Voit käyttää haussa asteriskia *
Salasana unohtunut?
Tamma- ja varsanäyttely, Sipoo 27.9.2021
Tuomarit: Annu Stenqvist (pj), Liisa Kaitala
Cos I Flow
Cos I Flow
246001H00211356
May Constanza
May Constanza
3251

Kaikki kuvat (2 kpl)
HevonenPalkintoPisteetSäkäk.Lautask.Muuta
III7-7-7-6,5-7=34,5168.0 cm167.0 cm
Ruuna edustaa melko hyvää ratsuhevostyyppiä. Sillä on hyvä ilme. Kaula on hieman lyhyt ja niska saisi olla pidempi. Lapa on pitkä. Suora lanne. Lautanen on lihaksikas. Jaloissa on hyvä luusto ja jalat ovat selväpiirteiset. Kinner on epävakaa. Liikkeet ovat edestä ahtaat. Käynti saisi olla irtonaisempaa, sillä on vaikeuksia säilyttää tahti. Ravi on tahdikasta, saisi olla irtonaisempaa.
II
Varsa edustaa hyvää ratsuponityyppiä. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvän muotoinen kaula. Takaosa on lihaksikas. Jaloissa on riittävä luusto. Etujalat ovat hajavarpaiset ja etuvuohiset pitkät. Käynti on matkaavoittavaa, joustavaa ja liike menee hyvin rungon läpi. Ravi on tahdikasta, irtonaista ja varsa kantaa itsensä hyvin. Laukka on kolmitahtista.
II
Varsa edustaa melko hyvää ratsuhevostyyppiä. Se on epäedullisessa kehitysvaiheessa. Sillä on ilmeikäs pää. Lapa on vahva ja hyväasentoinen. Runko on lihaksikas. Jaloissa on riittävä luusto. Vuohiset ovat pitkät ja vennot. Käynti on tahdikasta, irtonaista ja matkaavoittavaa ja liike menee hyvin rungon läpi. Ravi on matkaavoittavaa ja joustavaa ja varsa kantaa itsensä hyvin. Laukka on kolmitahtista ja matkaavoittavaa ja siinä on hyvä tasapaino.
II
Varsa on hyvin kehittynyt ja lihaksikas. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvän muotoinen kaula. Vahva lanne ja takaosa, hieman lyhyt reisi. Jaloissa on hyvä luusto. Vuohiset ovat pitkät ja pystyt. Käynti on tahdikasta, saisi olla irtonaisempaa. Ravi on kevyttä. Laukka saisi pyöriä paremmin.
II7-7,5-7-7-7,5=36160.0 cm161.5 cm
Varsa edustaa melko hyvää ratsuhevostyyppiä. Se on vankka. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvän muotoinen, alhaalta runkoon liittyvä kaula. Pitkä säkä. Lanne on pitkä. Lautanen on pitkä ja luisu. Jaloissa on riittävä luusto. Vuohiset ovat hieman vennot. Käynti on melko aktiivista, tänään jännittynyttä. Ravi on matkaavoittavaa ja irtonaista, tänään jännittynyttä.
II8,5-8-7-8-7=38,5165.0 cm165.0 cm
Varsa edustaa hyvää ratsuhevostyyppiä. Se on melko suurilinjainen. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvän muotoinen kaula. Lapa on pitkä, hieman pysty. Pitkä säkä. Lautanen on pitkä ja luisu. Jaloissa on riittävä luusto ja jalat ovat selväpiirteiset. Liikkeet ovat ahtaat. Käynti on tahdikasta, aktiivista ja jäntevää. Ravi on tahdikasta ja energistä, saisi työntää paremmin takaa.
II8-7,5-7-8,5-8,5=39,5166.0 cm163.0 cm
Varsa edustaa hyvää ratsuhevostyyppiä ja sillä on hyvä tammaleima. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvin runkoon liittyvä kaula, jossa on lyhyt niska. Lapa on pitkä. Rungossa on hyvä syvyys. Lautanen on luisu. Jaloissa on hieman hento luusto. Liikkeet ovat ahtaat. Käynti on aktiivista, irtonaista ja matkaavoittavaa rentoutuessaan. Ravi on rentoutuessaan tahdikasta, jäntevää ja hyvin ylämäkeen suuntautuvaa.
II
Varsa on hyvin kehittynyt. Sillä on ilmeikäs pää ja sopusuhtainen ylälinja. Runko on lihaksikas. Jaloissa on riittävä luusto ja ne ovat sivusta melko hyväasentoiset. Pitkät vuohiset. Käynti on tahdikasta, saisi olla irtonaisempaa. Ravi on kevyttä, mutta voimatonta. Laukka on kolmitahtista.
II7-7,5-5,5-8-8=36173.0 cm173.0 cm
Varsa edustaa melko hyvää ratsuhevostyyppiä ja sillä on hyvä tammaleima. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvän muotoinen kaula. Niska saisi olla pidempi. Runko on lihaksikas. Pitkä lanne. Lautanen on luisu. Jaloissa on riittävä luusto. Etupolvet ovat painuneet. Etuvuohiset ovat pitkät ja erittäin vennot. Liikkeet ovat ahtaat. Käynti on tahdikasta, irtonaista ja melko matkaavoittavaa. Ravi on tahdikasta, joustavaa ja matkaavoittavaa.
II
Varsa on ryhdikäs ja hyvin kehittynyt. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvän muotoinen kaula. Runko sopusuhtainen ja lihaksikas. Jaloissa on hyvä luusto ja ne ovat sivusta hyväasentoiset. Käynti on tahdikasta, saisi olla irtonaisempaa. Ravi on tahdikasta, jäntevää ja tasapainoista. Laukka on kolmitahtista, saisi olla irtonaisempaa.
II
Varsa on hyvin kehittynyt ja sillä on jo hyvä tammaleima. Sillä on erittäin ilmeikäs pää. Lapa on pitkä. Ylälinja on lihaksikas ja sopusuhtainen. Jaloissa on hieman hento luusto. Jalat ovat sivusta melko hyväasentoiset. Käynti on tahdikasta, saisi olla irtonaisempaa. Ravi on tahdikasta ja kevyttä. Laukka on matkaavoittavaa.
II8,5-8-6-7-7=36,5165.5 cm166.5 cm
Varsa edustaa hyvää ratsuhevostyyppiä. Se on ryhdikäs. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvän muotoinen kaula, jossa on hyvät liittymät. Lapa on pitkä ja pysty. Lautanen on pitkä ja luisu. Jaloissa on riittävä luusto. Etupolvet ovat painuneet. Takavuohiset ovat vennot. Kinner on epävakaa. Liikkeet ovat edestä erittäin ahtaat. Käynti on aktiivista, saisi olla matkaavoittavampaa. Ravi on aktiivista ja jäntevää, saisi olla irtonaisempaa.
II
Varsa on hyvin kehittynyt ja melko suurilinjainen. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvin runkoon liittyvä kaula. Runko lihaksikas ja sopusuhtainen. Jaloissa on riittävä luusto ja ne ovat sivusta melko hyväasentoiset. Pitkät vuohiset. Käynti on tahdikasta ja melko matkaavoittavaa. Ravi on tahdikasta ja kevyttä, vielä hieman voimatonta. Laukka on kolmitahtista ja melko joustavaa.
II7,5-7,5-6-7-7,5=35,5162.0 cm162.0 cm
Varsa edustaa melko hyvää ratsuhevostyyppiä. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvän muotoinen kaula. Lapa on vahva, hieman pysty. Lyhyt säkä. Vahva lanne. Takaosa on lihaksikas. Jaloissa on hyvä luusto ja jalat ovat sivusta melko hyväasentoiset. Etujalat ovat sapelissa ja niissä on taittuneet varvasakselit. Käynti on aktiivista ja melko irtonaista, tänään jännittynyttä. Ravi on tahdikasta ja jäntevää.
II
Varsa on hyvin kehittynyt ja jalo. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvän muotoinen kaula. Runko on lihaksikas ja sopusuhtainen. Jaloissa on riittävä luusto ja jalat ovat sivusta melko hyväasentoiset. Etupolvet ovat hieman epävakaat. Käynti on matkaavoittavaa ja irtonaista, liike menee hyvin rungon läpi. Ravi on tahdikasta ja kevyttä. Laukka on kolmitahtista ja kevyttä.
II
Varsa on jalo ja hyvin kehittynyt. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvän muotoinen kaula. Lapa on vahva. Selän ylälinja on melko suora. Jaloissa on hieman hento luusto. Vuohiset ovat pitkät. Käynti on tahdikasta ja melko matkaavoittavaa. Ravi on jäntevää, saisi olla hieman irtonaisempaa. Laukka on kolmitahtista, voisi olla matkaavoittavampaa.
II
Varsa on hyvin kehittynyt. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvän muotoinen kaula. Ylälinja on lihaksikas. Pitkä lautanen. Jaloissa on riittävä luusto ja jalat ovat sivusta melko hyväasentoiset. Käynti on tahdikasta, saisi olla matkaavoittavampaa. Ravi on tahdikasta ja kevyttä. Laukka on matkaavoittavaa ja kolmitahtista.
I
Varsa on hyvin kehittynyt ja sopusuhtainen. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvän muotoinen kaula. Lapa on vahva ja hyväasentoinen. Vahva lanne ja takaosa. Jaloissa on riittävä luusto ja ne ovat sivusta hyväasentoiset. Käynti on tahdikasta ja melko matkaavoittavaa. Ravi on tahdikasta, jäntevää ja matkaavoittavaa. Siinä on hyvä mekaniikka ja se suuntautuu hyvin ylämäkeen. Laukka on kolmitahtista ja matkaavoittavaa.
keskeyttänyt
II
Varsa on hyvin kehittynyt ja ryhdikäs. Sillä on ilmeikäs pää. Vahva lapa. Lanne on suora. Runko on lihaksikas. Jaloissa on melko hyvä luusto ja ne ovat selväpiirteiset. Pitkät vuohiset. Kinner on kiverä. Käynti on tahdikasta ja melko matkaavoittavaa. Ravi on tahdikasta ja jäntevää, saisi olla irtonaisempaa ylälinjastaan. Laukka on kolmitahtista, saisi koukistaa paremmin niveliään.
II7-7-7-8-7=36164.0 cm162.0 cm
Ruuna edustaa melko hyvää ratsuhevostyyppiä. Sillä on ilmeikäs pää. Kaula on suora. Pitkä lapa. Rungossa on hyvä syvyys. Takaosa on hieman pieni. Jaloissa on riittävä luusto ja jalat ovat selväpiirteiset. Liikkeet ovat ahtaat. Käynti on tahdikasta, aktiivista ja matkaavoittavaa. Ravi on melko irtonaista ja matkaavoittavaa.
II
Varsa edustaa hyvää ratsuhevostyyppiä. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvin liittyvä kaula, joka saisi olla pidempi. Runko on lihaksikas ja sopusuhtainen. Jaloissa on hyvä luusto ja ne ovat selväpiirteiset. Käynti on tänään jännittynyttä, saisi olla irtonaisempaa. Ravi on tahdikasta ja siinä on hyvä mekaniikka. Laukka on kolmitahtista ja matkaavoittavaa.
II
Varsa edustaa hyvää ratsuhevostyyppiä. Se on jalo. Sillä on erittäin ilmeikäs pää ja hyvän muotoinen kaula. Runko on lihaksikas. Jaloissa on riittävä luusto ja ne ovat selväpiirteiset. Liikkeet ovat melko suorat. Käynti on irtonaista ja melko matkaavoittavaa. Ravi on tahdikasta ja joustavaa, siinä on hyvä mekaniikka ja tasapaino. Laukka on kolmitahtista ja kevyttä ja varsa laukkaa hyvässä tasapainossa.
II
Varsa on hyvin kehittynyt ja ryhdikäs. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvän muotoinen kaula. Pitkä lapa. Runko on lihaksikas. Jaloissa on riittävä luusto ja ne ovat sivusta hyväasentoiset. Käynti on tahdikasta, saisi olla matkaavoittavampaa. Ravi on tahdikasta ja melko joustavaa. Laukka on kolmitahtista.
II
Varsa on hyvin kehittynyt, ryhdikäs ja kookas. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvin runkoon liittyvä kaula. Lapa on vahva. Vahva lanne. Takaosa on lihaksikas, reisi on lyhyt. Jaloissa on riittävä luusto. Pitkät sääriluut. Liikkeet ovat melko suorat. Käynti on irtonaista ja matkaavoittavaa. Ravi on tahdikasta, jäntevää ja irtonaista.
II8,5-8-6,5-8-8=39158.5 cm157.0 cm
Varsa edustaa hyvää ratsuhevostyyppiä. Se on jalo ja sillä on hyvä tammaleima. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvin runkoon liittyvä kaula. Lapa on pitkä. Lihaksikas runko. Jaloissa on riittävä luusto ja ne ovat selväpiirteiset. Takavuohiset ovat vennot. Liikkeet ovat ahtaat, edestä erittäin ahtaat. Käynti on tahdikasta, aktiivista ja melko irtonaista. Ravi on tahdikasta ja jäntevää ja siinä on hyvä mekaniikka.
II
Varsa on hyvin kehittynyt ja ryhdikäs. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvän muotoinen kaula. Pitkä säkä. Lanne on suora. Takaosa on lihaksikas. Lyhyt reisi. Jaloissa on riittävä luusto. Etujalat ovat hajavarpaiset ja etuvuohiset pystyt. Käynti on tahdikasta ja melko matkaavoittavaa. Ravi on tahdikasta ja melko matkaavoittavaa, vielä voimatonta. Laukka on tahdikasta ja matkaavoittavaa.
Jalostusarvostelut

HevonenPalkintoPisteetSäkäk.Lautask. 
I8-8-8-8-8,5=40,5, laukka 9159.00 cm158.00 cmKantakirjaustiedot
II7-7,5-6,5-8-8=37, laukka 8165.00 cm162.00 cmKantakirjaustiedot