Voit käyttää haussa asteriskia *
Salasana unohtunut?

Lanko
RotuSuomenhevonenSukupuolioriReknroTt 1262
Syntynyt1884MaaSuomiEmälinja
Säkä149 cm Värim
KasvattajaEkqvist F. F., tilanomistaja, LaukaaOmistaja
SiirtohistoriaSuomi > Venäjä (1896)
JälkeläisluokkaJälkeläiset8 jälkeläistä
Muutakovaluontoinen ori, joka voitti 2 700 mk sekä muutamia yksityispalkintoja, myyty Pietariin 1896

"
"Vuonna 1894 lähti omistaja Langolla Joensuun kilpa-ajoihin tammikuussa. Siellä oli kaunis hopeainen kannu voitettavana ja omistaja aikoi sen saada. Mutta silloin meni Langon sisään paha henki. Kun piti ajaa radalle tosikoetukseen, niin meni Lanko tapansa mukaan pää pystyssä, väkijoukon ohi radan viereen, mutta radalle ei mennyt. Kaikki apukeinot olivat turhia.

Jyväskylästä tuli tämän kommelluksen jälkeen myös Valtion ajot helmikuun lopulla. Sinne tuli myös Lanko ja oli sille pantu pariksi Kiutun Polle, jota ajoi tämän kirjoittaja. Kun soitettiin radalle, meni Lanko taas iloisesti väkijoukon läpi raadn reunalle, mutta ei radalle. Ei auttanut talutus, ei mikään. Polle juoksi yksinään ja sai 1 palkinnon ennätyksellä 5.44. Ajon loputtua panivat säkin päähän Langolle. Ajettiin säkki päässä radan ulkopuolella sinne tänne ja sitten radalle. Mutta kun se taas tunsi jalkaansa että ollaan radalla, ei se mennyt minnekään. Ei sitä saatu radalta pois ennenkö otettiin säkki päästä. Tällainen oli viimeinen teko tällä urhoollisella hevosella. Tämän jälkeen myytiin Lanko Venäjälle, siellä on hänen hautansa, kuten niin monen hevosen silloin.

..

Lanko oli väriltään musta, korkeus säältä 152 cm, takaa matalampi. Sen selkä oli suora, kupeet pyöreät, lautanen suora ja pitkä, kaula ja pää suhteelliset, korkea ja kuivajalkainen. Käytös oli ylevä, liikkeet kevyet. Jos Lanko eläisi nykyaikana, niin mielestäni olisi se kevytmuotoisen hevosen ihannekuva." (Heikki Vesterinen, Hevosviesti 9-10/1929)

"aikoinaan hyvin huomattu juoksija" (Hevoshoitolehti 6/1914)

5.35 3v
Onko tiedoissa puutteita tai korjattavaa? Jätä palaute
Jalo
Tt 482
rt 149 cm s. 1875 FIN
55,7
sh
    
 
  
 
   
 
  
 
Kursi Tt 296
rn s. 1872 FIN
54,8pi
sh
Jalo (Westzyntiuksen, Rautalampi)
m FIN
  
 
  
 
   
 
  
 
Virma
Tt 441
trn 146 cm s. 1869 FIN
56,0pi
sh
    
 
  
 
   
 
  
 
    
 
  
 
   
 
  
 
Sukutiedot
Sukusiitosaste0.000 %Täysiä sukupolvia1Kauimmainen sukupolvi3
Yhdistelmät
LankoLisää tälle kuva...
Lisää tälle kuva...
Kaikki kuvat (1 kpl)