Voit käyttää haussa asteriskia *
Salasana unohtunut?
Tamma- ja varsanäyttely, Kiuruvesi 22.9.2021
Tuomarit: Camilla Simonsen (pj), Marianna Paavolainen
Hinkula Hurricane
Hinkula Hurricane
246001H00201473

Kaikki kuvat (1 kpl)
HevonenPalkintoPisteetSäkäk.Lautask.Muuta
I8,5-9-7-8-8,5=41168.5 cm168.0 cm
Suurilinjainen, hyvää ratsuhevostyyppiä edustava varsa, jolla on hyvä tammaleima. Sillä on ilmeikäs pää, hyvänmuotoinen kaula, pitkä säkä ja vahva takaosa. Jaloissa on riittävä luusto ja ne ovat sivusta hyväasentoiset. Etujalat ovat hajavarpaiset ja kerii. Kinner on epävakaa. Käynti on tarmokasta ja matkaavoittavaa. Ravi on jäntevää ja tasapainoista.
I8,5-7,5-8,5-8-8,5-7-7,5-8,5-7,5-8-781.5 cm87.0 cm
Varsalla on hyvä rotuleima ja ikäisekseen hyvä tammaleima. Se on vankka ja ryhdikäs. Sillä on ilmeikäs pää. Kaula on leveä, siinä on hyvä pituus. Ylälinja on ryhdikäs. Lapa on pitkä. Hyvä säkä. Rungossa on hyvä syvyys. Takaosa on vahva. Jaloissa on riittävä luusto. Vuohiset ovat vennot. Etupolvet ovat painuneet. Liikkeet ovat suorat. Käynti on irtonaista ja matkaavoittavaa. Ravi on lyhyttä, mutta siinä on hyvä perusmekaniikka. Vankka ja ryhdikäs varsa, joka liikkuu energisesti. Kaviot ovat holvikkaat, etukaviot vinot.
I9-8,5-8,5-8,5-8-7-8-8,5-8,5-8,5-7102.5 cm106.5 cm
Varsalla on erittäin hyvä rotu- ja tammaleima. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvän muotoinen, pitkä kaula. Ylälinja on vahva ja sopusuhtainen. Lapa on pitkä ja hyväasentoinen. Hyvä säkä ja rungon syvyys. Takaosa on hyvin kulmautunut. Etujalat ovat sapelissa. Jaloissa on riittävä luusto ja liikkeet ovat suorat. Käynti on matkaavoittavaa ja liike menee hyvin läpi rungon. Ravi on letkeää ja tasapainoista, saisi olla lennokkaampaa. Hyvärakenteinen ja mielellään liikkuva nuori poni. Kaviot ovat hieman epäsymmetriset.
I8,5-8-8,5-7,5-7,5-7-7,5-8,5-9-8,5-797.0 cm101.5 cm
Varsalla on hyvä rotuleima ja ikäisekseen hyvä tammaleima. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvä kaula. Ylälinja on sopusuhtainen ja lihaksikas. Lapa on pitkä, mutta pysty. Hyvä säkä ja rungon syvyys. Pyöreä lautanen, lyhyehkö reisi. Jaloissa on riittävä luusto. Etujalat ovat sapelissä ja oikea etujalka hajavarpainen. Kinner on kiverä. Liikkeet ovat suorat. Käynti on matkaavoittavaa ja irtonaista. Ravissa on hyvä mekaniikka, se on ilmavaa ja kevyttä. Hyvin liikkuva, ryhdikäs tammavarsa. Kavioissa on hyvä kavioaines, mutta matalat pohjat. Vinot takakaviot.
II8-8,5-7,5-8,5-7,5-7-7-8-8-8-7,599.0 cm104.0 cm
Ponilla on hyvä rotu- ja tammaleima, se saisi olla suurilinjaisempi. Sillä on ilmeikäs pää, hyvä kaulan ylälinja, hyväasentoinen lapa ja hyvä säkä. Ylälinja on melko sopusuhtainen. Selkä on lyhyt, lanne on vahva. Runko on syvä. Lautanen on hyväasentoinen ja pyöreä. Jaloissa on riittävä luusto, vuohiset ovat kauttaaltaan vennot. Etujalat ovat hajavarpaiset. Takakinner on epävakaa. Liikkeet ovat kauttaaltaan suorat. Käynti on irtonaista ja matkaavoittavaa. Ravi on kevyttä ja letkeää. Kevyesti liikkuva, feminiini tamma. Hyvä kavioaines, takakaviot ovat hieman vinot.
II8-8-8-8-8-7-6-7-6,5-7-6,596.0 cm98.0 cm
Varsalla on hyvä rotu- ja orileima. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvän muotoinen kaula. Ylälinja on ryhdikäs. Lapa on hyväasentoinen. Hyvä säkä. Tiivis, syvä runko. Takaosa on hyvin kulmautunut ja lihaksikas. Jaloissa on hieman hento luusto. Etujalat ovat hajavarpaiset ja kerii. Kinner on erittäin kiverä. Liikkeet ovat takaa väljät. Käynti on energistä, mutta lyhyttä ja takaa jäykkää. Ravi on tarmokasta, mutta kiireistä ja jättää takajalat taakse. Ryhdikäs nuori ori, joka saisi liikkua irtonaisemmin. Hyvät jouhet. Kaviot ovat matalapohjaiset ja kapeakantaiset. Takakaviot ovat vinot.
I8,5-8-8-8-8,5-7,5-8-8-7-8-6,598.0 cm103.0 cm
Varsa on hyvin kehittynyt, ryhdikäs ja vankka. Se on suurilinjainen. Sillä on hyvä ilme. Pää on pitkä. Hyvä kaula. Ylälinja on ryhdikäs. Lapa on hyväasentoinen. Pitkä säkä. Rungossa on hyvä syvyys. Takaosa on hyvin kulmautunut. Reisilihakset ovat pitkät. Jaloissa on hyvä luusto ja isot nivelet. Etupolvet ovat painuneet. Vasen etujalka on hajavarpainen ja kerii käynnissä, suorat liikkeet ravissa. Liikkeet ovat takaa suorat. Käynti on energistä ja melko irtonaista. Ravi on kevyttä, mutta voimatonta ja saisi työntää paremmin takaa. Vahva ja raamikas varsa. Kavioissa on matalat pohjat ja kapeat kannat. Hauraan oloinen kavioaines.
I8,5-8-8,5-8,5-8-7-7,5-8-7,5-8-799.0 cm106.0 cm
Varsalla on hyvä rotu- ja tammaleima. Se on vankka. Sillä on ilmeikäs pää, mutta pitkät korvat. Sillä on hieman alhaalta liittyvä, leveä kaula, jossa on hyvä ylälinja. Ylälinja on ryhdikäs ja melko sopusuhtainen, takakorkeus hieman häiritsee. Lapa on pitkä. Hyvä säkä. Syvä runko. Lautanen on pitkä ja pyöreä. Jaloissa on hyvä luusto ja isot nivelet. Etupolvet ovat painuneet. Etujalat ovat hajavarpaiset ja kerii. Liikkeet ovat takaa suorat. Käynti on irtonaista, saisi olla matkaavoittavampaa. Ravi on tasapainoista, hieman kiireistä. Hyväluustoinen, vankka ja kevyesti liikkuva nuori tamma. Hyvä kavioaines, vinot takakaviot.
II8-8-6,5-7,5-7,5=37,5164.0 cm162.0 cm
Varsa edustaa hyvää ratsuhevostyyppiä ja sillä on hyvä tammaleima. Sillä on lyhyt ja korkea säkä, muuten sopusuhtainen ylälinja. Etujalat ovat sapelissa. Oikea etujalka on hajavarpainen ja kerii käynnissä. Kinner on epävakaa. Ravissa liikkeet ovat melko suorat. Käynti on irtonaista ja matkaavoittavaa, vielä voimatonta. Ravissa on hyvä liikelaajuus, se on vielä voimatonta, jättää takajalat taakse.
III6-7-7-8-7-6,5-7-7,5-6,5-7-7103.0 cm106.5 cm
Varsa on kookas. Se on tässä kasvuvaiheessa korkeajalkainen ja rotutyyppi on vieras. Sillä on hyvä ilme. Pää on pitkä. Kaula on hyvän pituinen, mutta suora. Ylälinja on lihaksikas. Lapa on pitkä ja hyväasentoinen. Hyvä säkä ja rungon syvyys. Lautanen on lyhyt ja luisu. Jaloissa on hento luusto. Etujalat ovat sapelissa ja lievästi hajavarpaiset. Kinner on kiverä. Liikkeet ovat suorat. Käynti on melko matkaavoittavaa ja siinä on hyvä rytmi. Ravi on kevyttä, mutta lyhyttä ja voimatonta. Kevyesti liikkuva, tässä kehitysvaiheessa ei rotutyypillisimmillään. Kavioissa on hyvä aines, takakaviot ovat vinot.
II
Varsa on jalo ja ryhdikäs. Sillä on hyvän muotoinen kaula. Runko on lihaksikas. Sääriluut ovat hieman pitkät. Takavuohiset ovat pystyt. Liikkeet ovat suorat. Käynti on tahdikasta, saisi olla irtonaisempaa. Ravi on kevyttä, mutta lyhyttä. Varsa laukkaa suorin jaloin.
II8-8-6,5-8-8-7-7-7-7-7,5-7,5148.0 cm149.5 cm
Varsalla on hyvä rotuleima. Se on hyvin kehittynyt ja ryhdikäs. Sillä on ilmeikäs pää. Kaula on alhaalta liittyvä, siinä on hyvä ylälinja. Ylälinja on ryhdikäs, lanne on erittäin pitkä. Lapa on pitkä. Pitkä säkä. Hyvä rungon syvyys. Takaosa on lihaksikas ja hyvin kulmautunut. Jaloissa on hyvä luusto. Etujalat ovat hajavarpaiset ja kerii käynnissä. Liikkeet ovat edestä suorat ravissa. Kinner on kiverä. Liikkeet ovat takaa väljät. Käynti on aktiivista, saisi olla matkaavoittavampaa. Ravi on kevyttä, saisi olla irtonaisempaa. Ryhdikäs, vankka ja kookas nuori poni, joka saisi liikkua irtonaisemmin. Kavioissa on hyvä kavioaines.
I8,5-8-8,5-8,5-8,5-7-7-8,5-7,5-8-8103.0 cm105.0 cm
Varsalla on hyvä rotu- ja tammaleima. Se on suurilinjainen. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvä kaula. Ylälinja on sopusuhtainen. Lapa on pitkä. Matala säkä. Runko on syvä. Takaosa on vahva ja lihaksikas. Jaloissa on hento luusto ja vennot vuohiset. Etujalat ovat hajavarpaiset ja kerii käynnissä, ravissa suorat liikkeet. Kinner on käynnissä epävakaa, ravissa liikkeet ovat suorat. Käynti on letkeää ja matkaavoittavaa. Ravissa on hyvä perusmekaniikka, helposti kiireistä. Tyylikäs nuori poni, jalkojen luusto voisi olla järeämpi. Kaviot ovat hyvän malliset ja niissä on hyvä kavioaines.
II7-7-8-7,5-8-7-7,5-8-7,5-7,5-7106.5 cm103.5 cm
Varsalla on melko hyvä rotuleima. Se on kookas ja hieman korkeajalkainen. Sillä on hyvä ilme, mutta pitkä pää. Kaula on hyvän pituinen, mutta suora. Ylälinja on lihaksikas. Lapa on pitkä. Hyvä säkä. Rungossa on riittävä syvyys. Takaosa on lihaksikas ja hyvin kulmautunut. Jaloissa on riittävä luusto. Etujalat ovat hajavarpaiset ja kerii liikkeessä. Kinner on kiverä. Liikkeet ovat takaa suorat. Käynti on tarmokasta ja matkaavoittavaa. Ravi on kevyttä ja siinä on hyvä mekaniikka, jättää takajalat taakse. Kevyesti liikkuva, hyväkäytöksinen nuori poni. Kaviot ovat hyvän muotoiset, hieman renkaiset.
II8-8-7,5-6-7=36,5154.5 cm158.0 cm
Hyvää ratsuhevostyyppiä edustava hyvin kehittynyt varsa. Sillä on hyvänmuotoinen kaula. Pitkä, mutta pysty lapa, lihaksikas takaosa. Jaloissa on hyvä luusto. Kinner on suorahko. Käynnissä on riittävä askelpituus. Hakee helposti passikäyntiin. Tässä kehitysvaiheessa takakorkeus haittaa ravin työntöä. Hyvin kehittynyt, järkevän oloinen, hyvin valmisteltu ja esitetty varsa.
II8-7,5-8-8-7-7-7,5-8,5-7,5-7,5-698.0 cm100.0 cm
Varsalla on hyvä rotu- ja tammaleima. Sillä on hyvä ilme. Leveästi runkoon liittyvä, hyvän pituinen kaula. Ylälinja on ryhdikäs. Lapa on pitkä ja hyväasentoinen. Hyvä säkä ja rungon syvyys. Lautanen on kattomainen ja lihaksikas. Jaloissa on riittävä luusto, mutta vuohiset ovat vennot. Etupolvet ovat painuneet ja etujalat ovat hajavarpaiset. Liikkeet ovat edestä melko suorat. Takajalat ovat lievästi pihdissä, mutta liikkeet ovat suorat. Käynti on tarmokasta ja matkaavoittavaa. Ravi on letkeää, saisi työntää paremmin. Tasapainoisesti liikkuva ja ryhdikäs nuori poni. Kaviot ovat holvikkaat, mutta etukaviot ovat pystyt ja takakaviot vinot.
II
Varsa on hyvin kehittynyt ja ryhdikäs. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvän muotoinen kaula. Lanne on pitkä. Vahva takaosa. Käynti on energistä. Ravi on kevyttä ja irtonaista. Laukka on matkaavoittavaa.
I
Varsalla on ilmeikäs pää, hyvä etuosa ja vahva takaosa. Jalat ovat melko hyväasentoiset. Käynti on melko energistä. Ravi on elastista ja lennokasta. Laukka suuntautuu hyvin ylämäkeen.
II7,5-7-7-7,5-7-6,5-8-7-7-7-6,577.0 cm81.5 cm
Varsalla on melko hyvä rotuleima. Se on hieman matalajalkainen. Sillä on ilmeikäs pää. Kaula on lyhyt ja leveä. Ylälinja on melko sopusuhtainen. Lapa on pitkä ja hyväasentoinen. Piirteetön säkä. Rungossa on hyvä syvyys. Lautanen on lyhyt ja luisu. Jaloissa on riittävä luusto. Etujalat ovat sapelissa ja hajavarpaiset. Kerii edestä käynnissä, ravissa liikkeet ovat suorat. Takajalat ovat sivusta hyväasentoiset ja liikkeet ovat melko suorat. Käynti on tarmokasta ja melko matkaavoittavaa, mutta takaa jäykkää. Ravi on kevyttä, mutta lyhyttä. Varsa on nyt hankalassa kasvuvaiheessa, mutta sillä on hyvä, rotutyypillinen prescence. Hyvät jouhet. Kaviot ovat pienet ja matalapohjaiset.
I8,5-8,5-8-8-7-7-7,5-8,5-7,5-8-7,577.0 cm81.5 cm
Varsalla on hyvä rotuleima ja ikäisekseen hyvä tammaleima. Sillä on ilmeikäs pää ja hyväasentoinen kaula. Ylälinja on sopusuhtainen, takakorkeus hieman häiritsee. Lapa on pitkä ja hyväasentoinen. Pitkä säkä. Hyvä rungon syvyys. Lautanen on kattomainen. Jaloissa on riittävä luusto. Etupolvet ovat painuneet. Etujalat ovat hajavarpaiset ja kerii käynnissä, suorat liikkeet ravissa. Kinner on kiverä ja takajalat lievästi pihdissä. Liikkeet ovat takaa melko suorat. Käynnissä on hyvä energia ja se on matkaavoittavaa. Ravi on kevyttä ja siinä on hyvä perusmekaniikka, vielä voimatonta. Mielellään liikkuva, sievä poni. Kaviot ovat holvikkaat ja niissä on hyvä kavioaines, hieman pienet.
II7,5-7-7,5-7,5-7-8-8-8,5-8-8-7102.0 cm108.0 cm
Varsalla on melko hyvä rotu- ja tammaleima. Se on vankka. Sillä on hyvä ilme, mutta hieman raskas pää ja leveä kaula. Ylälinja on melko lihaksikas, lanne on painunut. Lapa on pitkä. Hyvä säkä ja rungon syvyys. Lautanen on vahva, mutta luisu. Vahvat reisilihakset. Jaloissa on hyvä luusto. Etujaloissa on lyhyet sääriluut. Vuohiset ovat lyhyet. Liikkeet ovat suorat. Käynti on energistä ja matkaavoittavaa. Ravi on letkeää ja tasapainoista. Hyvin liikkuva, vankka nuori tamma. Vinot kaviot.
I
Varsa on jalo ja feminiininen. Sillä on ilmeikäs pää. Kaula on kevyt. Lanne on pitkä. Sääriluut ovat supistuneet. Liikkeet ovat suorat. Ravi on kevyttä ja irtonaista. Laukka on hyvin pyörivää ja matkaavoittavaa.
II8,5-9-7-7-7,5=39172.0 cm171.0 cm
Kookas ja hyvin kehittynyt, erittäin hyvää ratsuhevostyyppiä edustava varsa. Runko on sopusuhtainen, urheilullinen ja lihaksikas. Liikkeet ovat kauttaaltaan ahtaat, varsinkin edestä. Etujaloissa on taittuneet varvasakselit ja vinot polvet. Käynti on energistä, tänään jännittynyttä. Ravissa on hyvä perusmekaniikka, se on vielä voimatonta.
II7-8-6,5-8-7-6,5-7-7-7-7,5-8101.0 cm106.0 cm
Varsalla on selvä rotuleima. Se on hyvin kehittynyt, kookas ja ryhdikäs. Sillä on ilmeikäs pää. Hyvä kaulan ylälinja. Ylälinja saisi olla sopusuhtaisempi, takakorkeus häiritsee. Lapa on pitkä. Hyvä säkä ja rungon syvyys. Lautanen on luisu, lyhyt reisi. Jaloissa on hieman hento luusto. Etupolvet ovat painuneet. Vasen etujalka on hajajalkainen. Liikkeet ovat edestä suorat. Takajalat ovat pihdissä. Liikkeet ovat takaa suorat. Käynti on tarmokasta, vielä voimatonta. Ravissa on rotutyypillinen mekaniikka ja se on kevyttä, vielä voimatonta. Kevyesti liikkuva, hankalassa kasvuvaiheessa oleva nuori, jolla on hyvä ilme, etuosa ja käytös. Kavioissa on hyvä kavioaines.
I
Vankka ja hyvinkehittynyt varsa. Sillä on alasliittyvä, hyvänmuotoinen kaula, hyvä säkä, pitkä runko ja vahva takaosa. Kinner on kiverä, jalat ovat muuten hyväasentoiset. Käynti on tahdikasta ja matkaavoittavaa. Ravi on irtonaista ja siinä on hyvä työntö. Laukassa on hyvä työntö takaa.
III7-7-5,5-8-7=34,5154.0 cm152.5 cm
Ryhdikäs ja hyvinkehittynyt varsa, joka edustaa melko hyvää ratsuhevostyyppiä. Sillä on ilmeikäs pää, alas liittyvä kaula, hyväasentoinen lapa ja pitkä runko. Etujalat ovat suppuvarpaiset, varsinkin vasen. Etupolvi on vino. Vuohiset ovat lyhyet. Kinner on kiverähkö. Etujalkojen liike: Kerii käynnissä, vasen on melko suora. Takakinner on käynnissä epävakaa. Etujalkojen liike on leveä ravissa, vasen etujalka meloo. Takajalan liike on ravissa suora. Käynti on melko matkaavoittavaa. Ravi on tahdikasta, saisi olla irtonaisempaa.
II
Hyvin kehittynyt varsa, joka on tässä kasvuvuaiheessa korkeajalkainen. Sillä on leveä ja lyhyt kaula, pitkä lapa ja hyvinkulmautunut takaosa. Vasen etujalka on hajavarpainen. Jaloissa on riittävä luusto. Käynti on tarmokasta, peitsaa helposti. Ravi on kevyttä ja tahdikasta. Laukkaa suorin jaloin.
Jalostusarvostelut

HevonenPalkintoPisteetSäkäk.Lautask. 
II8-8,5-7-8,5-7-6-6-9-8-7-8-7105.00 cm108.00 cmKantakirjaustiedot
II8,5-8-6-8-8=38,5, laukka 8,5162.00 cm160.00 cmKantakirjaustiedot
II7,5-8-6,5-8,5-9=39,5, laukka 8,5175.50 cm172.00 cmKantakirjaustiedot
II8,5-8-7,5-7-8,5-7-7-6,5-7-7,5-7,5-7,5134.50 cm137.50 cmKantakirjaustiedot
II8-8-6-7,5-7,5=37167.50 cm166.00 cmKantakirjaustiedot
II8-7,5-8-8,5-7-7-7-7,5-7-7-7,5-7102.00 cm106.00 cmKantakirjaustiedot
II8-8,5-7-7-7,5=38159.00 cm162.00 cmKantakirjaustiedot
II7,5-7,5-6,5-7-7=35,5, laukka 7161.00 cm159.00 cmKantakirjaustiedot
II8-7-6-8-8,5=37,5, laukka 8,5168.00 cm165.50 cmKantakirjaustiedot
II7,5-7,5-7-7-6,5=35,5, laukka 8173.50 cm171.00 cmKantakirjaustiedot
II7,5-7-7-8-8=37,5171.00 cm169.00 cmKantakirjaustiedot
II8,5-7-7-6,5-7,5=36,5, laukka 8175.00 cm169.50 cmKantakirjaustiedot