Hevoset-messut 6.-7.4.2024
Voit käyttää haussa asteriskia *
Salasana unohtunut?
EHKAS Eesti tõugu täkkude Aastanäitus, Reiu küla, Pärnumaa 10.10.2021
Tuomarit: Astra Nilk, Taimi Usin & Helin Kurisoo (rakendikatsel Ingrid Randlaht)

Pisteytys: tüüp (tõutüüp ja sugutüüp) - keha – jalad (esijalad – tagajalad, käigu korrektsus) - samm - traav, galopp ja hüpe (hüppe esitamine ei ole kohustuslik kuid soovituslik; kui see on esitatud, moodustub hinne kahest komponendist) – üldmulje (hobuse käitumine, temperament, kohanime jms.) = hinnete summa

HevonenPalkintoPisteetSäkäk.Lautask.Muuta
8-8-7-7.5-7.5, 8-8, 8.5 = 62.5142.0 cmry. 174 esy. 20
1. Ilma märgatava võõrveresuse mõjuta tõutüüpiline eesti tõugu hobune. Sugutüüp väljendunud, täkulik. Kehaehituselt tasakaalus. 2. Keskmise suurusega pea, keskmise pikkusega kukal, keskmine kaela liitumine, sirge keskmise pikkusega kael, keskmise suurusega pikk turi, keskmise pikkusega selg, keskmine nimme, ümar libajas laudjas ja keskmine sabaasetus. 3. Piisava suurusega püstised kabjad ja normaalsed keskmise pikkusega sõrgatsid. Varbatelg murtud nii ees kui taga. Piisava suurusega kanna- ja randmeliigesed. Esijalgade seis kitsas ja harkvarbne ning tagajalgade seis normaalne. 4. Samm on hea rütmiga, tasakaalus, piisava energiaga, aktiivse selja ja jalgade tööga ning astub üle jälje. Käik on sirgjooneline, eest kitsas ja tagant normaalne. 5. Traav on hea rütmiga, tasakaalus, piisava elastsuse ja lennukusega, kuid ei tööta läbi selja ning jääb veidi maadligi ja jäigaks. 6. Galopp on hea rütmiga, tasakaalus, elastne ja lennukas, aktiivse jalgade tööga ning ülesmäge impulsiga. 7. Hüppel piisavalt võimsust ja tehnikat. Hüppe suurus keskmine ja selja ning jalgade töö hea. Tõkkele läheneb tähelepanelikult. 8. Hea koostöö, töökas, tasakaalukas, hea ehitusega, selgelt tõutüüpi ja sebroidsete märgistega hobune.
8-8-7.5-8-7.5, 7.5-7.5, 8 = 62150.0 cmry. 179 esy. 20,5
1. Ilma märgatava võõrveresuse mõjuta väga tõutüüpiline eesti tõugu hobune. Sugutüüp hästi väljendunud, täkulik. Kehaehituselt tasakaalus. 2. Keskmise suurusega pea, madal kaela liitumine, keskmise pikkusega kael, tugev abaluu, lai rind, keskmise suurusega keskmise pikkusega turi, piisava pikkusega selg, keskmine nimme ja libajas laudjas. 3. Piisava suurusega kabjad ja normaalsed keskmise pikkusega sõrgatsid. Piisava suurusega kanna- ja randmeliigesed. Jalgade seisud normaalsed. 4. Samm on hea rütmiga, tasakaalus, hea energiaga, töötab läbi selja ja astub piisavalt üle jälje. Käik eest normaalne ja tagant kitsas. 5. Traav on piisava rütmiga, tasakaalus, vähese elastsuse ja lennukusega, ei tööta läbi selja, aga jalgade töö piisav. 6. Galopp on samuti piisava rütmiga ja tasakaalus, elastsust ja lennukust jääb väheseks, seljast jäik, jalgade töö piisav, aga jääb esiotsale raskeks. 7. Hüppel piisavalt võimsust ja suurust. Sooviks paremat tehnikat ja tähelepanelikkust tõkkele lähenedes. Hüppel ei tööta läbi selja. 8. Tugev, väga meeldiv, suur, ratsahobuse tüüpi eesti hobune.

Rakendikatse (ajokoe):
Samm (Rütm, maa haaravus, aktiivsed tagajalad, õlavabadus, kontakt): 14.50, Traav (Rütm, impulss, aktiivsus): 7.50, Keskmine traav (Rütm, impulss, raami ja sammude pikenemine, maa haaravus, tasakaal): 7.00, Treeningskaala järgimine vastavalt hobuse kvaliteedile ja vanusele (kontakt, rahulikkus, allumine, energia, tähelepanu ja reageerimine kutsari juhtimisvõtetele): 16.50, Üldmulje (loomuliku liikumise kvaliteet, kuulekus, paindlikkus, etteaste harmoonia, potensiaal rakendihobusena): 8.00, Hinnete summa 53.50.

Kohtunike kommentaar: Sümpaatne, rahulik, hea alluvusega, pisut lühikese liikumisega, üldiselt kuulekas hobune. Sooviks rohkem innukust ise edasi pürgida.
Riina Rõa kommentaar: Väga kergesti õpetatav hobune. Teised hobused natuke segavad keskendumist. Muidu väga lihtsasti sõidetav hobune, kes veab meelsasti käru.Eest pehme ja hea kontaktiga. Sobib minu arvamuse põhjal kõigile kutsaritele sõitmiseks.
7.5-8-8-8-7.5, 7.5-8, 8 = 62.5140.0 cmry. 166 esy. 19,5
1. Ilma märgatava võõrveresuse mõjuta eesti tõugu hobune. Sugutüüp väljendunud, täkulik. Kehaehituselt allamäge. 2. Toores raske pea, lühike kukal, keskmine kaela liitumine, keskmise pikkusega kael, keskmine rind, püstine piht, madal piisava pikkusega turi, keskmise pikkusega selg, keskmine nimme ja tugev luip laudjas. 3. Lühem esijalg. Normaalsed piisava suurusega kabjad ja normaalsed keskmise pikkusega sõrgatsid. Keskmise suurusega kuivad kanna- ja randmeliigesed. Esijalgade seis harkvarbne ja tagajalgade seis normaalne. 4. Samm on hea rütmiga, tasakaalus, hea energiaga, aktiivse selja ja jalgade tööga ning piisava üleastumisega. Käik on normaalne. 5. Traav on hea rütmiga, tasakaalus, hea elastsuse ja lennukusega, piisava selja tööga, aktiivse jalgade tööga, aga jääb seotuks. 6. Galopp on hea elastsusega, lennukas, piisava selja ja jalgade tööga ning kerge. 7. Hüppel hea tehnika, võimsus ja suurus. Tõkkele läheneb tähelepanelikult ja korjab hästi jalgu. 8. Väga vähe tõus levinud kimli värvusega, hästi arenenud, täkulik, töökas, hea hüppega ja keskmiste liikumistega hobune.
8-8.5-7.5-8-8, 7.5-7.5, 8 = 63138.0 cmry. 173 esy. 19
1. Ilma märgatava võõrveresuse mõjuta tõutüüpiline eesti tõugu hobune. Sugutüüp väljendunud, täkulik. 2. Keskmise suurusega pea, keskmise pikkusega kukal, madal kaela liitumine, pikk kael, lai rind, madal piisava pikkusega turi, piisava pikkusega selg, lühike nimme, tugev nimme-laudja ühendus ja ümar tugev libajas laudjas. 3. Väiksemapoolsed kabjad ja keskmise pikkusega sõrgatsid, tagajalgade seis harkvarbne. 4. Samm hea rütmiga, tasakaalus, energiline, aktiivse selja ja jalgade tööga ning väga hea üleastumisega. Käik kitsas. 5. Traav on hea rütmiga, väga heas tasakaalus, vähese õhufaasiga, aktiivse tagajalgade tõukega. 6. Galopp on allamäge ja veidi jäik, sooviks rohkem elastsust. 7. Hüppel piisavalt võimsust ja tehnikat. Hüppe suurus keskmine ja jalgade töö hea. Tõkkele läheneb tähelepanelikult. 8. Töökas, meeldiv, ilusa värvusega, harmooniline, hea tasakaaluga ning hea koostööga noor täkk.
Ratsakatse: 8-8.5-8.5, 8, 8 = 41, Rakendikatse: 61.00142.0 cmry. 167 esy. 19.5
Ratsakatse:
1. Samm on pikk, vaba, elastne, töötab hästi läbi selja ning astub tugevalt üle jälje. 2. Traav on väga hea randme- ja kannaliigeste tööga, elastne, hea suure õhufaasiga ja tasakaalus. Põlveliigesed võiksid paremini töötada. 3. Galopp on hea rütmiga, elastne, lennukas, hea õhufaasiga ning samuti hea randme- ja kannaliigeste tööga. 4. Hüppel hea jalgade töö, tõuget hüppel piisavalt sellele hobusele. 5. Tasakaalukas, kuulekas, väga ilus ja kvaliteetne hobune. Väga hea tüübiga, elegantne, liikumistes väga hea kvaliteet ja kergus. Hüpetes oleks oodanud pisut enam jõudu.

Rakendikatse (ajokoe):
Samm (Rütm, maa haaravus, aktiivsed tagajalad, õlavabadus, kontakt): 16.50, Traav (Rütm, impulss, aktiivsus): 9.00, Keskmine traav (Rütm, impulss, raami ja sammude pikenemine, maa haaravus, tasakaal): 9.00, Treeningskaala järgimine vastavalt hobuse kvaliteedile ja vanusele (kontakt, rahulikkus, allumine, energia, tähelepanu ja reageerimine kutsari juhtimisvõtetele): 17.50, Üldmulje (loomuliku liikumise kvaliteet, kuulekus, paindlikkus, etteaste harmoonia, potensiaal rakendihobusena): 9.00, Hinnete summa 61.00.

Kohtunike kommentaar: Lõdvestunud, jookseb hea impulsiga, kergete ilusate liikumistega, kerge aus kontakt. Väga hea raami pikenemise ja ennast kandev hobune.
Riina Rõa kommentaar: Kergesti õpetatav hobune. Meeldiv poni, kes sobib rakendisporti. Täkk on kergesti sõidetav, julge ja ise edasipürgiv. Heade liikumistega.