat pystyt. Sisäkannat ovat vetäytyneet takakavioissa.
I
Varsalla on hyvä rotuleima ja se on hyvin kehittynyt. Se on ryhdikäs ja lihaksikas. Sillä on erittäin ilmeikäs pää ja hyvä kaula. Runko on sopusuhtainen ja lihaksikas. Jaloissa on hyvä luusto. Käynti on tahdikasta. Laukka on energistä ja hyvin pyörivää.
I8,5-8,5-8,5-8-8-7,5-7,5-7,5-8-8-7,5146.0 cm144.0 cm
Varsalla on hyvä rotu- ja tammaleima. Se saisi olla suurilinjaisempi. Sillä on ilmeikäs pää, hyvänmuotoinen, leveästi runkoon liittyvä kaula, pitkä, pysty lapa, pyöreä säkä, vahva selkä ja lanne ja lihaksikas, luisu lautanen. Ylälinja on sopusuhtainen. Rungossa on hyvä syvyys. Jaloissa on hento luusto. Jalat ovat sivuta hyväasentoiset. Liikkeet ovat suorat. Käynti on tahdikasta, saisi olla irtonaisempaa. Ravi on kevyttä ja tahdikasta. Sopusuhtainen, hyvätyyppinen poni, jolla on hyvä tammaleima. Kaviot ovat symmetriset, mutta matalapohjaiset. Hyvät leveät kannat.
II8-8-8-7,5-8-7-7,5-8,5-8-8-7,5129.0 cm132.0 cm
Lihaksikas varsa, jolla on hyvä rotuleima. Sillä on ilmeikäs pää, melko pitkä kaula, pitkä, hieman piirteetön, pysty lapa, hyvä säkä, lihaksikas luisu lautanen, vahva reisi ja koipi. Ylälinja on melko sopusuhtainen. Rungossa on hyvä syvyys. Jaloissa on riittävä luusto. Etusääriluut ovat hieman pitkät. Liikkeet ovat edestä melko suorat ja takaa suorat. Käynti on irtonaista ja matkaavoittavaa. Ravi on kevyttä ja melko lennokasta. Hyvätyyppinen ja hyvin käyttäytyvä, sekä hyvin liikkuva varsa.
I9-8,5-8,5-8,5-8-7,5-7,5-8,5-9-8,5-7,5101.0 cm102.0 cm
Ryhdikäs ja hyvin kehittynyt, suurilinjainen varsa. Sillä on hyvä ilme, pitkä pää, erittäin hyvänmuotoinen kaula, hyväasentoinen lapa, hyvä säkä ja sopusuhtainen, vahva selkä. Rungossa on hyvä syvyys. Takaosa on lihaksikas. Reisi on hieman lyhyt. Jaloissa on riittävä luusto. Etujalat ovat lievästi suppuvarpaiset. Kinner on kiverä. Liikkeet ovat takaa suorat. Käynti on erittäin tarmokasta, tahdikasta ja matkaavoittavaa. Ravi on aktiivista ja lennokasta. Erittäin lupaava ja hyvin liikkuva varsa. Hyvä kavioaines. Takakavioissa on ahtaat kannat.
I9-9-9-8-8-7,5-7,5-8,5-9-8,5-7,5105.0 cm106.0 cm
Ryhdikäs varsa, jolla on erittäin hyvä rotu- ja tammaleima. Sillä on ilmeikäs pää, pitkä, hyvänmuotoinen kaula, hieman piirteetön lapa, vahva lanne, lihaksikas lautanen ja lyhyt reisi. Ylälinja on erittäin sopusuhtainen ja lihaksikas. Rungossa on hyvä syvyys. Jaloissa on hyvä luusto. Etusääriluut ovat lyhyet. Etuvuohiset ovat vennot. Kinner on kiverä. Liikkuu ahtaasti edestä. Käynti on irtonaista ja matkaavoittavaa. Ravi on tahdikasta ja lennokasta. Erittäin hyvätyyppinen ja hyvin liikkuva poni. Takakaviot ovat suipot.
I8,5-8,5-9-8,5-8-7-7-7,5-7,5-8-6,598.0 cm102.0 cm
Hyvin kehittynyt ja ryhdikäs varsa, jolla on hyvä rotu- ja tammaleima. Sillä on ilmeikäs pää, hyvänmuotoinen kaula, hyväasentoinen lapa, lihaksikas takaosa. Reisi on hieman lyhyt. Ylälinja on sopusuhtainen ja lihaksikas. Rungossa on hyvä syvyys. Jaloissa on hieman hento luusto. Oikea etujalka on hajajalkainen. Kinner on kiverä. Liikkeet ovat takaa suorat. Käynti on aktiivista. Ravi on kevyttä, melko matkaavoittavaa. Hyvin kehittynyt, feminiini varsa. Vasen etukavio on pysty, sisäkanta on vetäytynyt. Pienet takakaviot.
I9-9-8-8-7,5-7-7-8-8-8-7,5101.0 cm104.0 cm
Varsalla on erittäin hyvä rotu- ja tammaleima. Sillä on ilmeikäs pää, erittäin hyvänmuotoinen kaula, pitkä, pysty lapa, pitkä lanne, lihaksikas, luisu lautanen ja lyhyt reisi. Ylälinja on melko sopusuhtainen. Rungossa on hyvä syvyys. Jaloissa on hento luusto. Nivelet ovat pienet, sääriluut ovat lyhyet. Kinner on kiverä. Liikkeet ovat kauttaaltaan suorat. Käynti on tarmokasta ja tahdikasta. Ravi on kevyttä ja matkaavoittavaa. Hyvätyyppinen ja hyvin liikkuva. poni, jolla voisi olla vankempi luusto. Laajat etukaviot ja suipot takakaviot.
Jalostusarvostelut

HevonenPalkintoPisteetSäkäk.Lautask. 
II7,5-7,5-7-8-8-7,5-7,5-7,5-7-7,5-7,5-8125.50 cm125.00 cmKantakirjaustiedot
II8-8-7,5-7,5-7,5-7-7-8-7,5-7-7,5-7,5146.50 cm143.50 cmKantakirjaustiedot
II8-8-7,5-8-8-7-7- - - -7,5-7148.00 cm149.50 cmKantakirjaustiedot
I9-8,5-8,5-8-8-7,5-8-8-8-8-8,5-7,580.00 cm83.50 cmKantakirjaustiedot
II8-8-7,5-8-7,5-7,5-8-8-6-6,5-7,5-7122.00 cm121.00 cmKantakirjaustiedot
II8,5-8-8-8-7,5-7-7-8-7-8-7,5-7135.00 cm135.50 cmKantakirjaustiedot
II8-7,5-8-8-8-6,5-6,5-7-6,5-8-7,5-7,5137.00 cm139.00 cmKantakirjaustiedot
I8,5-9-8,5-7-8,5-7,5-7,5-8-8,5-8,5-8,5-7,5146.00 cm146.50 cmKantakirjaustiedot
II7,5-7-7-8-7-7,5-7-7,5-6-8-7,5-798.00 cm99.00 cmKantakirjaustiedot
II8-8-8-8-7,5-7-7-7-7-6,5-7,5-7,598.00 cm102.00 cmKantakirjaustiedot
I9-9-9-8,5-8,5-7-7-7-7,5-7-8-8128.00 cm126.50 cmKantakirjaustiedot
II8,5-8-7,5-7,5-8-7,5-7-8-7-7-7,5-7140.50 cm140.00 cmKantakirjaustiedot
I8,5-8-8,5-8,5-8,5-8-7,5-7-9-8,5-8,5-8104.50 cm104.50 cmKantakirjaustiedot
I8,5-8,5-8,5-8,5-8-8-8-8-9-9-8,5-7,5102.50 cm105.50 cmKantakirjaustiedot
I8,5-8,5-8,5-8-8-8-8-8-8-9-8,5-7,5107.00 cm109.00 cmKantakirjaustiedot