Voit käyttää haussa asteriskia *
Salasana unohtunut?
Tamma- ja varsanäyttely, Lahti 4.10.2019
Arvostelulautakunta: Puheenjohtaja: Matti Rehula, jäsenet: Katja Kannisto, Marianna Paavolainen, Eija Hirvonen, Markku Kinnunen, ltk-harjoittelija Anniina Kallioniemi.
Dratini
Dratini
246001L00171162
Dratini
Dratini
246001L00171162
Dratini
Dratini
246001L00171162
Fiia Wizard
Fiia Wizard
246001L00101893
Fiia Wizard
Fiia Wizard
246001L00101893
Juliella
Juliella
246001S00091105
Juliella
Juliella
246001S00091105
Viariina
Viariina
246001S00102071
Viariina
Viariina
246001S00102071

Kaikki kuvat (9 kpl)
HevonenPalkintoPisteetSäkäk.Lautask.Muuta
II8,5-7,5-7-7-7156.0 cm158.0 cm
Hyvät tyypit. Pitkä, edestä syvä, lihaksikas runko. Kevyt pitkä hyvinasettunut kaula, pitkä pysty vahva lapa, pitkä säkä, jyrkkä lautanen, korkea hännäntyvi, hyvät reidet. Kuivat selväpiirteiset jalat. Vasen etujalka suppuvarpainen ja vino polvi, oikea etujalka hajavarpainen, takajalat melko hyväasentoiset. Käynnissä etujalat kerii, takajalat kimppaa. Ravissa etujalkojen liikkeet ahtaanlaiset, takajalkojen liikkeet suorat. Hyvänpuoleiset, melko säännölliset kaviot, joissa on sileä sarveinen. Käynti on melko energistä, mutta erittäin lyhyttä. Ravi on tahdikasta ja kevyttä, mutta saisi olla lennokkaampaa.
II-7-7,5-6,5-8-7,5-8,5137.0 cm144.0 cm
Hyvänpuoleiset tyypit, hieman raskas, matalaryhtinen. Pyöreä syvä runko, lyhyt hyvinasettunut kaula, vahva lapa, pitkä vahva lanne, jyrkkä lautanen. Selväpiirteiset kuivat jalat. Molemmissa etujaloissa supistuneet etusääret, hieman sapelissa ja hieman hajavarpainen. Takajalat melko hyväasentoiset. Käynnissä etujalkojen liike kerivä ja takajalkojen liike ahtaanlainen. Ravissa etujalkojen liike oikenee, takajalkojen liike ahtaanlainen mutta suora. Hyvät, säännölliset, melko holvikkaat kaviot. Käynti on rentoa, matkaavoittavaa ja irtonaista, mutta hieman voimatonta. Ravi on energistä, jäntevää ja melko lennokasta.
III7,5-8-8-6,5-5-6155.0 cm156.0 cm
Hyvänpuoleiset tyypit. Pitkä, lihaksikas, avo runko. Leveästi liittynyt kaula, jossa hyvä ylälinja. Pitkä pysty lapa. Lihaksikas, pyöreä, loiva lautanen. Selväpiirteiset, hyväluiset jalat. Molemmat etujalat hajavarpaiset, takajaloissa käyrät kintereet, muuten hyväasentoiset. Käynnissä etujalat kerii, takajalkojen liike suora, mutta ahtaanlainen. Ravissa etujalat kerii, takajalkojen liike väljenee. Tyydyttävät, pienehköt, lyhyet (kuluneet), matalapohjaiset kaviot, joissa hyvät säteet. Käynnissä etujalkojen liike irtonaista ja säännöllistä, takajalkojen liike epäsäännöllistä ja siinä on tahtirikkoja. Ravi on tarmokasta, mutta lyhyttä ja takajaloissa tahtirikkoja.
III+6,5-7,5-7-7-7,5145.0 cm149.0 cm
Tyydyttävät tyypit, matalaryhtinen. Tiivis pyöreä runko. Kevyt kaula, lyhyt loiva lapa, korkea pitkä säkä, lyhyt selkä, lyhyt lanne, lyhyt loiva lautanen, korkea hännäntyvi. Kuivat selväpiirteiset jalat. Oikea etujalka ulkokierteinen, vasen etujalka hajavarpainen, takajalat pihdissä. Käynnissä etujalkojen liike kerii, takajalkojen liike suora, mutta ahdas. Ravissa etujalkojen liike meloo, takajalkojen liike väljenee. Hyvänpuoleiset, melko säännölliset kaviot. Etukaviot hieman matalapohjaiset. Kookkaat säteet. Käynti on tarmokasta, lyhyttä ja siinä on niukka yliastunta. Ravi on tarmokasta ja kevyttä.
III+7,5-7,5-6,5-7-7,5152.0 cm155.0 cm
Hyvänpuoleiset tyypit. Syvä tiivis runko. Kevyt kaula, lyhyt pysty lapa, pitkä säkä, vahva lanne, loiva pyöreä lautanen, korkea hännäntyvi. Kuivat hyväluiset jalat. Molemmat etujalat suppuvarpaiset, takajaloissa käyrät kintereet ja pitkät sääret. Käynnissä etujalat kerii, takajalkojen liike ahtaanlainen. Ravissa etujalat kerii, takajalkojen liike väljenee. Hyvänpuoleiset, hieman kaidat kaviot, joissa hyvät säteet ja sileä sarveinen. Käynti on säännöllistä ja energistä. Ravi on säännöllistä ja jäntevää, mutta saisi olla lennokkaampaa.
II+9,5-8,5-8-8-7,5-6,5150.5 cm149.5 cmarv. työhevosena
Erittäin hyvät tyypit, vankka, ryhdikäs ja matalajalkainen. Sopusuhtainen, syvä avo runko. Vahva, leveä, kaareva kaula. Pysty lapa, piirteetön säkä, pitkä lanne, lyhyt jyrkkä lautanen. Kuivat selväpiirteiset jalat. Lyhyet sääret, molemmat etujalat hieman hajavarpaiset, takajalat hyväasentoiset. Käynnissä etujalat kerii ja takajalkojen liike sisäkiertoinen. Ravissa kaikkien jalkojen liikkeet ahtaanlaiset. Kookkaat holvikkaat kaviot, joissa hyvät säteet, lohkeama sarveisessa. Käynti on melko irtonaista ja matkaavoittavaa. Ravi on säännöllistä ja verkkaista, takoo hieman ravissa.
III+6,5-7-8-6,5-7-7152.0 cm154.0 cm
Tyydyttävät tyypit, korkeajalkainen. Lyhyt, kaita runko. Lyhyt kaula, vahva loiva lapa, suora lanne, erittäin jyrkkä lyhyt lautanen. Kuivat hyväluiset jalat. Kaikissa jaloissa pystyt vuohiset, melko hyväasentoiset jalat. Käynnissä etujalkojen liike suora, mutta ahdas, takajalkojen liike ahtaanlainen. Ravissa liikkeet väljenee. Tyydyttävät, lyhyet, pystyt ja matalapohjaiset kaviot, joissa hyvä sarveinen. Käynti on matkaavoittavaa, mutta hieman jäykkää. Ravi on säännöllistä, mutta voimatonta.
II-8,5-8,5-7-6,5-7-7150.0 cm153.0 cmarv. ratsuna
Hyvät tyypit, ryhdikäs. Pyöreä, sopusuhtainen runko. Pitkä, hyvinasettunut kaula, jossa hyvä ylälinja. Pysty vahva lapa, pitkä säkä. Lihaksikas, pyöreä, hieman vakolautanen. Hyvät reidet. Kuivat selväpiirteiset jalat. Molemmat etujalat hieman hajavarpaiset, mutta muuten hyväasentoiset. Takajalat pihdissä. Käynnissä etujalkojen liike ahdas, takajalkojen liike pihtinen, mutta väljä. Ravissa etujalkojen liike melova, takajalkojen liike ahtaanlainen. Tyydyttävät, epäsäännölliset, matalapohjaiset etukaviot. Hyvänpuoleiset, melko säännölliset, hieman matalapohjaiset takakaviot. Käynti on säännöllistä, siinä on niukka yliastunta, saisi olla irtonaisempaa. Ravi on säännöllistä ja matalaa, saisi olla irtonaisempaa.
III+6,5-8,5-7-7,5-6,5-6,5151.0 cm152.0 cm
Tyydyttävät tyypit, matalajalkainen. Sopusuhtainen, tiivis, pyöreä runko. Hyvä ylälinja, vahva loiva lapa, vahva lanne, loiva pyöreä lautanen. Selväpiirteiset jalat. Lyhyet etusääret, hieman vennot vuohiset, molemmat etujalat suppuvarpaiset, takajalat hieman pihdissä. Käynnissä kaikkien jalkojen liikkeet ovat suorat, mutta ahtaanlaiset. Ravissa etujalat meloo, takajalkojen liikkeet ahtaanlaiset. Hyvänpuoleiset, säännölliset etukaviot. Hieman kaidat takakaviot. Hyvä sarveinen ja hyvät säteet. Käynti on säännöllistä ja siinä on niukka yliastunta, tänään hieman jännittynyt. Ravi on energistä ja lyhyttä, saisi olla tahdikkaampaa.
II-7,5-7,5-6,5-7,5-8-7,5152.0 cm152.0 cm
Hyvänpuoleiset tyypit, matalajalkainen, hieman raskas. Lihaksikas, syvä, tiivis runko. Alasliittyvä kaareva kaula, pitkä mutta pysty lapa, pitkä säkä, pitkä selkä, hieman lyhyt ja jyrkkä lautanen. Selväpiirteiset ja kuivat, mutta hieman hentoluiset jalat. Molemmat etujalat hajavarpaiset, molemmissa takajaloissa käyrät kintereet. Käyntiliikkeet ahtaanlaiset. Ravissa liikkeet väljenee. Hyvänpuoleiset, hieman epäsäännölliset, kookkaat kaviot, joissa hyvä holvikkuus. Käynti on matkaavoittavaa, melko irtonaista ja siinä on hyvä yliastunta. Ravi on tahdikasta ja melko kevyttä, mutta se saisi olla lennokkaampaa.
II+, Paras varsa7-7,5-8-8-9-8142.0 cm145.0 cmarv. ratsuna
Hyvänpuoleiset tyypit, vankka. Tiivis syvä pyöreä runko, kaulassa hyvä ylälinja ja pituus, mutta raskaat liittymät. Vahva lapa, pieni säkä, pitkä loiva lihaksikas lautanen. Kuivat vahvaluiset jalat, molemmat etujalat hieman hajavarpaiset, takajaloissa hieman käyrät kintereet, muuten hyväasentoiset jalat. Käynnissä etujalkojen liike kerii, takajalkojen liike suora. Ravissa etujalkojen liike väljenee, takajalkojen liike on ahdas. Hyvät, säännölliset, kookkaat, leveäkantaiset, hieman matalapohjaiset kaviot. Käynti on irtonaista, matkaavoittavaa ja tarmokasta. Ravi on lennokasta ja siinä on hyvä työntö takaa.
II-8-8,5-7-8-7-6152.0 cm154.0 cmarv. ratsuna
Melko hyvät tyypit, suurilinjainen, mutta matalaryhtinen. Pitkä, edestä syvä runko. Melko pitkä, hyvänmuotoinen kaula. Pitkä pysty lapa, hyvä säkä, pitkä selkä, hyvä takaosa, pyöreä loiva lautanen. Selväpiirteiset kuivat jalat, joissa riittävä luusto. Molemmat etujalat hyväasentoiset, molemmissa takajaloissa käyrät kintereet ja pihdissä. Kaikissa jaloissa joustavat vuohiset. Käynnissä etujalat kerii, takajalkojen liike ahtaanlainen ja hieman länkisäärinen. Ravissa liikkeet väljenee. Hyvät, melko säännölliset, kookkaat kaviot, joissa hyvä holvikkuus. Käynti on melko matkaavoittavaa ja siinä on riittävä yliastunta, mutta saisi olla jäntevämpää. Ravi on säännöllistä, mutta etupainoista ja voimatonta.
II9-9-7,5-6-7156.0 cm154.0 cm
Erittäin hyvät tyypit. Sopusuhtainen lihaksikas runko, jossa hyvä ylälinja. Hyväasentoinen kaula, pitkä loiva lapa, lihaksikas loiva lautanen, hyvät reidet. Kuivat hyväluiset jalat. Molemmat etujalat hajavarpaiset, takajalat hyväasentoiset, joustavat vuohiset. Käynnissä etujalkojen liike kerii, takajalkojen liike suora. Ravissa etujalkojen liike on ahtaanlainen ja takajalkojen liike suora. Tyydyttävät, kaidat, matalapohjaiset, hieman epäsäännölliset kaviot. Käynti on säännöllistä, lyhyttä, siinä on niukka yliastunta, mutta se saisi olla irtonaisempaa. Ravi on säännöllistä ja aktiivista.
keskeyttänytkaviot 7,5147.0 cm150.0 cm
III+7,5-7-6-8-7,5-7153.0 cm156.0 cm
Melko hyvät tyypit. Pitkä avo runko. Hyvänmuotoinen hyvin asettunut kaula, pitkä hieman pysty lapa, pitkä lanne, suora lautanen, korkea hännäntyvi. Kuivat jalat. Molemmat etujalat hieman sapelissa, oikea etujalka hajavarpainen, vasen etujalka suppuvarpainen, takajaloissa käyrät kintereet, vasemmassa takajalassa jänispatti. Käynnissä etujalkojen liike ahdas, myös takajalkojen liike ahdas. Ravissa etujalkojen liike on ahdas, takajalkojen liike väljenee. Hyvät, melko säännölliset kaviot, sileä sarveinen. Käynti on matkaavoittavaa, irtonaista ja vielä voimatonta. Ravi on säännöllistä, hieman matalaa ja vielä voimatonta.
II-8-7,5-6,5-7-8,5-7,5146.0 cm148.0 cmarv. ratsuna
Melko hyvät tyypit. Pyöreä, syvä, tiivis, lihaksikas runko. Leveä hieman alakaulainen kaula, pitkä hyväasentoinen lapa, lyhyt selkä, vahva lanne, lihaksikas loiva lautanen. Selväpiirteiset kuivat jalat. Molemmat etujalat hieman suppuvarpaiset sekä sivuttaissiirtymää, takajaloissa hieman käyrät kintereet, pitkät koivet ja kyynärvarret. Käynnissä etujalkojen liike kerivä, takajalkojen liike suora ja väljä. Ravissa etujalat meloo, takajalkojen liike suora ja väljä. Hyvänpuoleiset etukaviot. Säännölliset, hieman matalapohjaiset takakaviot. Lyhyehköt hyvät säteet. Käynti on tarmokasta ja matkaavoittavaa, tänään jännittynyttä. Ravi on tahdikasta, kevyttä, hieman lyhyttä.
Jalostusarvostelut

HevonenPalkintoPisteetSäkäk.Lautask. 
B8,5-7,5-8,5-6,5/7,5-8157.00 cm156.00 cmKantakirjaustiedot
B8,5-8-9-6,5/8-7165.00 cm162.00 cmKantakirjaustiedot
C10-8-8-7,5/7,5-7163.00 cm161.00 cmKantakirjaustiedot
ei palkittu9,5-7-7,5-7-7/7-7159.50 cm159.00 cmKantakirjaustiedot
II9,5-9-8-8,5-7,5/8,5-9158.00 cm158.00 cmKantakirjaustiedot
III10-7,5-7,5-7-8/7,5-8160.00 cm159.00 cmKantakirjaustiedot
ei palkittu9-7-7,5-7-7/7-8158.00 cm155.00 cmKantakirjaustiedot